Emekli generallerden Oyak'a rest

Oyakbank'ın yabancıya satılmasına emekli generallerden tepki.. TSK mensuplarının kişisel bilgilerinin bu bankanın elinde bulunduğunu belirten paşaların bir sorusu var:

Emekli generallerden Oyak'a rest
Emekli generallerden Oyak'a rest
GİRİŞ 20.06.2007 08:55 GÜNCELLEME 20.06.2007 08:55
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

BARKIN ŞIK'ın haberi

Oyakbank'ın ING'ye satılmasına emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu'ndan tepki geldi.

Her üç isim de Hollandalılara satışın gerçekleşmesi ile birlikte Oyakbank'taki mevduatlarını çekerek milli bankalara yatıracaklarını söyledi. Küçükoğlu, TSK mensuplarının tüm kişisel bilgilerinin bu bankanın elinde bulunduğunu belirterek 'Bu bilgiler yabancılara mı gidecek?' diye sordu.


Yavuz, yabancı bankaların yerli bankaları batırdığını öne sürerek, 'Oyakbank milli bir müessese. TSK mensupları bu satışa mantıki ve duygusal olarak karşı çıkacaktır. Oyak Yönetim Kurulu, bunun hesabını verir' diye konuştu.


Kuloğlu da, 'Bu satışları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik sorunu olarak görüyorum. Oyak üyeleri herhalde bu satıştan sonra banka işlemlerini milli şirketler üzerinden gerçekleştirecektir' dedi.
Küçükoğlu da Oyakbank'ın askerlerin özkaynakları ile kurulduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: 'Yuvamız saydığımız bu kuruma, sanırım ileride gitmeyeceğiz. Askerlerin kişisel bilgileri bu bankanın elinde. Bu bilgiler yabancıların eline mi gidecek?'
Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin (TESUD) mevzuatına göre, üyelerden toplanan dernek parası milli bankalara yatırılıyor. Kaynaklar, Oyakbank'ın yabancılara satışının gerçekleşmesi durumunda TESUD'un bu bankaya hiçbir şekilde para yatırmayacağını kaydetti.

YORUMLAR 40
  • mehmet cengiz 16 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik bakış. bu satışa tepki koyanları anlamakta güclük çekiyor insan,banka satılıdı,bedavamı verdiler?bunu alan kişi yada kurumlar parasını yatırıyor,oldukçada risk altına giriyorlar.2,7 milyar dolar!devlet olarak 1milyar dolar için ımf ye az yakarmadık,ayrıca oyakbankın satışından gelen parayla dünyanın herhangi biryerinde,birbaşka banka alabilir,yada kurabiliriz,kimsede feryad,figan kopartmaz.yerli olup,milletin parasını batıran bankalarıda gödük,bu yatrımlar ülkeye zenginlik katar,fakirlik değil.emeği geçenlere tşkr
    Cevapla
  • Murad Osmanhan 16 yıl önce Şikayet Et
    ulusalcilar ne diyecek bu ise?. Turkiyenin hem de ordunun bankasini yabanciya satiyorlar, ADD baskani eruygur ve diger sivil darbeci orgutler ve ulusalcilar ne diyeceksiniz bu duruma? gelin aklinizi basiniza alin, ekonomi askerin isi degildir bu bir, banka alip satmakla, ulke satilmis olmaz bu iki. hatalarinizdan ders alirsaniz ve ulkemizin demokrasisine sahip cikarsaniz en iyisini yaparsiniz.
    Cevapla
  • hüseyin yücel öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    doğru iş bankasına.... marş marş....
    Cevapla
  • hüseyin yücel öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    o zaman.... bu emekli paşalarımız coca cola filan da içmesin nede olsa para dışarıya gidiyor milli içeceklerimizden içsinler...
    Cevapla
  • Seber Han 16 yıl önce Şikayet Et
    TSK mensuplarinin tum kisisel bilgileri. Bu ne sacma bir tepki yahu. Bir banka da sizin tum kisisel bilgilerinizin ne isi var? Sanki bu ulkede sizden baska hesap sahibi yok! Hem bir banka sizin banka bilgilerinizi ne yapsin?? Herkes art niyetli mi bu dunyada? Parani nereye yatirirsan yatir, size kim karisir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle