Başbakanlık’tan gizli Oyak raporu

Hollandalı ING’ye satılan Oyakbank hakkında, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 2005'te inceleme başlattığı ve Erdoğan’a sunulmak üzere rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Başbakanlık’tan gizli Oyak raporu
Başbakanlık’tan gizli Oyak raporu
GİRİŞ 23.06.2007 09:13 GÜNCELLEME 23.06.2007 09:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hüseyin ÖZAY'ın haberi


Hafta başında Hollandalı ING’ye 2.7 milyar dolara satılan Oyakbank hakkında, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 2005 yılında inceleme başlattığı ve Başbakan Erdoğan’a sunulmak üzere rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın onayı ile gerçekleştirilen incelemenin, TMSF kapsamındaki Sümerbank’ın 50 bin YTL’ye Oyakbank’a satışının ardından yapıldığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından bu amaçla bir komisyon oluşturulduğu öğrenildi. Komisyon, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu, Sayıştay ve Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’ndan birer üyenin katılımıyla 2005 yılında toplandı.

KAYITLARA ULAŞILAMADI

BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca döneminde gerçekleştirilen Sümerbank’ın Oyakbank’a satışını mercek altına alan komisyon, incelemesini bir rapor halinde Başbakan Erdoğan’a sundu.

“Gizli” ibareli raporda, Sümerbank’ın Oyakbank’a satışı ile birlikte, Oyakbank’a devredilen “demirbaş ve sabit kıymetlerle” ilgili TMSF ve Oyakbank kayıtlarında inceleme yapıldığı, ancak her iki kurumda da, “sabit kıymetlerle ilgili sağlıklı bilgi ve belgelere” ulaşılamadığı kaydedildi. Raporda, “Söz konusu hususların, TMSF tarafından Oyakbank A.Ş. nezdinde kapsamlı bir arşiv çalışması yapılması ve tarafımıza sunulmayan hesap hareketlerinin bilgi işlem sistemleri üzerinde yapılacak detaylı bir inceleme ile temin edilmesi suretiyle sonuçlandırılması kanaatine ulaşılmıştır” denildi.

ZARAR HESAPLANAMADI

Raporda ayrıca, Sümerbank’ın Oyakbank’a 50 bin YTL’ye satılması konusunda da değerlendirmelere yer verilerek, Oyakbank dışında bir şirketten teklif olmadığı için, bedel konusunda bir karşılaştırma yapılamadığı, bu nedenle zarar olup olmadığının da tespit edilemediği kaydedildi.


Raporda, BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca’nın, Sümerbank’ın satışıyla ilgili savunmasına da yer verilerek, Akçakoca’nın, tasfiye maliyeti çok yüksek olduğu için bankayı 50 bin YTL’ye Oyakbank’a sattıklarını ifade ettiği vurgulandı.

YORUMLAR 11
  • Burcin Toprak 16 yıl önce Şikayet Et
    Mantiksiz Zatlar!!!Bos konusmayin bos,sorularima mantikli cevaplar verin!!!. 1.OYAK aldiysa zorlami almis,batik bir bankayi ekonomiye kazandirip 2,6 milyar doviz kazandirmis ulkeye,AKP\'nin yaptigi gibi borc/harc degil,tik para ve enerjiye yatirim yapacak 2.OYAK aldiysa bu bankayi nolmus zenginmi olmus Generaller,varmi duydugunuz Basbakan\'in onda bir kadar zengin muvazzaf/emekli bir general/subay/astsubay 3.Ordunun cok birligi vakifbankTan maas alir,bunu bilmiyen NAMERTLER neden camur atar 4.Oyakbank\'ta colugu cocugu calisiyorsa neden satsin da riske atsin o zaman,CEVAP VERIN ALCA
    Cevapla
  • sedat özçiçek 16 yıl önce Şikayet Et
    bu satış durdurulmalı. oyak nasıl kuruldu, sermayedarı kimdir, eğer şahıs ise neden oyak ismini almıştır, yok eğer sahibi ordu ise milletin malını satmaya kimden yetki aldılar bu hazırlanan raporlar ivedilikle kamuoyuna açıklanmalı, kirli işlere bulaşan herkes hakettiği cezaya çarptırılmalı şu davalardaki zamanaşımı süresi kaldırılmalı, ne bu kardeşim tüm suçlular zaman aşımından sokakta geziyo
    Cevapla
  • Hilmi Şan 16 yıl önce Şikayet Et
    . Yanlış okumadım herhalde 50.000 ytl.ye alelade bir daire parasına? Memleket kimlere peşkeş çekiliyor memlekette demokrasi adına ne saltanatlar sürülüyor her geçen gün daha iyi anlaşılıyor bakalım daha neler sıkacak Padişahların adı çıkmış saltanat sürüyorlardı diye eskiden bir padişahımız vardı; şimdilerde padişahın sayısını saymaya neredeyse ömrümüz yetmeyecek herhalde her başa geçen kendini demokrasi adına padişah ilan ediyor. ALLAH bu vatana ve bu gariban vatandaşımıza acısın çünkü acınacak haldeyiz
    Cevapla
  • Burcin Toprak 16 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee kasintisi tutani kasirlar elbette!!!. Kisi kisiyi kendi gibi bilirmis bu nedenle OYAK ne yapiyor diye suphelenmistir,tabii sonuc yine ordu yanlis bisey yaparmi diye KIS KIS KIVRANIP ACIK arayan Zavallilarin sonu gibi HAYAL KIRIKLIGI ile bitmistir.Beyler bosuna Ordunun arkasinda cete,sahtekarlik,hirsizilik,fitne,kucuk hesap kitap aramayin,avcunuzu yalarsiniz.Koca orduda ve emeklileri arasinda generaller dahil Basbakan\'in onda bir kadar zengin TEKI BIR KISI BULUN elinizi opecegim.Cunku garibanlarin yasami G.DOGU\'da terorist kovamalamkla geciyor!
    Cevapla
  • adem dinç 16 yıl önce Şikayet Et
    bizim paşalarımız bu kadar vatansever. emekli paşalarımız,onların çocukları,damatları oyakbankta çalışıyor.devletin bankasını ucuza kapatırlar. subay-astsubayların paralarını oraya yatırmalarını emrederler.giderler ermeni soykırımına açık mali destek veren Axa ile birleşir Axa oyak olurlar. sonra da vatanseverlikten bahsederler.kardeşim askerin siyasetle,ticaretle ne işi olur. sen askerimiz mayınlardan, bizi teröristlerden korusana.cumhur başkanına söylesene niye affediyorsun bu şerefsizleri.www.teröreödül.com
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle