Gülen'i rahatsız eden 'provokasyon'

Fethullah Gülen, devlet birimlerinin ortak bir şekilde hareket etmesi durumunda terör olaylarının kesileceğini söyledi. Gülen, cenaze törenlerinde slogan atmayı da değerlendirdi:

Gülen'i rahatsız eden 'provokasyon'
Gülen'i rahatsız eden 'provokasyon'
GİRİŞ 23.06.2007 12:06 GÜNCELLEME 23.06.2007 12:06
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen, Cenaze törenlerinde slogan atmayı 'sapkınlık', atanları ise 'provokatör ve şovmen' olarak niteledi.

Fethullah Gülen, kendisine yakın bir internet sitesinde, 'Son günlerde, şehitlerimizin cenaze törenlerinin adeta mitinge dönüştürülmesini ve bu vesileyle bazı devlet büyüklerinin protesto edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' yönündeki soruya yanıtladı. İslam'a göre, cenaze töreni sırasında yüksek sesle zikir bile uygun değilken, dünyevi meselelerle alakalı bağırıp çağırmanın, cenazeyi gösteriye dönüştürmenin ve hele bir kesimi kınama adına çığlıklar atmanın dini esaslara ters olduğunu belirten Fethullah Gülen, şöyle dedi :

'Bir kısım şovmenler tarafından yapılan taşkınlıkların ve atılan sloganların ne dinde yeri vardır ne de milli geleneklerimizde. Tenkit edenler kim olurlarsa olsunlar ve kimi tenkit ederlerse etsinler, cenaze o işin yeri değildir; hele bir şehit cenazesi öyle bir su-i istimale bütünüyle kapalı olmalıdır. İsteyen istediği kimseyi başka bir yerde, mesela bir miting alanında tenkit edebilir.'

PROVOKATÖRLER ŞEHİT CENAZELERİNE KOŞUYOR

Fethullah Gülen, hiçbir siyasi görüşü eleştirmek ya da desteklemek çizgisinde bulunmadığını belirtti. Şehitler üzerinden provokasyon yapılmasının bu milletin duyarlı her ferdi gibi kendisini de çok rahatsız ettiğini kaydeden Gülen, şöyle devam etti :

'Maalesef, Kocatepe Camii başta olmak üzere pek çok yerde benzer provokasyonlara şahit olduk. İhtimal belli mihraklar tarafından organize edilen mahdut bir kısım provokatörler hemen her şehit cenazesine koşuyor, kötü niyetlerle camii harimlerine kadar sokuluyorlar; en başta merhum şehitlerimizin ruhunu rencide edecek şekilde bağırıp çağırıyor, onu-bunu yuhalıyor ve halkı da tahrik etmeye çalışıyorlar. Bu çirkin tavırları sergilerken de hususiyle belli işaretler kullanıyorlar. Bazı siyasi görüşleri akla getiren parmak, el, kol hareketleri yapıyorlar. Belki de bu işaretleri adres şaşırtmak için özellikle nazara veriyorlar.'

BAĞIRIP ÇAĞIRMAK SAPKINLIKTIR

Cenaze töreninin baştan sona bir ibadet olduğunu ifade eden Fethullah Gülen, 'Bu itibarla, oradaki her türlü bağırıp çağırmalar, taşkınlıklar ve ibadet harici hareketler birer bidattır, dalalettir, sapkınlıktır. Dahası insanları tahrike yönelik tavır ve davranışlar dinimize de milli geleneklerimize de terstir, günahtır; hakiki müminlerin o türlü davranışlarda bulunmaları mümkün değildir. Demek ki, şehit cenazelerinde görmeye başladığımız protestolar, bir kısım provokatörlerin işidir' dedi.

ASKER VE HÜKÜMETE BİRLİK ÇAĞRISI

Bu problemin çaresine bakacak kimselerin ise devlet görevlileri olduğuna işaret eden Gülen, 'Bunları bulup çıkartma ve huzur bozuculara hadlerini bildirme vazifesi devletimizin istihbarat örgütlerine ve adalet kurumlarına düşmektedir. Şayet devlet birimleri ortak bir şekilde ve uyum içinde bu işin üzerine giderlerse, halkımızın da şuurlu ve vakur duruşu sayesinde, Allah'ın izin ve inayetiyle, şakiler (haydut) emellerine ulaşamadıkları gibi 'şekavet'in (bela, zillet) sesi-soluğu da bütünüyle kesilecektir' ifadesini kullandı.

YORUMLAR 101
  • A.Cihat ÜNAL 16 yıl önce Şikayet Et
    . yaw bu erolgarip Bi garip ya .Adamın türkücü(ülkücü)olduğu nerden belli.Havlama eroll .İnsanların yaptığı gibi konuş.Ülkücülerin adı senin gibi karaktersizler yüzünden karalanıyor.Hoca efendi türkiyede bir grubun lideridir.Sevmesende saygılı olmak zorundasın.Tamam mı errol
    Cevapla
  • mehmet ince 16 yıl önce Şikayet Et
    bırakın boş boş konuşsunlar yapıp yapabilecekleri sadece budur. bırakın şu ülkücü bozuntularını.onlar ocaklarda sabahtan akşama kadar sigaralarını tüttürüp çaylarını yudumlarken biz dünyaya islamiyeti vede türklüğü anlatma derdindeyiz.biraz önce öğrenciler için yeni yaptığımız kamp yerinden geldik.buradaki herkes şu yapıda bizimde bir katkımız olabilirmi diye elindeki bütün imkanları seferber etmiş durumda.bırakın onlar bizi abd uşağı yapsın cia ajanı biz bildiğimiz yönden şaşmayacağız.aramızdaki fark onlar oturdukları yerden ahkam keserler biz işimizi yaparız.işe devam
    Cevapla
  • fatih koray 16 yıl önce Şikayet Et
    siyasetle alakası yokmuş. olabilir 2002 yılana kadar siyasetle alakaları gerçekten yoktu gülen grubunun.. fakat 2002 den sonra resmen siyasetin göbeğine oturdu zaman gazetesine bir göz gezdirin yeni şafaktan hiçbir farkı yok. gülenin verdiği mesajlar da tamamiyle siyasi içerikli.. hükümete destek olmak adına zaman zaman böyle açıklamalar yapıyor.. Türkiyede şehit cenazeleri 15 yıldır bu şeklide kalkıyor ve hepsinde de sloganlar atılıyor hoca efendi şimdiye kadar ses çıkarmadı ama hükümet eleştirilince kendini tutamıyor.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    YAHU . fethullah gülenin okulları rusyada ajanlık yapılıyor gerekçesiyle kapatıldı hem de cıa adına.ama amerika engelledi kapatılmasını geri açtırttı rusyanın gücü yetmedi.zaten fethullah gülenin okulları hep amerikanın egemenlik kurmak istediği yerlerde rusya afganistan türki cumhuriyetler hep oralarda okulları neden?izmirden çıkan imam nasıl bu kadar zenginleşiyor değme işadamlarının 3.göbek soyları onun kadar zengin değik bu nasıl iş?
    Cevapla
  • eymen ozkan 16 yıl önce Şikayet Et
    Gazel okuyor.. Hoca efendi oluşturduğu cemaatin başında duramıyor.Taaaaa! Amerikadan gazel okuyor.Gel memleketine ne diyeceksen de.Sürekli siyasi içerikli mesaj veriyor.Hani siyasetle meşgul değildiniz ya.Türkiye terörün ilacını bilmiyor.Fethullah Güleni Emniyet Genel Müdürü yapın,rahata kavuşun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'