Teröre karşı sessiz yürüyüş

Bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen teröre karşı "Sessiz Yürüyüş" saat 10.30'da İstanbul'da başladı. Grup 11.30'da Çağlayan'a doğru harekete geçti.

Teröre karşı sessiz yürüyüş
Teröre karşı sessiz yürüyüş
GİRİŞ 23.06.2007 12:05 GÜNCELLEME 23.06.2007 12:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (Ulusal STKB) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları tarafından teröre karşı düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" başladı.

Okmeydanı'ndaki Perpa önünde sabah saatlerinden itibaren saat 10.30 itibaren toplanmaya başlayan grup, "Sessiz toplumun gürleyen sesiyiz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "PKK'ya karşı tüm halkımız tek yürek, tek yumruk" yazılı pankartların arkasında kortej oluşturdular.

Grup daha sonra, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile "Teröre hayır", "Ordu millet el ele" yazılı dövizler eşliğinde saat
11.30'da Çağlayan Meydanı'na doğru harekete geçti.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli, Cumhuriyet mitinglerini düzenleyen kuruluşlar olarak teröre de 'hayır' demek istediklerini söyleyerek, bu amaçla Perpa'dan Çağlayan'a bir yürüyüş gerçekleştirme kararı aldıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Meriçli, "Ateş düştüğü yakar ama terörün Mehmetçiklerimizi ve masum insanları şehit etmesi hepimizin içini yakıyor. İçimizi yakan bu bölücü teröre karşı, Perpa'dan Çağlayan Meydanı'na, Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' ilkesini anlamlı ve sessiz bir şekilde tüm dünyaya haykıracağız" dedi.

Yürüyüşün tamamen sessiz bir şekilde yapılacağını, hiçbir slogan atılmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Meriçli, yürüyüşe katılanların teröre karşı pankart ve dövizler taşıyacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Meriçli, düzenleme komitesinde siyasi partilere yer verilmediğine işaret ederek, "Ama partilerin bireyleri bu etkinlikte yer almak isterlerse, siyasi kimliklerini dışarıda bırakarak aramıza katılabilirler" dedi.

Yürüyüşe sendikalar ve meslek örgütlerinin de destek verdiğini kaydeden Prof. Dr. Meriçli, yürüyüşün, Ulusal STKB ve ÇYDD ile bazı sivil toplum örgütleri tarafından organize edildiğini bildirdi.

YORUMLAR 8
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    kendini yırt burçin. Evet ümmet meraklısıyız dışarının çanak yalayıcısı satılmışlardan olmaktan iyidir!Hem sana ne bundan sen bize mi danışıyorsun ne olacağını.Az sabredin tekmeyi arkanızda hissedeceğiniz günler yakın inşaALLAH!
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    kendini yırt burçin. Evet ümmet meraklısıyız dışarının çanak yalayıcısı satılmışlardan olmaktan iyidir!Hem sana ne bundan sen bize mi danışıyorsun ne olacağını.Az sabredin tekmeyi arkanızda hissedeceğiniz günler yakın inşaALLAH!
    Cevapla
  • ahmetrauf 16 yıl önce Şikayet Et
    şehidler bahane. Şehit ailelerinin kurduğu derneklere bir gün olsun gitmeyenler, onlara yardım etmeyenler, Soyu belli olmayan ve Türkiye için ülkeyi tehlikeli bir ortama çekmeye çalışan(!?)profların peşinden Türkiye için koşan zavallılar ,Şeriata ve AB\'ye hayır deyip iran (şeriat devleti),rusya (Çeçenleri katleden ) ve çin (Doğu Türkistanlılara işkenceler yapan ) ile elele diyenler... Allah size akıl fikir versin, Allah size hidayet etsin. O kadar çelişki o kadar mantıksızsınız ki ancak bu kadar basit olunabilir!!!
    Cevapla
  • ergul ozkan 16 yıl önce Şikayet Et
    hersey ıyı guzelde. boyle bır organızasyonun olması cok ıyı ve guzelde merak edıyorum :bız yıllardır sehıt verıyoruz terore sımdıye kadar nerdeydı bu yuruyus yapan AYDINLARIMIZ,CUMHURIYETCILERIMIZ,CUMHURIYET ELDEN GIDIYOR DEYIP SEHIT AILELERI DERNEKLERINE BASKI YAPAN(yuruyuse katılmaları ıcın)demokratlarımız..........
    Cevapla
  • Burcin Toprak 16 yıl önce Şikayet Et
    Ordu-Turk Milleti elele,kol kola,ebediyen Kemalizmi bu ulkede YASATMAYA!!. Ummet meraklilari,siz Fahd veya Humeyni\'nin Ummeti olun, burda size ekmek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki