Saniyede binden fazla cep telefonu satılıyor

Cep telefonu kullanıcılarının sayısı bu yıl sonuna dek dünya nüfusunun yarısına ulaşacak. The Mobile World tarafından yapılan araştırmada 1 saniyede binden fazla cep telefonu satılıyor....

Saniyede binden fazla cep telefonu satılıyor
Saniyede binden fazla cep telefonu satılıyor
GİRİŞ 27.06.2007 14:45 GÜNCELLEME 27.06.2007 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cep telefonu kullanıcılarının sayısı bu yıl sonuna dek dünya nüfusunun yarısına ulaşacak. İngiltere merkezli telekomünikasyon araştırma kuruluşu The Mobile World tarafından yapılan araştırmada, özellikle Çin, Hindistan ve Afrika'da cep telefonu satışlarının patlamasıyla bu yıl sonuna dek küresel kullanıcı sayısının, insanların yarısını oluşturan 3,25 milyarı bulacağı sonucuna varıldı. Cep telefonu abonelerinin sayısının zaman içinde hızlanarak arttığına dikkat çeken Mobile World kurucularından John Tysoe, ilk 1 milyar abone sayısına ulaşmak 20 yıl almışken bu rakamın ikiye katlanmasının ancak 40 ay (3,5 yıldan az) sürdüğünü, 3 milyar sınırının aşılması için ise sadece 2 yılın yeteceğini vurguladı. Araştırma sonuçları, dünya ölçeğinde saniyede binden fazla cep telefonu satıldığını gösteriyor. Cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasında fiyatların düşmesinin önemli rol oynadığı bildiriliyor. ABD'li Motorola ve Finlandiyalı Nokia gibi sektör devlerinin sürümü artırmak için ucuz modeller geliştirmeye ağırlık vermesiyle, sakinlerinin günü gününe geçinecek geliri zor bulduğu Brezilya'nın ünlü "teneke mahalleleri" gibi, Üçüncü Dünya ülkelerinin varoşlarında bile cep telefonu kullanımının hızla tırmandığı belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • selçuk ırk 16 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK. Avrupada ortalama telefon değiştirme süresi 2 yıl. Ülkemizde ise her altı ayda bir telefon değiştirme hastalığı var.Dünyada saniyede 1000 adet telefon satılıyosa, Bunun önemli bir değeri ülkemizde satılıyodur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi