Genelkurmay sitesinde neler oldu?

Genelkurmay Başkanlığı sitesi bu kez farklı bir yönü ile gündeme geldi. Geceyarısı açıklamaları ile gündem oluşturan sitede bu kez konu Hilmi Özkök etrafında şekillenen tartışma.

Genelkurmay sitesinde neler oldu?
Genelkurmay sitesinde neler oldu?
GİRİŞ 08.07.2007 06:38 GÜNCELLEME 08.07.2007 06:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uğur ERGAN'ın haberi

Genelkurmay’ın 'www.tsk.mil.tr' adresli internet sitesinde eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün özgeçmişi bölümünde yer alan ve tartışma yaratan 'Başbakan’a karşı sorumludur' ifadesi önceki gün çıkarıldı. Olay basına yansıyınca sitedeki özgeçmişler bölümü dün kapatıldı ve 'güncelleme çalışmaları devam etmektedir' denildi.

GENELKURMAY Başkanlığı’nın 27 Nisan tarihli bildirisinden sonra, gazetecilerin her gün geceyarılarına kadar takip ettiği 'www.tsk.mil.tr' adresli internet sitesinde, iki gün içinde yine ilginç gelişmeler yaşandı.

Önceki gün, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün özgeçmişinde tartışmaya neden olan 'Başbakan’a karşı sorumludur' ifadesi kaldırıldı. Ancak dün, bu ifadenin yer aldığı, internet sayfasının 'Genelkurmay Başkanları' bölümü tıklandığında, özgeçmişlerin 'güncellemeye alındığı' görüldü. Söz konusu bölüm tıklandığında, 'Site güncelleme çalışmaları devam etmektedir' notuyla karşılaşıldı.

Özkök’ün özgeçmişinde, diğer genelkurmay başkanlarının özgeçmişlerinde yer almayan şu ifadeler yer alıyordu: '28 Ağustos 2002 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Orgeneral Hilmi ÖZKÖK, Türkiye Cumhuriyeti’nin 24’üncü Genelkurmay Başkanı’dır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre, Başbakan’a karşı sorumlu olan Orgeneral Hilmi ÖZKÖK, barış zamanında Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı; savaş zamanında ise Cumhurbaşkanını temsilen, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak görev yapar.'

BAŞKANLARDAN TEPKİ Diğer başkanlarınkinden farklı olarak özgeçmişte bu ifadelerin yer alması sıkıntı yaratmıştı. Eski Genelkurmay Başkanları’ndan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı tepki göstererek, 'Orada anayasal durumumuzun yazılması istenmiyor ki. Orada yalnızca bizlerin özgeçmişi yazılıyor. Bu konuyu araştırtıyorum; gereğini yapacağım' demişti.

Benzer bir tepki gösteren eski Genelkurmay Başkanlarından Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da 'Bu ifadenin özgeçmişte yer almasının ne anlamı var. Özgeçmiş bireyin yaşamıyla ilgilidir. Anayasal durumuyla ilgili değil' diye konuşmuştu.

İNGİLİZCE AÇIKLAMASI Hilmi Özkök ise özgeçmişin kasıtlı olduğu iddialarıyla ilgili Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e şu açıklamayı yapmıştı:

'Hiç alakası yok. O özgeçmiş, benim görev dönemimde Genelkurmay sitesine kondu. Genelkurmay’ı ziyaret eden yabancılar için İngilizce bir özgeçmiş metni hazırlamıştık. Bu metni olduğu gibi çevirip siteye koymuşlar. Kimin koyduğunu bilmiyorum. Ama bunun hiç önemi yok. Neticede benim görev zamanımda ve benimle çalışan arkadaşlarım tarafından kondu. Kasıtlı olduğunu da sanmıyorum. Ayrıca bu beni neden rahatsız etsin? Oradaki ifade, Anayasa’da yazılanın tekrarından ibaret.'

SEMPOZYUMDA KONUŞULDU Özkök’ün özgeçmişinde yer alan ifadeler, 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığı’nda yapılan güvenlikle ilgili sempozyuma da damgasını vurmuştu. Özkök’ün sempozyuma gelmemesi, 'Genelkurmay, Özkök’ü davet etmedi', 'Özkök tepki olarak sempozyuma gelmedi' iddialarına neden oldu.

BÜYÜKANIT NOKTALADI Özkök’le ilgili bu tartışma ve iddialara ilişkin son noktayı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt koydu. Büyükanıt, 7 Haziran’da Finlandiya’nın askeri günü resepsiyonunda 'İnanın böyle şeyler Hilmi Paşa’yı da çok üzüyordur' dedi.

YORUMLAR 10
  • hafize kılıç 15 yıl önce Şikayet Et
    bugün acımız var şehitlerimiz var. Bu gün içimizin yandığı bir gün, Şehidimiz, şehitlerimiz var. Ağlama şehit annesi, şehit babası, ağlama yüce Türk milleti. Ne mutlu, bu kadar cesur, bu kadar vatan sever evlatlarımız var, Göğsünü siper etmiş, vatan için, namus için, toprak için. Ne mutlu, göğsünde imanıyla, elinde tüfeği ile şehit olmuş... Ya kalleş, hain pkk, korkak yaratık, Gece karanlığı bekleyip, arkadan saldırmayı tercih eden adi, Ağlama Türk anası, yavrunla gurur duy, sevindirme hanileri. Nice arsanlar sırada, koruyacaktır
    Cevapla
  • murat çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    YÖNLENDİRME SORULARLA ANKET YAPMAYIN. Nedir bu tavır;kibirlilikmi,kendini üstün görme hastalığımı?Başbakana bağlısınız.Bağlılığınız başbakandan başbakana göre değişkenlikmi gösteriyor.Baykal olmuş olsa aynı tavrı gösterirmiydiniz.Sanmam. Anketlerde en güvenilir kurum tsk çıkıyor. Soruyu böyle sorarsanız tabiki çıkar. Kurumlar içinde halkının değerlerine saygısız,hiçe sayan,maneviyatına düşman kurum hangisidir?Bakın o zaman hangi kurum yine birinci çıkıyor.Aldatmayın milleti,en güvenilir kurum diye.Aslında bu soru ile bile gerilemeye başladı.
    Cevapla
  • mahmut moralı 16 yıl önce Şikayet Et
    . peki sayın özkök anayasal ifadesiyle ve doğrusu Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına bağlı da diğerleri abd israil rusya veya başka bir devletin başkanına veya başbakanına mı bağlı.rahmetli özal cumhurbaşkanı iken onun başkomutanlığını da kabul etmiyorlardı. bıraksınlar artık bu sınırlara sığmayan özerklik safsatalarını. ülkemizdeki her kurum gibi tsk. da tepeden tırnağa bu ülkenin imkanlarıyla kurulmuş ve donatılmış bir kurumdur. emniyet,mit,nüfus,tapu mensupları gibi onlar da birer normal devlet memurudur.
    Cevapla
  • yahya duman 16 yıl önce Şikayet Et
    . sayın özkök e saygısızlık yapılması hiç hoşuma gitmez kendisi benim gördüğüm halka en yakın genelkurmay başkanıdır ve halktan biri olarak seviyoruz
    Cevapla
  • Ahmet Altındiş 16 yıl önce Şikayet Et
    Gül Sevgili Receb Abim. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin işi chp nin kışlası olmamalıdır.%90 ı inanlar olan Milletimizin Dini ve Milli Değerlerine ters düşmemelidir.Darbeler ile yıllarca Milletçe maddi manevi yıkımlar yaşatan İllegal unsurların hakim olduğu KARA KABUS bir Silahlı Kuvvetler Görmek İSTEMİYORUZ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı