Ordu kapısını İmam Hatipli'ye açıyor

TSK'nın yeni uygulaması ile, İmam Hatip mezunlarına da profesyonel birliklerin kapısı açılıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilanında herhangi bir kısıtlama görülmüyor.

Ordu kapısını İmam Hatipli'ye açıyor
Ordu kapısını İmam Hatipli'ye açıyor
GİRİŞ 09.07.2007 01:15 GÜNCELLEME 09.07.2007 01:15
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, uzman erbaş almak için internet sayfasında ilan yayınladı. İlanda, 26 yaşından gün almamış, en az lise ve dengi okulu mezunu kişilerin 23 Temmuz 17 Ağustos tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığına başvurabilecekleri belirtildi. Askerliği halen yapmakta olan kişiler ile terhis olmasından bu yana üç yıl geçmemiş olanlar da uzman erbaşlık için başvuruda bulunabilecek.

Adaylar arasından sınavla seçme yapılacak. İlanda imam hatip lisesi mezunlarına bir sınırlama getirilmemiş olması dikkat çekti. Yani imam hatip liselerini bitirenler de normal lise ve diğer meslek liseleri gibi uzman erbaşlığa aday olabilecekler.

Uzman erbaş olarak orduya dahil olanların eline ayda ek ödemelerle birlikte net 2 bin YTL geçecek. Bu maaş memurlara yapılan zamlarla artacak. Uzman erbaşlar Emekli Sandığı kapsamına alınacak, belirlenen oranlarda lojmanlardan yararlanabilecek, askeri hastanelerden kendisi, eş ve çocukları ücretsiz yararlanabilecek. haber7

TOPÇU, TANKÇI NİŞANCI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı duyurusunda, Duyuruda; piyade sınıfı 'Komando' olarak istihdam edileceklerde en az lise ve dengi okul mezunu olanlardan, Kuvvet ayırımı olmaksızın askerlik hizmetini erbaş ve er olarak herhangi bir sınıfta yapmış veya yapıyor olmak şartı aranacak.

Tank sınıfı 'Tank Şoförü' olarak istihdam edileceklerde en az lise ve dengi okul mezunu olanlardan, Kuvvet ayırımı olmaksızın askerlik hizmetini erbaş ve er olarak; 'Tank şoförü', 'K/M Top Şoförü', 'ZMA/ZPT şoförü', 'Tank komutanı' veya 'Tank doldurucusu' branşlarında yapmış veya yapıyor olmak ve en az B sınıfı ehliyete sahip olmak şartlarını taşımaları istenecek. . haber7

Tank sınıfı 'Tank nişancısı' olarak istihdam edileceklerde; en az lise ve dengi okul mezunu olanlardan, Kuvvet ayırımı olmaksızın askerlik hizmetini erbaş ve er olarak; 'Tank nişancısı', 'Tank Komutanı', 'Tank Doldurucusu', 'Top/Obüs Komutanı', 'Milan (Güdümlü roket) Nişancısı/Nişancı yardımcısı', 'Stinger nişancısı' veya 'Oerlikon nişancısı' branşlarında yapmış veya yapıyor olmak şartları aranıyor. Hava savunma sınıfı 'Araç şoförü' olarak istihdam edileceklerde; en az lise ve dengi okul mezunu olanlardan, Kara Kuvvetleri Komutan-hğı'nda askerlik hizmetini erbaş ve er olarak 'Hava savunma veya topçu' sınıflarında yapmış veya yapıyor olmak ve en az B sınıfı ehliyete sahip olmak şartları isteniyor.

Önder İmam hatipliler Derneği Başkanı:

MEMNUNİYET VERİCİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş almak için yapacağı sınava üniversite mezunlarının yanı sıra imam hatip lisesi mezunları da dahil tüm lise mezunlarını alacağını açıklaması, imam hatip lisesi mezunları arasında memnuniyet yarattı. Önder İmam hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, BirGün muhabirinin sorularını yanıtlarken, 'Biz adaletten ve tarafsızlıktan yanayız. Sadece sözünü ettiğiniz sınavın değil tüm sınavların böyle olmasını istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında ilanı memnuniyet verici olarak değerlendirmek mümkün' dedi.

UZMAN ERBAŞLARLA EN FAZLA 5 YILLIK SÖZLEŞME YAPILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde istihdam edilmek üzere uzman erbaş alımı, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu çerçevesinde yapılıyor. Uzman erbaşlar, kritik kimi görevler ve bazı teknik hizmetler için istihdam ediliyor. Uzman onbaşı, ilköğretim okulu veya dengi okul mezunları arasından seçiliyor. Uzman çavuş seçiminde ise muvazzaflık görevini çavuş olarak yapanlar öncelikle tercih ediliyor. Uzman erbaş olanlarla 2 yıldan az, 5 yıldan fazla olmamak kaydıyla sözleşme yapılıyor. Bu kişiler Emekli Sandığı ile ilişkilendiriliyor. Uzman erbaşlardan başarılı görülenler yapılan sınavların ardından astsubaylığa geçirilerek sürekli olarak orduda hizmet vermesi sağlanıyor.

BİRGÜN

YORUMLAR 103
  • önce 8 yıl önce Şikayet Et
    Önce imam sonra vatan
    Cevapla
  • yasin özçelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . arkadaşlar bu konuyu inceden inceye düşünüp iyi karar verin çünki verilen hakların sadece bunların olduğunu görerek değil başvurudaki olan kanunu iyi inceleyip öyle karar verin çünki hastalandığınız zaman bu konuda size ya çalış yada onca azar işitmeye meslekten soğutmaya kadar zorlandırılacaksınız bu konu hafif bir konu değil sizlerin özlük hakları konusunda araştırmanızı tavsiye ederim derece kademe konusunda cetveliniz var yani ek gösterge ama farkını alamıyorsunuzyaşınız 45 olunca sözleşmeyi yaptırmıyor
    Cevapla
  • yasin özçelik 16 yıl önce Şikayet Et
    uzman erbaşların hangi hakları olduğunu neden söylenmiyor.
    Cevapla
  • hamit1949 16 yıl önce Şikayet Et
    aklı selim. Sizde kabul edinki toplumumuzun en hassas olduğu noktalar ya ihl meselesi yada başörtüsüdür.Peki neden?Bu kadar hassas bi noktaya onca senedir çözüm getirilemez?Sorun kimde,nerde.Farkındamısınız bilmem ama birileri çözecem diye vaatte buluna dursun,durumun çözüleceği güne kadar birilerinin mağduriyeti de devam etmekte!
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne garip bir ülke ve kurumu. Sanki bir fransız, bir ingiliz ordu gibi hatta onlar da bile var imamlar. Allah islah etsin bu kurumu. İran İslam Cumhuriyeti\'nde de tam tersi; namaz kılmayanı subay yapmıyorlar vallahi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!