VKGB'nın 1 numarası Kundakçı mı?

Vatansever çetenin ‘1 numara’sını Kuvayı Milliye’nin Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm açıkladı. youtube’da yayınlanan görüntülerde Görüm, ‘1 numara Hasan Kundakçı’dır’ diyor.

VKGB'nın 1 numarası Kundakçı mı?
VKGB'nın 1 numarası Kundakçı mı?
GİRİŞ 09.07.2007 09:05 GÜNCELLEME 09.07.2007 09:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği’ne (VKGB) yönelik olarak yürütülen ‘Girdap’ operasyonundaki derin ilişkiler karmaşıklığını koruyor. Yalnızca dernek yöneticilerinin tanıdığı ve ‘1 numara’ kod adlı kişinin gerçek kimliğiyle ilgili spekülasyonlar sürerken ‘youtube’ adlı video paylaşım sitesindeki görüntü şok etkisi yarattı. Video görüntüsünde başında bordo beresi, gözünde gözlüğüyle ‘1 numara’nın kimliğiyle ilgili açıklamalar yapan kişi ise Kuvay-ı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görüm’dü.

GÖRÜM’ÜN İDDİASI

SİLAH üzerine yapılan ölme ve öldürme yemini görüntüleri ile kamuoyunun gündemine gelen ve genel başkanlığını emekli albay Fikri Karadağ’ın yaptığı Kuvayı Milliye Derneği’nin Teşkilatlanma Başkanı olan Görüm, VKGB’ye talimat veren paşanın emekli korgeneral Hasan Kundakçı olduğunu açıkladı. Görüm, Kundakçı Paşa’nın VKGB’nin onursal başkanı olduğunu söylediğini de anlattı.

GÖRÜM'ÜN KONUŞMASI

Görüm’ün açıklamaları internette ‘http://www.youtube.com/watch?v=-kuJQXXAZ1c&mode=related&search=’ adresinde yeraldı. Hüseyin Görüm, görüntülerde şunları söylüyor:









Taner Ünal’a ‘asıl derneğin başında kim var’ diye sordum. Ankara ve İstanbul’da sürekli bir ‘bir numara’dan bahsediliyordu. Ya kardeşim dedim bu bir numara nedir, kimdir? Ben bu kadar insan tanıyordum ama bu ‘1 numara’ kimdi bilmiyordum. Bunlarda ‘1 numara’ hastalığı vardı. En sonunda dediler ki VKGB’nin asıl kurucu başkanı Hasan Kundakçı Paşa. Kundakçı Paşa ile VKGB’nin Ankara’daki merkezinde görüştük. Kendisine VKGB’nin başında olup olmadığını sordum. Onursal genel başkanı olduğunu söyledi. Biz de dedik ki İstanbul’da bizim üstümüze ne düşüyorsa yaparız. Öl deyin ölürüz. Kendisine şunları söyledim: Sevgili paşam bu gibi oluşumlar daha önce hep kuruldu dağıldı, inşallah bu da dağılmaz. O tarihlerde Kundakçı çok güzel konuşmalar yapıyordu, bizi de etkiledi. Hasan Kundakçı’ya bağlı başka paşalar da vardı, şimdi onların isimlerini söylemek istemiyorum...

Görüm de vatansever

EMNİYET’İN Girdap operasyonu çerçevesinde hassasiyetle üzerinde durduğu bir numaranın Hasan Kundakçı Paşa olduğunu söyleyen Hüseyin Görüm ilginç bir profile sahip. Görüm de pek çok provokatif olayla birlikte gündeme gelen VKGB kökenli. Kuvvacıların ‘İmam Hüseyin’ adıyla hitap ettikleri Hüseyin Görüm, Danıştay saldırısı sırasında da gözaltına alındı. Hüseyin Görüm bu olaydan sonra kendisini Hüseyin Kerim Bayraktaroğlu ismi ile tanıtmaya başladı.

ÖZTÜRK’ÜN İFADESİ

DANIŞTAY saldırısında gözaltına alınan emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk’ün soruşturma sırasında kayıtlara geçen ifadelerinde Görüm’den şöyle bahsediliyor: VKGB’nin 2004 yazında Maltepe’deki bir depoda yapılan toplantısına gittim. Hüseyin Görüm yanındaki gençlere hitaben ‘Komutan da sizin eğitiminizi verecek’ dedi. Ben kendisine ‘Ne eğitimiymiş bu?’ dediğimde cevaben ‘Ne olacak komutan sen daha iyi bilirsin, asker olan ben değilim sensin.’ demişti. Ben ‘Bu eğitim nerede verilecek?’ diye sorduğumda ise ‘Yerimiz var hazır Düzce’de’ diye karşılık vermişti. Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan da Düzce’de eğitilmiş olabilir.

BİR NUMARA FOTOĞRAFI MI?

TÜRKİYE Vatansever çetesini yönlendirdiği iddia edilen ‘1 numara’nın kimliğini tartışırken, çete soruşturmasından tutuklanan VKGB Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı Vehbi Şanlı’nın, telefonda sık sık görüştüğü emekli Korgeneral Hasan Kundakçı ile yan yana çekilmiş resimleri de ortaya çıktı. Resimde, Hüseyin Görüm’ün VKGB’nin 1 numarası dediği emekli Korgeneral Hasan Kundakçı ile Şanlı’nın Konya’da bir restoranda yemek yediği ve oldukça samimi oldukları görülüyor. VKGB’nin fahri başkanı olduğu öne sürülen Kundakçı’nın, şehit eşini ev alma vaadiyle 60 bin YTL dolandırdığı ortaya çıkan Vehbi Şanlı’nın davetlisi olarak 18 Mayıs 2007 günü Konya’ya geldiği öğrenildi.


YORUMLAR 15
  • mustafa burak 16 yıl önce Şikayet Et
    evin camdan ise,komşunun evine taş atmayacaksın,açıkca yazıyorum,medya dahi tarafını belirtmek zorunda. şimdiye kadar,yalan haberlerle milletin anasını ağlatan bu taraflı medyaya karşı, onların destekçilerine karşı, medya doğruları yazarak,doğrulardan taraf olarak destek vermeli, buna kızacak bir şey yok alışın alışın iyi olur
    Cevapla
  • cafer can 16 yıl önce Şikayet Et
    tsk özel tim kuruyor oraya müracat edin. madem vatanseversiniz gayriresmi çalışacağınıza,özeltimde göreve devam edin.tsk sizleri bekliyor.haydi göreve hazır eğitilmiş personel ne güzel,üstelik profesyonel anında terörün kökü kazınır.vatanseverliğini ispat etmenin resmi yolu.gerçek vatansever akp olduğu birkez daha ispatlanmış oldu.diğer partiler bunların üstünü örterken,akp cesurca herşeye rağmen kanunsuzlukların üzerine gitmeye devam ediyor.adalet herkeze lazım.
    Cevapla
  • cafer can 16 yıl önce Şikayet Et
    tsk özel tim kuruyor oraya müracat edin. madem vatanseversiniz gayriresmi çalışacağınıza,özeltimde göreve devam edin.tsk sizleri bekliyor.haydi göreve hazır eğitilmiş personel ne güzel,üstelik profesyonel anında terörün kökü kazınır.vatanseverliğini ispat etmenin resmi yolu.gerçek vatansever akp olduğu birkez daha ispatlanmış oldu.diğer partiler bunların üstünü örterken,akp cesurca herşeye rağmen kanunsuzlukların üzerine gitmeye devam ediyor.adalet herkeze lazım.
    Cevapla
  • nadir kelleci 16 yıl önce Şikayet Et
    aciz adam. utanmadan şapka bere takmış hitler olmak istiyor galiba, bunlar problemli insanlar hatta özürlü de diyebiliriz, lider olamamış özentiler, hepiniz bu seçimde ağzınızın payını alacaksınız...
    Cevapla
  • mümin geleş 16 yıl önce Şikayet Et
    senaryo hep aynı roller hep aynı....... fikri karadağ albaylan görüştüm geçtiğimiz günlerdeuydi. ne aradığını ne yapmak istediğini sanırım oda bilmiyor halen kendini ihtilalci bir subay olarak görüyor . kuvai milliye diye bir vakıf kurdu neden kurduğunu oda bilmiyor. destekcilerinew baktım eski itirafcı terorist osman gürbüz sahte yeşil olarak yakalanmıştı mehmet ağar ın bmv marka arabası ile polis ile çatışmay girmişiti. hayret ettim nasılda bir bir birlerini buluyorlar bence dejenere olmuş emr edecek kimseleri kalmamışlardı yaık üzüldüm....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık