Kutan, Kırıkkale'de umduğunu bulamadı

Saadet Partisi lideri Recai Kutan 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerin "Türk toplumu ve Türkiye için var olma ya da yok olma seçimi" olduğunu söyledi. Miting alanında az sayıda insan vardı. FOTO

Kutan, Kırıkkale'de umduğunu bulamadı
Kutan, Kırıkkale'de umduğunu bulamadı
GİRİŞ 10.07.2007 21:15 GÜNCELLEME 10.07.2007 21:15
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Kutan, partisince Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte böylesine sıcak günlerde seçim yapılmasına vesile olanları kınadığını söyledi.


Yasaya göre, 4 Kasım'da seçim yapma imkanı bulunduğunu anımsatan Kutan, "ancak bir baktık ki AKP ve CHP horoz dövüşüne girdiler, sonra Temmuz ayı ortasına seçim koydular. Bunun hesabı sorulacak" dedi. Her seçimin önemli, ancak 22 Temmuz seçimlerinin diğer seçimlerden daha önemli olduğuna dikkat çeken Kutan, Türkiye'nin tam bir yol ayrımında ve büyük sıkıntılar içerisinde bulunduğunu söyledi.


Ekonomi ve dış politikaların çöktüğünü, milli, manevi, ahlaki değerlerin yıprandığını savunan Kutan, "bu seçim Türkiye ve Türk toplumu için var olma ya da yok olma seçimidir" görüşünü dile getirdi.



Vatandaşların bu seçimde kullanacakları oylarla ülkenin gelecek 50 yılını, çocuklarının ve torunlarının geleceğini belirleyeceğini ifade eden Kutan şunları kaydetti: "Gönül arzu ederdi ki tehlikelere el birliğiyle karşı çıkmak için tüm partiler menfaatleri bir kenara bıraksalar, huzur ve birlik için beraber olsunlar. Partiler afişler ve bilboardlarla değil, projelerle yarışsınlar. Ancak birileri laiklik, birileri cumhurbaşkanlığı seçimleri, birileri de şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant elde etme çabasında. Bir tiyatro oyunu var. 1980 öncesinde Demirel milletin önüne çıkar, 'aman oyları bölmeyin yoksa komünistler gelir der' şimdi de aynı oyunu AKP ve CHP oynuyor. Birileri 'oyları bölmeyin CHP uygulamaları geri gelir' diyor, bir diğeri de 'sakın oyları bölmeyin gericilik, irtica gelecek diyor' bu horoz dövüşünden AKP de CHP de memnun, ama millet memnun değil. Sorunlar için bir çözüm önerisi yok."


AK Parti Hükümetinin ekonomi politikalarına da değinen Kutan, ülkede büyük bir ekonomik sıkıntı yaşandığını savundu. Partililere seslenen Kutan, "AKP'si CHP'si, MHP'si huzurunuza geliyor, onlara 'sizin kendinize ait bir ekonomi politikanız var mı?' diye sorun, bunların hepsi ekonomiyi götürdüler IMF'ye teslim ettiler. IMF tam bir soygun düzeni getiriyor Türkiye'ye" diye konuştu.


Kutan, memura, işçiye ve emekliye verilmeyen paraların rant kesimine, faizciye aktarıldığını ileri sürdü. Kırıkkale'nin Makine Kimya Endüstrisi (MKE) ile özdeşleştiğini vurgulayan Kutan, Milli Selamet Partisi döneminde başlatılan ağır sanayi hamlesinin temeline MKE'nin konulduğunu ifade etti. Geçmişte, MKE'de 20 bin kişinin çalıştığını, günümüzde bu rakamın bin 200, bin 300'e kadar düştüğünü anlatan Kutan, kentin en önemli sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Kutan, "Kırıkkale adeta emekli kenti haline geldi" dedi.


ÖZELLEŞTİRMELER


 AK Parti Hükümetinin "her şeyi haraç mezat sattığını" ileri süren Kutan, stratejik önemi olan, kar eden tesislerin satıldığını ifade etti. "bunlar ne bulurlarsa satıyorlar" diyen Kutan, şunları kaydetti: "Tüpraş, Orta Anadolu Rafinerisi, Batman Rafinerisi... Bu iktidar mirasyedi gibi. Tesislerde bir damla alın terleri yok. Haraç mezat satıyorlar. Bakalım Orta Anadolu rafinerisinin hali ne olacak? Çiftçinin de hali perişan, çiftçi fukaralaşıyor. Sürekli söylüyoruz, neden çiftçiye, memura hakkını vermiyorsunuz? Geçen sene faizcilere 45 milyar dolar ödediniz. Bunun 3 te 1'ini memura, çiftçiye versen ayağa kalkardı."


DIŞ POLİTİKA


 Dış politikanın ABD, AB ve İsrail'e bağlandığını ileri süren Kutan, "ABD stratejik ortak diyorlar, nasıl ortaksa? Teröristler geliyor, her türlü katliamı yapıyor. Arkasında kim var ABD, AB ülkeleri ve İsrail..." diye konuştu. Kutan, son 10 yılda Türkiye'nin aile yapısının da tahrip olduğunu, boşanma oranlarının arttığını vurgulayarak, kendi iktidarları döneminde "AB ile müzakere oyununa son vereceklerini, IMF'yi kovacaklarını" söyledi.


MİTİNGTEN NOTLAR


 Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde "efsane başbakan Erbakan", "hakkın olan bir dünya için Saadet Partisi", "Hocam anladık ki sensiz olmuyor" yazılı dövizler taşıdı. Meydanda sürekli "Baş koymuşuz bu sevdaya", "Anladım ki bu ülke Saadet Partisiz olmaz" adlı şarkılar çalındı. Vatandaşlar sık sık "Başbakan Kutan" sloganı attı. Kırıkkale milletvekili adaylarının tanıtıldığı mitingte, İl Kadın Kolları üyeleri tarafından Kutan'a çiçek verildi. Mitinge, Saadet Partisi'nin bazı Ankara milletvekili adayları da katıldı.


AA

YORUMLAR 52
  • yasin bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum. ewt ahmetunal bey bu fotograf 1 saat once cekıldı.fakat bu medya gorecek saadet meclıse gırınce yalakalanmaya baslayacaklar onceden oldugu gıbı....
    Cevapla
  • ahmetunal 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah\'tan Korkun. Yemin ederim fotoğraf miting başlamadan 1 saat önce çekilmiş. Güya Saadet Partisi\'ni güçsüz gösterecekler. Bunlar birgün hesaplarını ALLAH\'a verecekler. Allahım bize ve herkese en doğru yolu göster. Amin Amin Amin
    Cevapla
  • emre yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    . o mitingin görüntüleri milli gazetede var.isteyen baksın gazeteye.bakın bakalım meydan nasıl hınca hınç dolu.işbirlikçi medya neden saadete hiç yer vermiyor yaww.çünkü rantiyeleri elden gider.devamlı millli görüşün aleyhinde konuşup duruyolar.bari siz yapmayın beee kanal 7.sizide bizden blirdik.
    Cevapla
  • hakan yaramaz 16 yıl önce Şikayet Et
    murat alacam\'a. söylediklerinde kendinle çelişiyosun. chp mhp tek kutupta birleşirken siz ayrı baş oluyosunuz diyosun ya saadet için. madem gün birleşme günüdür dün bu evi terkedip kaçan kız siz değilmiydiniz. sen önce ayrılık tohumunu atıp bölücülük yapacaksın. sonrada gel burda birleşelim diceksin. güldürme kendine allah aşkına. birleşme konusunda size (akp) söz düşmüyo. bari susun da adam sanalım.
    Cevapla
  • yasin bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    yalancı medya. ne kadar yalancısınız.bu fotografı erkenden cekıp tum sıtelere koymussunuz gercegı turk halkı 23 temmuz gunu gorecek sızler ne kadar saklasanızda turk halkı sıze kanmayacak medya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi