Kilise mayo reklamlarını yasaklattı

Amerika'nın ışıltılı panoları ile göz kamaştıran Manhattan’daki Times Square'de 'müstehcen' bir ilandan rahatsız olan kilisenin mahkemeye yaptığı başvuru kabul edildi.

Kilise mayo reklamlarını yasaklattı
Kilise mayo reklamlarını yasaklattı
GİRİŞ 11.07.2007 10:45 GÜNCELLEME 11.07.2007 10:45
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Hâkimler, Amerika’nın en pahalı ilanlarının asıldığı meydanda kullanılan mayolu çıplak kadın resimlerini barındıran afişin akıbeti hakkında karar verilene kadar söz konusu ilanın durdurulmasına karar verdi.

MAHKEME KARARIYLA YASAK

Broadway'deki Novotal binasında bulunan kilisenin Papazı Rhodes, mahkemeye yaptığı şikâyetinde, bahse konu billboardlardaki mahrem görüntünün çocuklar için uygun olmadığının herkes tarafından bilindiğini, söz konusu afişin kilisenin ve ayrıca ibadete gelen cemaatin değerlerine aykırı ve ahlaksızca olduğunu belirtti. Mahkemenin geçici olarak kaldırdığı resimli ilanların Washlet adındaki bir klozet şirketine ait olduğu, bahse konu şirketin ilanla yapmak istediği şeyin yeni ürününün sıcak su ve hava kullanılarak taharet yapılabilme özelliğini ön plana çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

İLANLARA AHLAK ÖLÇÜSÜ

Yargıç, kararını vereceği zamana kadar ilanın yayımlanmasını durdururken, Kilise'den 90 bin dolar güvence aldı. Kilise'nin aleyhinde bir karar alınması durumunda karşı tarafta oluşacak zararının tanzim edilmesinde kullanılmak üzere söz konusu güvencenin alındığı açıklandı. ıki katlı billboardın tasvir ettiği görüntüyü 'ahlaksızca' bulan Kilise, bir zamanlar Times Square'nin aile merkezli ve temiz bir mekân olduğunu, şimdilerde ise kötü, keyifsiz ve 'dikiz gösterileri'ne açık bir yer haline geldiğini açıkladı.


Bugün


HABERİN İNGİLİZCE ORJİNALİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

YORUMLAR 45
  • sami akçiçek 16 yıl önce Şikayet Et
    hallederiz. bizden yardım isteseler hemen işi çözeriz. Öncelikle o hakimleri halleder, e muhtıra yayınlar, Hemen YÖK ü devreye sokar ChP Hakimleri tehdik eder,Sivil (neresi sivilse)toplum örgütlerini toplar miting düzenletiriz. Bu adamlar işi bilmiyor. Gelin Türkiyeye bizden ders alın. Ne de olsa biz onlardan 150 yıl ilerideyiz
    Cevapla
  • Sabit Kal 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne bicim yorum arkadaslar?. Lütfen Amerika\'daki irticai karari bizim ilerici-muhtiraci-catisma cikarci\'larla kiyaslamayin.Bizimkiler koloboratör ve gammazci olduklarindan gücleri sadece Türkiye\'de gecerli.Amerika\'da böylelerini Patriot degilde Patirdayan Ot olarak algiladiklarindan ancak Otlayan ineklere kovboy yaparlar.Bide Amerikalilar nasil olsa bir gün Ay\'a göc edeceklerinden bizimkileri pek kaygilandirmamaktadirlar.Onlarin kaygilari yeryüzünde kalmaya inat eden bizlerledir.
    Cevapla
  • ekrem keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    İ R T İ C A. Tahminim bu gece 24.00 sıralarında TSK-CHP ve CANKAYA üçgeni (ortak plartformu) bu irticai duruma e muhtura yayınlarlar.
    Cevapla
  • mesut basar 16 yıl önce Şikayet Et
    gericiler medeniyetsizler. ben chp oralarada el atmalı çünki laiklikden ve cumhuriyetten yoksun kalmışlar irticacı ya bunlar
    Cevapla
  • sonay demir 16 yıl önce Şikayet Et
    hadi bee... tüh.. yıllardır irticayı Türkiye de boşuna arıyolarmış demekki.. meğer irtica amerikadaymış..ohh rahat bir nefes alabiliriz dimi artık..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar