ABD'li Rum ve Ermeniler'in Kıbrıs öfkesi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 33. yıldönümü, KKTC'de coşkuyla kutlanırken, ABD'de yaşayan bir grup Rum ve Ermeni, Türk Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

ABD'li Rum ve Ermeniler'in Kıbrıs öfkesi
ABD'li Rum ve Ermeniler'in Kıbrıs öfkesi
GİRİŞ 21.07.2007 07:45 GÜNCELLEME 21.07.2007 07:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ellerinde '1974'ü görmezden gelme', 'Kıbrıslılar topraklarını geri istiyor', 'Kıbrıs için adalet', 'Kıbrıs'ta Türk işgaline son', 'Ermeniler ve Kıbrıslılar birleşti' yazılı pankartlar taşıyan 20 kişilik grup, çeşitli sloganlar attı. Polis, Türk Büyükelçiliği önünde güvenlik önlemi alırken, içeriden kimsenin göstericilerle muhatap olmadığı gözlendi.


Zaman zaman işleri nedeniyle büyükelçilik binasının dışına çıkmak zorunda kalan görevliler, İngilizce hakaretlere maruz kalırken, polis, protestonun sözlü saldırı dışına çıkmaması için gayret gösterdi. Grubun ellerinde Yunanistan, Ermenistan, Sırbistan ve Bizans bayrakları görülürken, Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait bir bayrağın olmaması dikkat çekti. Yaklaşık 3 saat boyunca, Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesini ve KKTC'nin sözde işgal ettiği toprakları geri vermesini isteyen grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


(İHA)

YORUMLAR 3
  • mesut basar 16 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs bizimdir bizim kalacak. bunların öfkeleri sadece yaltaklanmak ve ağlamaktan öte değildir ama bizim öfkemiz ne ermenistanda bir ermeni bırakır nede kıbrısta bir rum ne de k.ırakta bir peşmerge seçimden soraki ilk temizlik ırakta olcak ve sonra sırasıyla gidecek inşallah.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    VALLAHİ. gelip almalarına gerek kalmadan akp verecek zaten
    Cevapla
  • emre çebişli 16 yıl önce Şikayet Et
    atatürk. zamanında fransız elçisi hatay da ataturk ün yanına gelir ve hatay ı almak istediklerini söyler ata paşayı arar ve sorar: paşam hatay ı istiyorlar hazırmıyız der. paşa: evet der ve tlf kapanır. ata elçiye dönerek biz hazırız gelin alın der. bırakın gelip alsınlar:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?