DSP'liler CHP'den istifa edecek mi?

Hüsran yaşayan CHP kazandığı 112 vekilin de altına inebilir. DSP lideri Zeki Sezer, dün gece yeni milletvekilleriyla bir araya geldi. CHP'den Meclis'e giren DSP'liler istifa edebilir.

DSP'liler CHP'den istifa edecek mi?
DSP'liler CHP'den istifa edecek mi?
GİRİŞ 23.07.2007 12:30 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

 DSP Genel Merkezi'ndeki toplantıda, Meclis'te izlenecek strateji ele alınırken, DSP'lilerin partilerine dönüp dönmeyeceği kesinlik kazanmadı.
CHP ile seçim işbirliği yapan DSP , 22. Dönem'de dışında kaldığı TBMM'ye 13 kişiyle döndü. CHP listesinde DSP kontenjanından aday gösterilen tüm isimler milletvekili seçildi. DSP’den istifa ederek CHP’den aday olan Tayfun İçli, Hüseyin Pazarcı, Emrehan Halıcı, Ahmet Tan, Hasan Erçelebi, Hasan Macit, Jale Ağırbaş, Harun Öztürk, Recai Birgün, Hüseyin Mert, Mücahit Pehlivan, Süleyman Yağız ve Mustafa Vural DSP’yi yeniden Meclis’e taşıdı.

CHP, 100 milletveklinin altına düşebilir...

Seçimlerde hüsran yaşayan CHP kazandığı 112 milletvekilinin de altına inecek. CHP’den Meclis’e giren DSP’liler mazbatalarını aldıktan sonra istifa ettiği taktirde, CHP Meclis’te 99 milletvekili ile temsil edilecek. Tamamı seçilen DSP’lilerin yemin töreninin ardından CHP’den istifa etmesi bekleniyor.

Merkez sağ atağı tutmadı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın seçimler için oluşturduğu merkez sağdan isimlerin de yer aldığı “milli takım' stratejisi tutmadı. CHP’nin merkez sağdan transfer ettiği isimlerden sadece İlhan Kesici Meclis’e giriyor. Bitlis 1. sıradan aday olan eski ANAVATAN’lı Edip Safter Gaydalı ve Yozgat 1. sıradan adayı Lütfullah Kayalar da parlamentoya giremedi.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer ve Muş Milletvekili Şerif Ertuğrul da seçilemedi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Anadolu Solu yaklaşımının ardından “merkez sağaö açılma stratejisi de resmi olmayan sonuçlara göre tutmadı. Büyük umutlarla aday olan çok sayıda Anavatan Partisi kökenli isim de parlamentoya giremedi.


Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP’nin merkez sağdan transfer ettiği isimlerden sadece İlhan Kesici Meclis’e giriyor. Bitlis 1. sıradan aday olan eski Anavatanlı Edip Safter Gaydalı ve Yozgat 1. sıradan adayı Lütfullah Kayalar seçilemedi. CHP’nin “aşiret desteği' ile Meclis’e girme stratejisi de olumsuz sonuçlandı. Van’dan Şerif Bedirhanoğlu, Şırnak’tan Neşet Ökten Meclis’e giremedi.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer ve Muş Milletvekili Şerif Ertuğrul da seçilemedi.

PAPİLA’YA KIRMIZI KART

CHP’nin Zonguldak 4’üncü sıra adayı eski Hakem Cem Papila da seçilemedi. Olaylı Beşiktaş-Samsunspor maçında hakemlik yapan Papila, Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çekmişti.


'Solda birlik DSP çatısında olmalı'


Elif DEMİRCİ'nin haberi


Seçimde CHP ile işbirliği yapan DSP'nin İzmir'deki iki milletvekili adayı da meclise girdi. DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen, ülke genelindeki 13 adayın da milletvekili olduğunu belirterek, “AKP ve MHP'den sonra seçimin başarılı üçüncü partisiyiz. Solun DSP çatısı altında birleşmesi gerekir” dedi.


CHP İzmir milletvekili aday listesinde yer alan DSP'li Harun Öztürk ve Recai Birgün, TBMM'ye girdi. DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen, başarısından dolayı kutladığı AKP'yi ekonomideki iyileşmenin kurtardığını, halkın cebine bakarak oy verdiğini söyledi. AKP'nin başarısında muhalefet yapamayan muhalif partilerin etkili olduğunu vurgulayan Sökmen, muhalefetin politika üretmek yerine kavga ve korku üreterek halkın güvenini kaybettiğini ileri sürdü. Sökmen, AKP ve MHP'den sonra en başarılı partinin DSP olduğuna dikkat çekerek, “Ülke genelindeki 13 adayımız da meclise girdi. İyi bir siyaset izledik. CHP'yi zor günler bekliyor. Şimdiden ‘Baykal istifa’ söylemleri başladı. Baykal son bir ayda izlediği performansı çok önceden yapsaydı sonuç böyle olmazdı. Bu sonuçlara göre solda birlik DSP çatısı altında olmalı” dedi.

YORUMLAR 15
  • ugur mus 16 yıl önce Şikayet Et
    PAŞA GÖNÜLLERİ BİLİR. Deniz amcam onlarıda bir güzel hak ile yeksan eder..yani darma dağın eder.Azıcık Bülent beyin anısına saygıları varsa istifa ederler.Rahşan Hanımın zannetmiyorum saygısı olduğuna.Ecevit müslümandı.Dinimizde de cenazenin bir an evel gömülmesi gerekirdi ama o Rahşan hanım bu işi yapmadı.Prestij provokasyon peşinde koştu.Rahmetlinin bile cenazesini kullandı.Siz DSP liler ECEVİT e sahib çıkın.
    Cevapla
  • TİMUR YEDİYILDIZ 16 yıl önce Şikayet Et
    okuyun ve gülün. Seçimde CHP ile işbirliği yapan DSP\'nin İzmir\'deki iki milletvekili adayı da meclise girdi. DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen, ülke genelindeki 13 adayın da milletvekili olduğunu belirterek, “AKP ve MHP\'den sonra seçimin başarılı üçüncü partisiyiz. Solun DSP çatısı altında birleşmesi gerekir” dedi. Sıfır oyla iki vekil.
    Cevapla
  • melih kahramanlar 16 yıl önce Şikayet Et
    . bi ayrılsınlar işte o zaman chp yi görünn
    Cevapla
  • ender gülhan 16 yıl önce Şikayet Et
    SÖZ VERMEK. Seçim sonuçları tüm ülkemize hayırlı olması dileğiyle; sn Baykal ağar söz verdikleri gibi seçimi kaybettikleri için,Baykal ne zaman RODOS a yüzmeye başlayacak nereden başlayacak kamuoyunu bilgilendirmelerini rica ediyorum, bu arada sn. Ağar da aynı şekilde nereden ne zaman yola çıkıyor, aynı günde yola çıkmasınlar onlara yolluk hazırladım büyük bir keyifle yolcu etmek istiyorum saygılarımla. Ender GÜLHAN KOCAELİ / GEBZE
    Cevapla
  • ahmet aktan 16 yıl önce Şikayet Et
    ne o olmadi dimi. ne yapsaniz bosa cikti dimi sizi zihniyeti bozuklar DSP lideri sezerin bir lafini okudum \"sadece laiklik karin doyurmaz\" demisti. yeter artik Atatürkün arkasina gizlenip milleti sömürdügünüz allaha hamd olsun türkiye artik uyanmis sizingibilerine iyi bir ders verdi neredeyse hepiniz birlestinis ama millet yutmadi cünki hepinizi taniyor....... hani noldu cumh.mitingleri akp ye karsi idi nedense neredeyse tr nin her iki kisiden biri akp diyor biraz düsünün bakalim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!