Cem Özdemir: AKP kanıtlamalı

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, AKP’nin bu zaferi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, “Eğer gerçekten Türkiye’nin yeni merkez partisi olmak istiyorsa bunu ispatlamalı' dedi.

Cem Özdemir: AKP kanıtlamalı
Cem Özdemir: AKP kanıtlamalı
GİRİŞ 23.07.2007 12:44 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cem Özdemir, AKP’nin bu zaferi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “Eğer gerçekten Türkiye’nin yeni merkez partisi olmak istiyorsa. Örneğin kadın bakan sayısını yükseltip Alevileri kucaklayarak Kürt meselesinde cesur adımlar atmalıdır” dedi.


Cem Özdemir, yaptığı açıklamada “Türkiye’de istikrar kazandı. Halk değişimin devamını destekledi. Dışarıda ve Türkiye’de bütün provokasyonlara rağmen AB müzakere masasından kalkınmamasını halk onurlandırdı” dedi.

301 KALDIRILMALI

Hükümetin AB yolunda halktan aldığı desteğin arkasını getirmesini gerektiğini belirten Özdemir, “En başta 301. maddenin kaldırılması. Bunun karşılığında da AB’de kendisine düşen görevi yerine getirip müzakereleri hızlandırmalıdır” şeklinde konuştu.

Cem Özdemir, AKP’nin bu zaferi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgularken “Eğer gerçekten Türkiye’nin yeni merkez partisi olmak istiyorsa. Örneğin kadın bakan sayısını yükseltip Alevileri kucaklayarak Kürt meselesinde cesur adımlar atmalıdır.Hükümet içinde liberal kesimden insanların bulunması hem içeriye hem dışarıya önemli bir mesaj olur” değerlendirmesini yaptı.

MECLİSTE SOL BOŞLUK OLACAK

Bundan sonraki seçimlerde güçlü bir liberal solun Meclise girmesi gereğine işaret eden Özdemir, 'Bunun için bugünden itibaren çalışmalara başlanmalıdır. Ne yazık ki mecliste sol boşluk yaşanacak. Bu hem Türkiye için, hem de iktidar için iyi bir şey değil. Her iktidarın karşısında güçlü muhalefete ihtiyaç vardır” dedi.

YORUMLAR 4
  • Küskün yorumcu 16 yıl önce Şikayet Et
    Sn Cem Ozdemir. AKP ne yi kanıtlayacak? Kanıtlayacagını kanıtladı bu milletin gönlünde. Asıl siz AB nin Türkiyedeki alevilere cemaatlesmeleri icin para yardımı talep ettiginiz soyleniyor bunu neden yaptınız veya var mı böyle birsey siz de bunu acıklayın
    Cevapla
  • yunus ziya 16 yıl önce Şikayet Et
    ağzı olan konuşuyor . bu adamda kendi ideolojileri için konuşuyor talepleri o yönde vay şöyle olsun vay böyle olsun chp nin birinci parti olduğunu düşünüyorumda senin gibi adamlar güruhu türkiyede hemen jandarmalık yapmaya başlardı.ama biz sağcısıyla solcusuyla biz türkiyeliyiz türkiyedeyiz aya çıkacaksak hep beraber çıkacağızve böyle olacak siz olsaydınız tüm sahil kesimlerine meyhane açar bir de türkücü bırakır kendi kenkendinize keder üretirdiniz.milletin namazıyla baş örtüsüyle uğraşırdınız
    Cevapla
  • metin erkaya 16 yıl önce Şikayet Et
    . Ne yapsın adamlar gidip bir de sol parti kurup onunla da muhalefet mi yapsınlar?Yok işte solda lider!Zorla da olmuyor. Selamlar
    Cevapla
  • Erol Garip 16 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok Yola Devam. AB\'ileriniz konuşmaya başladı. Köprü geçildi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak