Seçime katılım yüzde 85.1

AK Parti 38 ilde yüzde 50'den yüksek oy aldı Seçimlere katılım 2002'ye göre 6 puan artarak yüzde 85.1 olarak gerçekleşti. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için kuyruklar oluşturdular.

Seçime katılım yüzde 85.1
Seçime katılım yüzde 85.1
GİRİŞ 23.07.2007 12:48 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Türkiye'de kayıtlı 42 milyon 533 bin 41 seçmenden 36 milyonu aşkını sandık başına gitti. Seçime ilginin en yoğun olduğu il Kilis oldu. Kilis'te her 100 kişiden 98'i sandık başına gitti.


Katılımın en düşük olduğu il ise Muş oldu. Muş'ta bu oran, yüzde 67'de kaldı. Büyük illerdeki katılım oranı, Türkiye ortalamasının altında kaldı. Katılım, İstanbul 1'inci bölgede yüzde 81, 2'nci bölgede 76, 3'üncü bölgede ise katılım yüzde 62 oldu. Ankara'da 1'inci bölgede, yüzde 78, ikinci bölgede yüzde 86 oranında oy kullanıldı.


Katılım oranı Türkiye ortalamasının altında kalan İzmir'de de 1'nci bölgede 100 seçmenden 78, ikinci bölgede 79'u sandık başındaydı. Bilecik, Çanakkale, Düzce, Kırklareli, Kütahya, Manisa ve Uşak'ta da katılım yüzde 90'ın üzerinde gerçekleşti.

YORUMLAR 4
  • beyza samutoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    . chp yüzünden bu :) cumhurbaşkanı bi seçilemedi muhalefet iktidara neler yaptı tabii millette haklı olarak kızdı !! sonuç ortadaa !!!
    Cevapla
  • Ahmet ALEMİR 16 yıl önce Şikayet Et
    BAHANEM. Ya bu seçim sonuçları hiç de şaşrtıcı değil. Yaz ortasında seçim mi olur? Bizimkiler tatildeydi. Eniştem öldü. Dayım hastaydı. Ben unutmuştum bu hafta olacağını gelecek hafta sanıyordum. ne olmuş yani %45 aldıysa %55 ona vermedi ya! halk onları istemiyor. Bakın benim katıldığım mitinge.(zaten amcam zorla götürdü. Gitti bizim maç.Tek başına iktidar olamadık ama HALK bizi muhalefete getirdi.(bunların alayı .. gidip Aziz abinin mezarına özür dileyim bari. Üff cok saçmaladım istifa edeyim.(ortagım bıraksa.
    Cevapla
  • murat ak 16 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun . ben bir dtp li olarak ak partiyi yürekten en samimi duygularımla kutluyorum.başarılarının devamını diliyorum.her ne kadar güneydoğu bölgesinden milletvekilli sayılarını azaltsak bile.chp anlasın ki halkın iradesine set çekilmez.yürü bakalım baykal efendi yürü.yola devam ne diyeyim,helal olsun:)))
    Cevapla
  • boşver adı 16 yıl önce Şikayet Et
    sayın AKP yetkilileri. bakın bu seçmen kağıdının gelmemesi halkı ysk sitesine hucum ettirdi bunun sonucu ysk sitesi dayanamadı ysk dış kullanıma kapattı ve bana bizzat gelip çok kişi seçmen numaramı çıkarabilirmisin diye sordu 1. lütfen bundan ders çıkarak birdahaki seçime bu tedbiri alın bu katılamayan oylar çoğunluğu akp nindi 2. bu seçmenin kendini kaydettirmesine ne gerek var bunu bir tek pc bile halledebilir yaşı dolan insanı otomatikman aktarıp tescil edersiniz milleti bu yeni seçmen kaydı derdinden kurtarın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!