İşte 60. Hükümetin kabinesi/ Video

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın sunduğu 60. Hükümet kabinesini onayladı. Kabineyi Erdoğan, böyle açıkladı.

İşte 60. Hükümetin kabinesi/ Video
İşte 60. Hükümetin kabinesi/ Video
GİRİŞ 29.08.2007 22:37 GÜNCELLEME 29.08.2007 22:37
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

Saat 16.05’te başlayan görüşmenin uzun sürmesi merak uyandırdı. Son gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan 60. hükümeti onayladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kuruldu. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hükümet listesini sundu.

Erdoğan, Gül ile yaklaşık 1.5 saat süren görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde bekleyen basın mensuplarına yeni hükümeti açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı listeye göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. hükümetinde Başbakan Erdoğan'ın dışında 24 bakan yer alıyor.

Erdoğan şöyle konuştu:

Görevi aldığım 6 Ağustos'tan bu tarafa, gerekli istişarelerimi yaptım. Yeni Bakanlar Kurulu kadaromuzsu önümüzdeki dönemdeki hedeflerimizi gereçekleştirecek ehliyette hazırladım.

İsimleri belirlerken geçen dönemde elde edilean başarıları, bir yandan da yeni bir dinamizm yakalamayı esas aldık. Geçen 4 yıl 9 aylık dönemde ekonomik kalkınma ile demokratik reformları birlikte yürüttük.

İnanıyorum ki özgürlük ve refah birbirini takip eden unsurlar. Özgürlük refahı, refah özgüalüğü getirir. Listeyi hazırlarken geçen dönemdeki tecrübeleri dikkate aldık. Özgür ve müreffeh bir Türkiye'nin takipçisi olacağız. Her şey Türkiye diyerek yola devam diyeceğiz. Güven ve istirarı korumak önceliğimiz olacaktır. Eski isimlerin yanına yenilerini koyarak hedefe ulaşacağız. Yapacağımız çok iş var. Allah mahçup etmesin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan 60. hükümeti onayladı.

60. HÜKÜMET LİSTESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek
* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı
* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren
* Dışişleri Bakanı Ali Babacan
* İçişleri Bakanı Beşir Atalay
* Maliye Bakanı Kemal Unakıtan
* Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin
* Enerji Bakanı Hilmi Güler
* Tarım Bakanı Mehdi Aker
* Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay
* Sağlık Bakanı Recep Akdağ
* Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik
* Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül
* Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan
* Çalışma Bakanı Faruk Çelik
* Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım
* Bayındırlık Bakanı Faruk Özak
* Çevre Bakanı Veysel Eroğlu
* Devlet Bakanı Mehmet Aydın
* Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen
* Devlet Bakanı Nimet Çubukçu
* Devlet Bakanı Mehmet Şimşek
* Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu
* Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu



60. Hükümetin programı, 31 Ağustos Cuma günü TBMM Genel Kurulu’nda okunacak.

Genel Kurulda kabul edilen TBMM Danışma Kurulu önerisine göre, Meclis Genel Kurulu Cuma günü saat 15.00’de toplanacak. Genel Kurul toplantısına 60. Hükümetin programının okunmasının ardından son verilecek.

Anayasaya göre, iki tam gün sonra, yani 3 Eylül Pazartesi günü hükümet programı üzerinde görüşmeler yapılacak. Hükümet programı üzerinde muhalefet partilerin genel başkanları veya temsilcileri tarafından yöneltilecek eleştirilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması bekleniyor.

Hükümet programının görüşmelerinin tamamlanmasının ardından bir tam gün sonra, yani 5 Eylül Çarşamba günü de 60. Hükümet için güvenoylaması yapılacak.

YORUMLAR 208
  • şinasi toplu 16 yıl önce Şikayet Et
    60 ıncı hukumet hayırlı olsun. sayın başbakanım sizi çok seviyoruz bakanlar kurulunda keşke sayın un akıta olmasaidi bunlar benim görüşlerim saygılarımla .
    Cevapla
  • bilal küçük 16 yıl önce Şikayet Et
    milli eğtim yandı. hüseyin çelik gidecek diye seviniyordum. ama yine yerinde. inş en kısa zamanda görevden alınır.
    Cevapla
  • servet bey 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun..... sayın başbakan bizden oy isterken milli eğitim bakanının mehmet sağlam olacağını taahhüt etmişti.. ama ne oldu da verdiği sözü unuttu... verdiğimiz oylara yazıklar olsun...
    Cevapla
  • Murat Süzgün 16 yıl önce Şikayet Et
    Herkese Bir bakan. Arkadaşlar ençok biz oy verdik bizim şehirden bir bakan isteriz gibi şeyler saçmalıktan başka bişey değil. O durumda bakanlar bakanın yeteneklerine göre deil eskiden olduğu gibi popülizmle belirlenir. Orda oturmaktan başka bişey yapmaz
    Cevapla
  • hacı Osman Özatar 16 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık. Sayın başbakana bir sitemim var biz 3 şehir Bingöl Malatya Kahramanmaraş ak partiye en çok oy verenler insanlarız acaba bir devlet bakanlıkları bile çok görüldü bu birinci sitemim 2. sitemim %2 memur maaşı bence vicdanlarına havale ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı