Malta maçına 'Tarihi' yorum yapıldı

UEFA, Cumartesi günü A Milli Takım'ın Malta'yla deplasmanda oynayacağı Euro 2008 Elemeleri grup karşılaşması öncesi ilginç bir yorumda bulundu.

Malta maçına 'Tarihi' yorum yapıldı
Malta maçına 'Tarihi' yorum yapıldı
GİRİŞ 05.09.2007 19:17 GÜNCELLEME 05.09.2007 19:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, Malta Milli Takımı'nın 16. yüzyıldan kalma bir kuşatmadan esinlenerek Türkiye'ye karşı galibiyet elde etmek istediğini okurlarına aktardı.

Domenic Aquilina tarafından kaleme alınan yazıda, 1565 yılında Jean Parisot de la Vallette önderliğindeki Maltalı St. John Şövalyeleri'nin 3 aylık Osmanlı kuşatmasını başarıyla karşıladıkları, bu savunmanın askerlik tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğu ifade edildi.

Maltalılar'ın bu zaferden sonra başkent Valletta'yı daha da güçlendirdikleri ve bir daha da böyle bir saldırıyla karşılaşmadıkları da okurlara aktarıldı.
UEFA, Malta'nın 8 Eylül Cumartesi günü Ta'Qali Ulusal Stadyumu'nda Türkiye'yle yapacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu karşılaşmasının Malta'nın Zafer Bayramı'na denk geldiğini de hatırlatarak, bugünün kuşatmanın sona erdiği gün olduğunun altını çizdi.

İlginç yorumlarını haberin devamında da sürdüren UEFA editörü, Malta Teknik Direktörü Dusan Fitzel'in şimdi La Vallette'nin 1565'teki görevini üstleneceğini ve Fatih Terim'in Türkiye'sine karşı beklenmedik bir zafer kazanmak isteyeceğini savundu.

Malta Teknik Direktörü Fitzel ise, siteye yaptığı açıklamada, kendi takımının çok nadiren bir maçın favorisi gösterildiğini ancak Türkiye maçının tarihinin manidar olması nedeniyle bu maç için iddialı konuştuğunu ifade etti.

Malta kalecisi Mario Muscat da bugün Malta'nın artık futbol dünyasında saygın bir yerinin olduğunu savunarak, Euro 2008 Elemeleri'nde oynadıkları son iki karşılaşmada Norveç ve Bosna Hersek karşısında iyi oynadıklarını belirtti. Muscat, Cumartesi günü zafer bayramlarında oynayacakları maçta her şeylerini ortaya koyacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA

YORUMLAR 14
  • Çankırı Sporlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Nerden nereye.... Eskiden oralarda at koşturuyoduk, şimdi top koşturuyoz...
    Cevapla
  • ziya coban 16 yıl önce Şikayet Et
    mesela. CHP milli takim olsaydi ve de deniz baykal teknik direktör, bu maca cikmaz protesto ederlerdi.maca cikmamakta bir hak sonucta
    Cevapla
  • Yükselen Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne zafermiş be!. Yalnız burada atlanılan bir şey var! Malta, dağları denize paralel ve çok küçük bir ada. Kıyı alanı çok küçük ve çok sarp kayalıklar var. Bu nedenle Osmanlı Malta\'yı vurmuş ama çıkartmalar da başarılı olamamış. Malta Şovalyeleri ise, genellikle çapulcu diyebileceğimiz tipten insanlar. Hacı gemilerini, yolcu gemilerini yapğmalarken, savaş gemilerini görünce kaçan cesur-korkak tiplerdendir. UEFA keşke bunlarda da bahsetseydi!
    Cevapla
  • yusufuctu 16 yıl önce Şikayet Et
    osmanli ve top. topun ilk kullanimi osmanlilarda fatih zamaninda idi su halimize bak ya elin gavuru hala uzerinden atamamis asirlardir yenilgilerini oysa birde bize bak !!bugun off of yazacak cokk sey var ama sahi dolar kaca ya cikti arabami degistim falan filannn ha bu arada en buyuk millet turk mus en son istiklal savasini butun millet kazanmisti simdi bas ortusu yasak sahiii kim savasti canakkalede selaemetle kal kalabilirseniz
    Cevapla
  • Mikail GÜNAY 16 yıl önce Şikayet Et
    Yarım kalan hesap.... Hamaset kokan bu haberin benzeri bizim medyada çıksaydı malum diğer medyamız yobazlık ve gericilikle suçlardı elin adamı almış sazı eline Malta\'lılara gaz veriyor, zavallıları ezdirip perişan edecekler. Biz mi tabiki yarım kalan işimizi ALLAH\'ın izni ile tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle