Kutlu: Alevilik ve Bektaşilik din değil

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) İzmir Şubesi, www.dinibil.com sitesiyle birlikte 'Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretiminde Yeni Yaklaşım' konulu bir panel düzenledi.

Kutlu: Alevilik ve Bektaşilik din değil
Kutlu: Alevilik ve Bektaşilik din değil
GİRİŞ 07.09.2007 14:28 GÜNCELLEME 07.09.2007 14:28

Panele katılan Çiğli Güzeltepe Cemevi dedesi Düzgün Şahin, 'Keşke bu 20 yıl önce yapılsaydı.' dedi.

Prof. Dr. Sönmez Kutlu ise Alevilik ve Bektaşiliğin bir din olmadığını belirterek, din gibi gösterilmek istenmesine dernek ve vatandaşların da karşı çıktığını anlattı.

Eğitim Bir Sen'in Alsancak'taki Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlediği panele İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak, Konak Limontepe Cemevi dedesi Cemal Sevim, Çiğli Güzeltepe Cemevi dedesi Şahin, merkez ve ilçelerde görev yapan yaklaşık 500 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni katıldı.

Oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Parladır'ın yaptığı panele aynı fakültedin öğretim üyeleri Doç. Dr. Halit Ev ve Doç. Dr. Veli Öztürk ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sönmez Kutlu konuşmacı olarak katıldı.

Okullardaki derslerde din öğretilmediğini, dindar yetiştirilmediğini, sadece genel olarak din, inanç, ahlâk ve kültürün anlatıldığını belirten Prof. Dr. Kutlu, mezheplerin dinle ilişkilerinin öğretildiğini kaydetti.

Aleviliğin ünite, ünite altbaşlığı ve dört makam, 40 kapı gibi okuma parçaları şeklinde müfredata girdiğini belirten Kutlu, 'İslam'da özgürlük, ferdî olarak herkesin hakkıdır.' dedi.

Alevilik ve Bektaşiliğin din olmadığını vurgulayan Kutlu, bunun Avrupa'da din gibi gösterilmek istenmesine, Alevi ve Bektaşi dernek ve vatandaşların da karşı çıktığını anlattı.


(Cihan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!