Powell'dan yeni dünya rekoruVideo

Jamaikalı atlet Asafa Powell, kendisine ait 9.77'lik 100 metre rekorunu 9.74'e indirdi. İtalya'nın Reiti kentinde yapılan Grand Prix'te rekor kıran Powell, kendine yeni bir hedef koydu.

Powell'dan yeni dünya rekoruVideo
Powell'dan yeni dünya rekoruVideo
GİRİŞ 10.09.2007 08:41 GÜNCELLEME 10.09.2007 08:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Jamaikalı sprinter Asafa Powell, erkekler 100 metrede dünya rekoru kırdı. İtalya'nın Rieti kentinde yapılan Grand Prix yarışlarında piste çıkan Powell, 9.74'lük derecesiyle kendisine ait 9.77'lik dünya rekorunu tarihe gömdü.

Jamaikalı sprinter, rekor derecesini eleme serisinde koştu. 9.77'lik eski rekor zamanı kariyerinde 3 kez koşan Powell, Osaka'da yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede üçüncü olmuştu.

Jamaikalı atlet, 100 metrede 9.77'lik zamanı ilk kez 2005'te koşmuş, daha sonra ABD'li olimpiyat şampiyonu sprinter Justin Gatlin, 2006 yılında rekoru egale etmişti. Powell, aynı yıl iki kez 9.77 koşarak, tekrar 100 metre rekorunun sahibi olmuştu.

POWELL: İŞTE GERİ DÖNDÜM

Dünya Şampiyonası’nda bazı hatalar yaptığını belirten Powell, 'Rekorda fiziksel olarak erişebileceğin sınır nedir?' sorusuna '9.73 hatta 9.70’in altına inmek' yanıtını verdi.

İkinci evi olarak gördüğü İtalya’da, müthiş bir dönüş yaptığını kayden Jamaikalı atlet, 'Hocamla birlikte çalıştım ve en iyi formuma geri döndüm. Yapabileceğimin en iyisini ve en hızlısını yaptım. İşte geri döndüm' diyerek duygularını dile getirdi.

ENERJİSİ DOUBLE X'TEN

Dünyanın tek doğal ve organik beslenme destek ürünleri Nutrilite’ın (Türkiye'de Nutriway diye biliniyor) sponsor olduğu dünyanın en hızlı adamı Asafa Powell, 2006 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından yılın Erkek Atleti seçilmişti.
Dünyanın en hızlı adamı Asafa Powell, kendisine hedeflerine ulaşmak için ihtiyacı olan enerji ve canlılığı verecek ve hayatını doyasıya yaşamasını sağlayacak olan NUTRILITE DOUBLE X’in doğal bütünlüğüne ve besinsel üstünlüğüne güvendiğini söylüyor.


 


 


ASAFA POWELL'IN İTALYA'DA KIRDIĞI REKORUN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUMLAR 2
  • ibrahim keleş 16 yıl önce Şikayet Et
    . ali ŞEN,adnan POLAT,aziz YILDIRIM ve ekibi,sinan ENGİN,ilhan CAVCAV,HALUK ULUSOY,erman TOROĞLU,yıldırım DEMİRÖREN,bülent YAVUZ... bu arkadaşlar TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ inde spor yorumu dahi yapmamalıdırlar !!! geçmişteki yaptıkları hareketler türk futboluna hangi yönde fayda sağladıklarını açıkca bir göstergedir. halk olarak bu insanların arkalarından gitmemek lazım1!! LÜTFENN “SİZLER” ÇEKİN ELİNİZİ SPORUMUZDAN… sizlerin olduğu bir spor ortamına kendi oğlum futbol ilahı dahi olsa ASLA futbol a yaklaştırmam…
    Cevapla
  • sercan çakır 16 yıl önce Şikayet Et
    . aslanım benim bee.nasıl koşuyo ama tazı gibi maşallah.dünyanın bir numarası şu anda
    Cevapla