300 farklı dilde fotoğraf arıyor

Amerikalı bilim adamları, internet üzerinde en az 300 farklı dilde resim sonuçlarının görüntülenebildiği yeni bir arama motoru geliştirdi.

300 farklı dilde fotoğraf arıyor
300 farklı dilde fotoğraf arıyor
GİRİŞ 19.09.2007 07:45 GÜNCELLEME 19.09.2007 07:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

New Scientist dergisinin internet sitesindeki haberine göre, Washington Üniversitesi Turing Enstitüsü'nde geliştirilen ve 'PanImages' adı verilen teknoloji, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da tanıtıldı. Yeni teknoloji ile arama yapılan nesnenin 300 ayrı dildeki karşılığı bulunuyor ve yüz binlerce resme ulaşılabiliyor.


Uzmanlar, www.panimages.org adresinden ulaşılabilen sitenin çalışma prensibini şu örnekle açıklıyor: Bir Arnavut, herhangi bir arama motoruna girip kendi dilinde 'kurbağa' anlamına gelen 'bretkosë' yazdığı zaman tüm dillerdeki karşılığı ile tarama yapılarak fotoğraflar ekrana getiriliyor.

YORUMLAR 6
  • alp tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    Yine ? . Amerikalı bilim adamlarının böyle bir şey yaptığı doğru,haber çok faydalı olmuş,ama ben daha güncel bir haber vereyim;Amerikalılar Ay\'a adam gönderecekmiş...
    Cevapla
  • sacit gerçek 16 yıl önce Şikayet Et
    boş. boşuna girmeyin siteye derim boşuna zaman harcamaktan başka işe yaramıyor ona da iş denirse
    Cevapla
  • Abrek Jankat 16 yıl önce Şikayet Et
    . teşekkürler yeni bir resim arama motoruna sahip oldum:)))gerçi google grafikler kısmına tıklayıp yazıncada çıkıyor lakin ben eskiden genellikle picsearch sitesini kullanıyorum çok hızlı vede gayet başarılı.ancak bu vermiş olduğunuz sitede gayet güzel teşekkürler...
    Cevapla
  • kayacilar 16 yıl önce Şikayet Et
    çok yavaş bi site. ayrıca ne işe yarıyor tam olarak ta anlamış değilim
    Cevapla
  • kircili deniz 16 yıl önce Şikayet Et
    cok sacma. bir < kertenkele>yazip ararsaniz 123,206 sonuc google da ise 1.540.000 sonuc cikiyor ustelik cok hizli bence yararli olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti