Polis türbanlıya saldırıyı doğruladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Şişli'de başörtülü olduğu için bir genç kıza bir grup genç tarafından müdahale edildiği yönündeki iddiayı doğruladı. Ancak bir ayrıntı yalanlandı.

Polis türbanlıya saldırıyı doğruladı
Polis türbanlıya saldırıyı doğruladı
GİRİŞ 27.09.2007 11:59 GÜNCELLEME 27.09.2007 11:59
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

25 Eylül 2007'de Sabah gazetesinde Emre Aköz, 'Türbanlıya saldırı' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tuncer Erdoğan'ın Şişli'de başörtülü olduğu için bir genç kıza bir grup genç tarafından müdahale edildiği yönünde ifadesi bulunduğunu ancak polislerin olaya ilgisiz kaldıkları yönündeki bilginin ifade kayıtlarında yer almadığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Şişli'de başörtülü olduğu için bir genç kıza bir grup genç tarafından müdahale edilmesi olayına 'polislerin ilgi göstermediği' yönündeki iddiayı yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün bazı yazılı basın organlarında, “Şişli'de başörtülü olduğu için bir genç kıza bir grup genç tarafından müdahale edildiği ve orada bulunan polislerin konuyla ilgilenmedikleri” şeklinde haberlere yer verildiği ifade edildi.


Konuyla ilgili olarak, olayda adı geçen avukat Tuncer Erdoğan'ın bilgisine başvurulduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Tuncer Erdoğan, '24 Eylül 2007 günü Şişli Adliyesinden Cevahir Alışveriş Merkezine yürürken 2'si bayan olmak üzere 5 gencin, 18-19 yaşlarında başörtülü bir genç kızla tartıştıklarını, kendisinin de onlara yaklaşarak nasihat ettiğini; bu esnada orada bulunan 2 özel güvenlik görevlisiyle birlikte gençleri ayırdıklarını ve başörtülü genç kızı otobüse bindirerek oradan uzaklaştırdığını' beyan etmiştir. Avukat Tuncer Erdoğan, bilgisine başvurulmak için alınan yazılı beyanında, haberde iddia edildiği üzere yardım çağrısına cevap vermeyen trafik polislerinden ve plakası verilen polis ekibinden bahsetmemiştir. Bu konudaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

OLAY NEYDİ?

25 Eylül 2007'de Sabah gazetesinde Emre Aköz, 'Türbanlıya saldırı' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. İşte Emniyet'in açıklamasına konu olan yazı:

Türbanlıya saldırı

Dün Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Tuncer Erdoğan aradı. Sesi titreyerek, şöyle bir olay anlattı:

Dün Şişli Adliyesi'nden çıkıp Cevahir Alışveriş Merkezi'ne doğru yürürken şöyle bir olaya şahit oluyor:

Üçü erkek, ikisi kız, beş kişilik bir grup, türbanlı bir kızı önce sözle taciz ediyor. Ardından hızlarını alamayıp kızın türbanını başından çekip almaya çalışıyorlar.

Tuncer Bey müdahale ediyor. Türbanlı kızı kurtarmaya uğraşıyor. Civardaki iki trafik polisinden yardım istiyor. Polisler ilgilenmiyor. O da ancak türbanlı kızı bir araca binerek, uzaklaşmasını sağlıyor.

Av. Erdoğan, ' 65 yaşındayım, daha fazla bir şey yapamadım. Kulübe gidecektim, sinirden titreyerek ev geldim' dedi telefonda.

Tuncer Erdoğan'a şöyle dedim...

'Siz de bir avukat olarak bilirsiniz: Her toplumda olduğu gibi, bizde de çeşitli suç vakaları meydana gelir. Kimi bile isteye, kimi yanlışlıkla cinayet dahi işler. Hırsızlık, gasp, darp... Bunların hepsi olur.

Önemli olan bu suçların oranıdır: Eğer suç oranı ciddi biçimde artarsa, telaşlanmamız gerekir.

O türbanlı kız ve siz, bu olayı yaşarken müthiş gerildiniz. Perişan oldunuz. Üzüldünüz. Haklısınız da...

Ancak içinizi ferah tutun: Halktaki hoşgörü ve itidal Türkiye'de gerginliğe izin vermiyor. Bu tip olaylar münferittir. ' Sistemli, sürekli ve yaygın' değildir.

Tersi de olabilir: Başka bir yerde, oruç tutmadığı için bir kıza tacizde bulunanlar çıkabilir. Ancak bu tip olaylar tek tük oluyor; azınlıkta kalıyor.

Kişisel açıdan perişan oldunuz ama toplumsal açıdan müsterih olabilirsiniz.'

Telefonu kaparken Tuncer Bey biraz olsun rahatlamıştı. Acaba o türbanlı kız ne durumdaydı?

YORUMLAR 45
  • bülent kes 16 yıl önce Şikayet Et
    şerif değirmenci ve onun gibi şahıslara. şerif denilen şahıs sen önce kendine bak kapına bak sonra insanları eleştir polisle aranda bir sorun var galiba bu kadar gocunduguna göre başörtüsü meselesini haberini getirip polise bagladıgına göre bir gocunman var o başörtüsüne poliste sahip çıkıyor merak etme ama inanıyorumki sen o başörtüsü meselesi için değil sırf polise laf söylemek için yorum yazmışsındır başörtüsünün seni fazla ilgilendirdiğini sanmıyorum bu arada o iftirayı atarak polislerin büyük kısmının günahını alıyorsun helallaşman uzun sürer
    Cevapla
  • SERDAR KARAMAN 16 yıl önce Şikayet Et
    ah bi denk gelmez mi. ah bi denk gelse de şöyle adam gibi el uzatanların ellerini kırsam desem(çok saldırgan ve faşist bir düşünce olurdu)ama aynen öyle düşünmeye itiyorlar insanı.bi tersi olsyadı bakalım ne olurdu.eee mahalle baskısı olayını doğrular olup 1 hafta açık oturum düzenleyip tartışırlardı.ee malum konuklar zaten belli.
    Cevapla
  • tamer dağlar 16 yıl önce Şikayet Et
    medya neden suskun.... anlamıyorum, demokrat medya da var ama gündemi yaratamıyorlar. neden gazeteler bunu manşetine taşımadı. hürriyet mi illa gündemi oluşturacak. açıklara saldırı olsaydı, yer yerinden oynardı.\"laiklere saldırı diye malum medya manşetler atardı.\" sözde islami medyada savunmaya geçerdi. şimdi kendilerine saldırı var sesleri çıkmıyor. bu nasıl iş anlayamadım.
    Cevapla
  • melike kurnaz 16 yıl önce Şikayet Et
    ya tersi olsaydı :((. bir grup türbanlı öğrenci açık bir kızı darp etselerdi ne olurdu acaba....yaaa işte bu,türkiye havaya kalkardı.türbanlı kızın başına gelenleri seyirci kalan kimler..türkiyede yaşayan müslümanlarmı ?
    Cevapla
  • Mustafa Oran 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah mahafaza. Bu olayın tersi olsaydı.İslamı kendi halinde yaşamak isteyen müminlere daha fazla saldırmayın iki de bir göz dagı vermeye kalkışmayın.Belli bir yere kadar sabır taşarsak bogulursunuz.Ağa babanızda sizi kurtaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi