Kanadoğlu: Harekete geçmeliyiz

Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AK Parti hükümetinin hazırladığı yeni anayasa taslağının, sivil darbe olduğunu savunurak, çağrıda bulundu..

Kanadoğlu: Harekete geçmeliyiz
Kanadoğlu: Harekete geçmeliyiz
GİRİŞ 30.09.2007 01:35 GÜNCELLEME 30.09.2007 01:35
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen yeni anayasa konulu toplantının dinleyicileri arasında eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da vardı.

Toplantıda sözalan Kanadoğlu, hükümetin yeni anayasa hazırlığını sivil darbe diye nitelendirdi.

Yeni anayasa hazırlıklarını dinci oligarşik bir yapının teşebbüsü olarak nitelendiren Kanadoğlu, “Bu sivil darbe teşebbüsüne sadece sivil toplum örgütlerinin değil, laik demokratik cumhuriyetin inanmış her vatandaşının, her yurttaşının, her türlü olanakla ve kendi gücüyle karşı çıkması şarttır” dedi.

NTVMSNBC

YORUMLAR 168
  • Faruk Atarer 16 yıl önce Şikayet Et
    modern Jön Türkler. Bunun adına doğmamış bebeğe don biçmek denir bizim buralarda..veya başka bir yönüyle \" müslüman mahallesinde salyangoz satmak..\" .Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çoğunluğunun hala Osmanlı ruhu taşıdığını bunlara nasıl anlatmalı acaba..? Tıpkı Avrupalıların hala haçlı ruhu taşıdığı gibi..
    Cevapla
  • celalettin çekiç 16 yıl önce Şikayet Et
    adamın söyledigine bak sivil darbeymiş. ya kardeşim alışmışlar hep askeri darbe anayasasına ve yıllardır postal yalamaya sivil anayasayı hazmedemiyorlar,kuvvetler ayrılıgı dediginiz yasama yargı yürütme degilmi peki yasama yı kim yapar meclis neden karşı cıkıyorsunuz.Bukadar cahalet olmaz ya okumuş cahiller, sivil anayasaya sivillerin karşı cıkmasını istiyorlar.Dert ne,inanın müslüman bir askeri idare yasa yapsa bunlar yine karşı cıkarlar,halbuki cıkacak yasa biraz özgürlükcü. islami bile degil.daha ne olduguda belli degil,maksat idoolojik tavır
    Cevapla
  • zeki alperen 16 yıl önce Şikayet Et
    Mihenk Beye ve Süretlerine..!. Onlar ki bizim(sabih ve onun kaotik düşüncelerine sahib olanların)Milletin aleyhine olacak ne varsa ortaya atsınlar,devletin işlerliğini sabote etsinler,anayasa maddelerini arka kafalarındaki tezgahlara göre açıklayıp,devleti ve milleti zarara-çıkmaza sürüklesinler,emekli durumdalar iken hala burunlarını idarecilerin işlerine sokmayı vazife edinirken tirilyonlarca zarar ve ileride de kötü sonuçları şüphesizken;Bay Mihenk(ayettede buyurulduğu gibi)HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSARAK DİLSİZ ŞEYTANMI OLALIM?
    Cevapla
  • muhammet berke 16 yıl önce Şikayet Et
    MHP DURUMA OPORTİMİSTMİ YOKSA İDEALİSTMİ YAKLAŞACAK. MHP halen tavrıyla anayasa konusunda şahsiyetli bir duruş belirleyememiş ve malesef bizleri hayali sükuta uğratmaktadır.ortalıkta bir bardak suda fırtınalar koparan kaos mühendisleri iş başında ve mhp nin hafif bir ses çıkarıp demokratik bir duruş sergilemesi,bu hudson uzantısı ve doğan ihalecisi ile işbirlikçi oligarşik feodalitenin derin çete elemanları bu kadar pervasız davranmayacaklar ama halen belirsizlik içeren duruşuyla mhp doğru yanlış yerine sanırım kar zarar hesapları yapıyor ve zarar ediyorlar.
    Cevapla
  • zeki alperen 16 yıl önce Şikayet Et
    MİHENK BEY\'e...!. Mihenk bey adlı yorumcunun yazdıklarından anlaşılıyorki,adı gibi mihenk tarafı yok.Bay sabih\'e saygısızlık yapıldığını ve buna davet ediyor yorumcuları.Pekala Mihenk bey! Bay Sabih\'in yaptıkları gözleriniz görmüyormu?Bizim dinimiz şöyle der\"müminler diğer dinlere küfür etmesinler,olaki onlar da sizin dininize küfür ederlerse Allah hoşnut olmaz.\"Biz burda onun inancına bir şey demiyoruz,ancak o yaşta ve tekaütken hala kendinde ihdas ettiği(hakkı olmadığı halde)NİFAKLAR SOKMASINA NE DEMELİ?O BOZACAK,SUSALIMMI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor