Erdoğan'dan Bush'a Ermeni uyarısı

Başkan Bush'u arayan Erdoğan, ABD kongresine getirilmeye hazırlanılan Ermeni tasarısının iki ülke arasındaki ilşkilere zarar vereceği konusunda uyardı.

Erdoğan'dan Bush'a Ermeni uyarısı
Erdoğan'dan Bush'a Ermeni uyarısı
GİRİŞ 05.10.2007 15:52 GÜNCELLEME 05.10.2007 15:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısı konusunu görüştü.


Alınan bilgiye göre, Erdoğan, görüşmede ABD Kongresinde ele alınması beklenen, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısının Türkiye-ABD arasındaki "stratejik ortaklık ilişkisine zarar vereceğini" dile getirdi.


Erdoğan'ın, "tasarının Türkiye ve ABD'nin çıkarlarına hizmet etmediği gibi, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin gelişmesi yönündeki çabalara darbe vuracağını"' söylediği belirtildi.


Bush'un da, Amerikan yönetimi olarak, "Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verecek böyle bir tasarısının kongreden geçmemesi için kararlı bir şekilde çalışacaklarını" ifade ettiği, "tasarıyla ilgili kendisinin de kaygıları olduğunu dile getirdiği" kaydedildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin inisiyatifi doğrultusunda gündeme alınacak tasarı, prosedür gereği ilk olarak 10 Ekim'de Dış İlişkiler Komitesi'nde görüşülerek oylanacak.

Tasarı, Türkiye'den ABD'ye tasarıyı önlemek için gelecek olan parlamenterler heyetinin Washington'a ulaştığı gün Temsilciler Meclisi'nin gündemine sevk edilecek.

Tasarının, bir sonraki hafta ise Genel Kurul gündemine salt çoğunluk üzerinden oylanması bekleniyor.

Tasarının geçmesine taraftar olmadığı belirtilen Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos'un, tasarıyı engellemek için fazla şansı olmadığı kaydediliyor.

YORUMLAR 7
  • YUSUF ÖZKAN KARACA 18 yıl önce Şikayet Et
    . lozan antlaşmasını tanımıyan ülkeden daha ne beklersin
    Cevapla
  • ahmet demirci 18 yıl önce Şikayet Et
    abd en güçlü ülkeyse. eğer tasarı geçerse ermeniler doğudan toprak sahibi olacaklar yada para alacaklar bizden zaten istedikleri bu. başbakanıma sesleniyorum lütfen abd karşı net tavır verin ...yoksa TSK verir
    Cevapla
  • harun kaymakçı 18 yıl önce Şikayet Et
    ömer kardeşim çok haklısın. benim gördüğüm tanıdıgım en iyi siyasetçi daha ne olsun ya TÜRK MİLLETİ ne böyle bir başbakan lazım helal olsun arkanızdayız
    Cevapla
  • Yusuf Çelebi 18 yıl önce Şikayet Et
    abd bu yalanı gündemde her zaman tutacaktır.. abd bu soykırım yalanını her zaman gündemde tutacaktır nedeni ise hükümetlerimiz,dışişleri,milletvekilleri,siyasi partiler,kamuoyu,halk herkes bununla vakit harcamak zorunda kalıyor birde abd\'ye binbir ricalarda bulunuyoruzki geçmesin diye karşılığında bizden ne kopardıklarını gözden kaçırmayalım.Biz ermeni soykırımı iddaları,kıbrıs,terör,başörtüsü konularıyla enerjimizi harcamak zorunda bırakılırken bakıyoruz insanlar uzaya gitmiş yada başka yeni bilimsel buluşlar yapmış biz ise bunlarla cebelleşiyoruz.
    Cevapla
  • ali budak 18 yıl önce Şikayet Et
    uyarımı!!!. erdoğan... busha..... uyarı..... vayyyyy beeeeee. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan Netanyahu'ya tehdit gibi uyarı! 'Tek başına kalırsın'
Hürmüz'den sonra sıra Kızıldeniz'de mi? Husilerin hamlesi piyasaları alarma geçirdi!