Büyük katliamın cevapsız soruları

12 kişinin öldürüldüğü Beşağaç köyünde incelemelerde bulunan Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve CHP heyeti, köydeki olaylardan ve köylülerin bazı ifadelerinden kuşkulandı.

Büyük katliamın cevapsız soruları
Büyük katliamın cevapsız soruları
GİRİŞ 07.10.2007 09:38 GÜNCELLEME 07.10.2007 09:38
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Hülya KARABAĞLI'nın haberi


Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve CHP heyetleri, 12 kişinin katledildiği Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde yaptıkları incelemeleri tamamlayarak Ankara'ya döndüler. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, 'Ortak bir kanaat oluşturulmadı. Çünkü eksik bilgiler var. Teknik sonuçlarla ilgili raporları bekleyeceğiz' dedi. Komisyon üyelerinin tespitleri şöyle:

* Beşağaç Köyü'nde herkes ağız birliği yapmış gibi Bu olayı PKK yaptı' dedi.

* Köylülerin bu sözleri milletvekillerinin kuşkularını artırdı.

* Vekiller, köylülerle birebir konuşmak istedi. Bu hamleler, köydeki korucubaşı tarafından engellenince heyet tepki gösterdi.

* Köy muhtarının oturduğu ön koltukta 14 kurşun yeri belirlendi. Milletvekilleri, minibüsün 'maskeli adamlar' tarafından durdurulduğu iddialarını doğrulatamadı.

* Olaydan sağ kurtulan Memduh Acer'in kaçış öyküsü ve kaçarken elindeki silahla ilgili verdiği bilgilerdeki tutarsızlıklar dikkat çekti. nKayalık arkasında çukura benzer bir yerde ise hayatını kaybedenlerin kanlı elbiseleri ve kan içindeki çantalar bulundu. Milletvekilleri bu görüntüler karşısında şok oldular.

CHP'NİN DEĞERLENDİRMELERİ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyetinin incelemeleri de sürprizlerle geçti. CHP heyetinin gözlemleri ise şöyle:

* Normal telefon yok. Cep telefonları çekmiyor.

* Köye dönüş kapsamında vatandaşlar köylerine dönmüş.

* Devlet, geri dönüşler için koyun vermiş. Bölgeye uyum sağlayamadığı için havyalar telef olmuş.

* Köylüler, CHP'lilere 'Niye bizi yalnız bırakıyorsunuz' siteminde bulundu.

* Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, sağlıklı diyalog için Kürtçe konuştu. Heyette yer alan vekillerin değerlendirmeleri ise şöyle:
Akın Birdal (DTP Diyarbakır Milletvekili): Kadınlar çok üzgünler. Ağızlarını bıçak açmıyor. Onları anlamak için kadın ve Kürt olmak gerekir. Keşke bir kadın milletvekilimizi de yanımıza alsaydık.
Malik Özdemir (CHP Sivas Milletvekili): Korucu başı gelen herkesle muhatap oldu. Bu da insanın kafasını bulandırıyor. Başkalarının konuşmasına fırsat vermedi. Ölenlerden bir tanesinin ailesi konuşmak istedi. Korucu başı hemen uzaklaştırdı.
Şevket Köse (CHP Adıyaman Milletvekili): Biz köylülerin anlattıkları ile yetinmek durumunda kaldık.


YORUMLAR 54
  • ayhan şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    Levent Akçalık Provokatörü. Levnt Akçalık!, sen de yevmiyeli bir provokatörsün hem de puslu havalardan medet umanların yevmiyeli provokatörü.
    Cevapla
  • osman catak 16 yıl önce Şikayet Et
    Bire gafil. Dinden bahseden çirkin suratlı şeytan kinini ve salyanı akıtıyorsun.Türk askerine besle- diğin kin inşallah seni yok eder.Bu gün şehit olan askerlerimizin ruhu seni uyutması
    Cevapla
  • Utku Keskin 16 yıl önce Şikayet Et
    bu olaylara çözümne olmalı. Güneydoğu insanı Gerici-Aşırı dinci şövenistdüşünceler ve bunların getireceği zararlara dair yeterince bilgi sahibi değildir. Eğer vakit geçirilmeden tedbir alınmazsa, sövenist bölücü örgütün tve gerici medya ve kuruluşların propogandalarına halk daha çok kağılacaktır. İnsana sevgi duymanın, güzel ahlakın, şefkatin ve merhametin, emeğe saygının önemini bilerek yetişen, eğitimli, sorgulayan bir gençlik yerine gerici, köktendinci, ırkçı, ezberci bir gençlik yaratan bu sistem toplum için bir yıkım olur
    Cevapla
  • kadir kurt 16 yıl önce Şikayet Et
    akıllı adam . akıllı adamın biri cıkıp bir baksın bu araç 34 plaka ve minubus plakası degil sakın yabancı plaka gorulup kursunlanmıs olmasın bu aracın koye yeni gelip gelmedigi arastrılsın bence
    Cevapla
  • Mirza Budarnayev 16 yıl önce Şikayet Et
    hain evlat. arkdaşım levent akçalık rumuzu ile yazan kişinin sen olduğu, IP adreslerini kontrol edince anlaşılıyor. sen kendini çok mu uyanık sanıyorsun ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'