Hollanda'da 5 bin kişilik terör protestosu

Hollanda'nın Utrecht kentinde Erkin Türk Hollanda Öğrenci kuruluşu tarafından organize edilen terörizmi telin yürüyüşüne Hollanda'nın çeşitli kentlerinden çoğunluğu gençler olmak üzere 5 binin üzerinde vatandaşımız katıldı.

Hollanda'da 5 bin kişilik terör protestosu
Hollanda'da 5 bin kişilik terör protestosu
GİRİŞ 28.10.2007 18:16 GÜNCELLEME 28.10.2007 18:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Utrecht Mariaplaats meydanında başlayan yürüyüş Utrecht Belediyesi önünden geçilerek Dom Meydanı'nda sona erdi.


Utrecht polisi kontrolü altındaki yürüyüşte vatandaşlarımız 'Bayrak inmez şehitler ölmez', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'En büyük asker bizim asker', 'Kahrolsun PKK', 'Emrindeyiz Türkiye'm', 'Her Türk asker doğar', 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir' diyerek çeşitli sloganlar attılar. Yürüyüş boyunca yüzlerce Türk bayrağı dalgalandı.

Erkin Öğrenci Derneği başkanı Armant Sağ bu yürüyüşü biz Türkiye'deki olayları kınamak için organize ettik. Amacımız sadece Türkiye'deki değil dünyadaki terörü de kınamak. Türkiye bu konularda biraz daha duyarlı olmalı. Bu yürüyüşte yetkililerden daha fazla destek beklerdik. Yaklaşık 30 yıldır kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden Türk halkına karşı hunharca katliamlar yapan PKK'yı ve onun destekçilerini lanetlemek için bir protesto yürüyüşü tertip ettik. Bu yürüyüş aynı zamanda terörizm konusunda Batıda uygulanan çifte standarda karşı da bir protesto oldu. Tertip Komitesi olarak, herkesi bir insanlık suçu olan terörü lanetlemeye davet ettik.' dedi.

YORUMLAR 1
  • ertankucuk 16 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. helal olsun size
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!