K.Irak Kürt yönetimi Ruslara sarıldı

Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetiminin Bağımsız Devletler Topluluğu temsilcisi Babakr Hoşhavi, Türkiye sınır ötesi operasyon olasılığı için Rusya'nın aracı olmasını istedi.

K.Irak Kürt yönetimi Ruslara sarıldı
K.Irak Kürt yönetimi Ruslara sarıldı
GİRİŞ 07.11.2007 04:18 GÜNCELLEME 07.11.2007 04:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ria Novosti Haber Ajansı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hoşhavi, Kürt bölgesi lideri Mesut Barzani'nin de Rusya liderine bir mektup yazdığını ve bölgede barışın sağlanmasında desteklerini istediğini söyledi.

Kürt bölgesi BDT temsilcisi, Rusya'nın tarihin her döneminde Kürtlerle iyi ilişkiler içinde olduğunu hatırlatarak, 'Ankara, sınırı geçerek Kuzey Irak'a bir operasyon düzenlerse bu kendileri için büyük bir kayıp olur. Kuzey Irak'ta PKK üslerine erişmek çok zor. Türkiye, daha önce de çok kereler benzer operasyonlar yaptı. Ancak her defasında başarısız oldu.' dedi.

CHA

YORUMLAR 6
  • Cemal Yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    OLAYA TÜRK MANTIĞI İLE BAKMAK. Kürdler uluslararası ilişkilerini dünya bütün önemli ülkeleri ile geliştiriyorlar. Sadeec batılı ülkeler ile değil. Çin, hindistan ve İran gibi ülkelerlede ilişkilerini geliştirdiler. İran kürdistan hükümetini resmi olarak taniyor. Erbil dede konsolosluk açiyor. Olaya Türk mantığı ile baktığınızda Kürdler hadlerinden fazla işlere kalkişiyorlar gibi görünüyor.
    Cevapla
  • ramazang23 16 yıl önce Şikayet Et
    KorkmayıN!. kime sarılırsanız sarılın boş birazda Türklere sarılmanız gerekecek!abd güçleri geldiginde seviniyordunuz ne getirdiler ırzınız namusunuz gitti korkmayın Türk askerinin tarihinde böyle birşey olmamıştır olmayacaktır.. gelecegiz kerkük ve musul u alacagız bunu tüm dünya biliyor türk halkıda bilsin destek versin buyuk ortadogu projesine karşı BUYUK MİSAK-I MİLLİ projesi devreye girmiştir vatan a millete hayırlı olsun....
    Cevapla
  • ahmet kavasi 16 yıl önce Şikayet Et
    bunlar alışık. bunlar alışık uşaklık yapmaya abd olmazsa rusya onlar olmaz sa israil,bunlar olmazsa çin farketmez yeterki uşaklık olsun hiç farketmez.
    Cevapla
  • GÜVEN IŞIK 16 yıl önce Şikayet Et
    ağlamayın kuzeye ırka girecez pkk nın sonunu getireceğiz.. hem türkiyeyi kana bulayın hemde türkiye sınır ötesi operasyon yapmasın diyin o ne ala dünya varmı böyle uyanıklık.türkiye sınırötesi operasyın yapmasın tamam sende o zaman bölgende pkk yı bitir.hem pkk yı besle hem hergeçen gün askerlerimizi şehit et ondan sonra türkiye sınır ötesi operasyon yapmasın varmı böyle birşey hangi akla mantığa sığıyor.ıraka gireriz kanınızı kuruturuz.biz türkler sonuna kadar askeriz.pkk\'nın aklında olsun her türk 10 pkk lıya bedeldir.
    Cevapla
  • erkan aişeoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin itibarı sıfır. türkiyenin itibarı yerlerde sürtüyor abd nin sayesinde yine onlara kandık yine kendi işimizi başkasına yaptırıyoruz tabi nekadar doğru yaparlar orasını ALLAH bilir tayip bey gireriz kimseyi dinlemeyiz diye boş savuruyordu hani nerde biz bugün kuzey ıraka giremezsek bikaç yıla kalmaz kürt devleti kurulacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın ozaman bakalım abd yanımızdamı bize karşımı tabiki bize karşı olacaktır ırakta üstlerini kurdumu artık incirlik diye bi kozumuz da kalmayacak uyan artık türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı