Cep telefonunu niçin kullanıyoruz?

Telefonu sadece telefon olarak kullanma devri geride kaldı. Sadece güvenilir çalar saat olarak kullananan sıradışı kullanıcılar da var. Yapılan araştırmaya göre ise kullanım eğilimleri şöyle:

Cep telefonunu niçin kullanıyoruz?
Cep telefonunu niçin kullanıyoruz?
GİRİŞ 08.11.2007 08:44 GÜNCELLEME 08.11.2007 08:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tüketicilerin cep telefonu kullanım eğilimlerine ilişkin yapılan araştırmada, cep telefonundan internet erişim oranı yüzde 1.8’de, e-posta gönderimi de yüzde 1’de kaldı.

İnterpromedya ve Birleşik Araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen 'Teknoloji Omnibus Araştırması'nın sonuçlarına göre, tüketicilerin yüzde 29.3 cep telefonunu telefon etmek amaçlı, yüzde 23.8 mesaj çekmek kullanıyor.

Araştırmaya katılanlar arasında 24 yaş ve altı olanların yüzde 98’i, 25 yaş ve üstü olanların ise yüzde 98.1’i cep telefonu kullanıyor.

Görüşülen kişilerin yüzde 80.9’u cep telefonlarının ilk sahibi iken, ikinci el telefon kullanan kişilerin oranı ise yüzde 19.1 oldu. 24 yaş ve altı tüketicilerin yüzde 47.4’ü mp3 çalar kullanırken bu oran 25 yaş ve üstünde yüzde 29.5. Araştırmaya katılanların yüzde 43.2’si operatörler arasından Turkcell, yüzde 19.9’u Vodafone, yüzde 13.9’i Avea’dan hizmet aldığını' söyledi.

CEP TELEFONU NE AMAÇLA KULLANIYOR TABLOSU İSE ŞÖYLE

29.3 Telefon etmet
23.8 Mesaj çekmek
10.4 Fotoğraf çekmek
  8.9 Müzik dinlemek
  7.1 Video çekmek
  5.4 Bluetooth
  4.9 Oyun oynamak
  4.8 Ses kaydı almak
  2.5 MMS 
  1.8 İnternet erişimi
0.1 e-posta göndermek


(Hürriyet)


YORUMLAR 7
  • veli acun 16 yıl önce Şikayet Et
    1-SORU 1-CEVAP. kim istemez cepten internete ulaşmak? cevab veriyorum \'\'oporötörler\'\'. oparötör hizmetlerinden bırakın interneti sadece ödemeli olanını anca kullanabiliyoruz keşke uygun olsada kullanabilsek
    Cevapla
  • tekin126 16 yıl önce Şikayet Et
    en ıyısı hıç kullanmamakta onuda yapamıyoruz. oğlumuz kızımız kardeşımız gurbetteyse sesını duymak için bu fırmalardan kazık yıyoruz bız türk milletı her kaybımızın arkasında duygusallığımız var iş için kullananlarda var gerçı meret işede yaramıyor değıl:) eskıden saatlerce postanede bekler yakınlarımızla goruşmek için kayıt yaptırırdık o gunlerı hatırladığımda ıyıkı bu sistem türkiyeye getırılmış bırde maksadına gore kullanılsa
    Cevapla
  • Yazı Yorum 16 yıl önce Şikayet Et
    Telefonla konuşulur... Elbette teknolojinin nimetlerinden yararlanmak hakkımız ama operatörlerimiz sağolsunlar, Türk halkını yolunacak kaz gördüğü sürece cepler sadece \"alo\" ve çalar saat olarak kullanılmaya devam edecek.
    Cevapla
  • Serdar BAYSAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Hmm.... Olsun Ceptelefonu bence çok iyi bir çalar saat. Alarmı tek bidefa kuruyosun bida ayarlanama gerekbile kalmıyor. Uyandırana kadar calıyor. hemde alarmlı hatırlatmasıda var, bu şekilde hiçbirşeyi kolay kolay unutmuyorum. Normal Çalar saatlerde illaki yeniden yeniden kuracaksın. Hem yanında taşınsan bile, Cep telefonu kadar estetik olmuyor. seside duyulmuyor.
    Cevapla
  • Orhan ODABAŞI 16 yıl önce Şikayet Et
    Serdar Bey\'e. \"Otomobil kullanmayı sevmediğim için kamyon kullanıyorum.\" demek gibi olmuş biraz. Saat + alarm için alarmlı saatler var. Çıkarıp cebinize de koyabilirsiniz. 3 ayda bir \"alarm kullanım bedeli\" de istemiyorlar. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle