Yüksek okul mezunlarına müjde

Öğrencilerin gözü Genelkurmay ile YÖK arasındaki görüşmede. 2 yıllık yüksek okul mezunlarının askerlik süresinin kısaltılması için çalışma yapılıyor.

Yüksek okul mezunlarına müjde
Yüksek okul mezunlarına müjde
GİRİŞ 09.11.2007 18:51 GÜNCELLEME 09.11.2007 18:51
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) düzenlenen “3. Ulusal Meslek Yüksek Okulları Müdürler Toplantısı” için geldiği Adana'da, yeni açılan üniversitelerde gerekli şartlar oluşmadığı için sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de ÖSS nedeniyle yüksek öğretime çok fazla talep olduğunu belirten Eşme, “Bu talebin karşılanması için yeni üniversiteler açılmalı, ancak daha da önemlisi, bu üniversitelerde kapasite yaratılmalı” dedi.

MYO OKULLARININ ASKERLİK SORUNU

Ülke genelindeki 522 meslek yüksek okulunda toplam 482 bin 208 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Eşme, bu okullardaki erkek öğrencilerin en büyük sorununun ise askerlik olduğunu kaydetti.

MYO'larda okuyan öğrencilere, lisans öğrencileri gibi kısa dönem askerlik yapma imkanı verilmesinin, mesleki eğitime olan ilgiyi artıracağını anlatan Eşme, “Bu önemli bir sorun olarak gündemimizde yer alıyor ve çözümü için görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

Görev süresi 8 Aralıkta sona erecek olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yerine adaylığının söz konusu olmadığını da vurgulayan Eşme, atama ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı'nın vereceğini belirtti.

YORUMLAR 42
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede bir farkımız olmalı, lise mezunlarından ama 4 yıllık fakultelerlede aynı katagorıde olmamalıyız, onlar 6 ay yapsınlar myo mezunları ise 7-8 ay yapabılır...
    Cevapla
  • m ikbal s 16 yıl önce Şikayet Et
    olmalı. MYO mezunları mutlaka lise mezunlarından farklı bir uygulamaya tabi tutulmalıdır. Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum askerliğimide yaptım, yani kısalmasını isterken herhangi bir beklentim yok sadece objektif olmaya çalışıyorum. Düşünün lise eğitiminden sonra 2 yıl MYO okuyorsunuz ve ilkokul, ortaokul mezunu hatta okula hiç gitmeyenlerle bile aynı kategoride değerlendiriliyorsunuz. adil ve hukuki bir uygulama olması lazım. bence MYO mezunları için 8 ay ideal. İnşallah lafta bırakılmaz ve olumlu sonuçlanır.
    Cevapla
  • ümit ergören 16 yıl önce Şikayet Et
    elma ile armuda kısa bir not daha. . yaşı geçmiş olan myo mezunu bir iş bulup tam deneyim kazandığı sırada önüne dağ gibi bir engel çıkacaktır. 15 AY ASKERLİK bu 15 ay askerlik kendisine dağ gibi gelir. evlenmek ister evlenemez iş kurmak ister iş kuramaz. planları hep askerden sonrayadır ve yaşı gelip geçmektedir saçlarına yavaş yavaş ak düşer insanlar ne zaman askere gideceksin diye sık sık sormaya başlamaktadır. stres içinde 30una gelip askere gider. git. gel. iş kur. evlen.. yaş 40.. bir sözvar. \"40 INDAN SONRA GELEN EVLADIDA DÖVLETİDE.\"
    Cevapla
  • ümit ergören 16 yıl önce Şikayet Et
    ELMA ARMIT MESELESİNİN DEVAMI.... şimdi bu işi tsk ya bırakın dedik ama yanlış anlaşılmasın. sınırlarımızdan 400 km içerideki tunceli dağlarında günlerce teröristlerce çatıştık bu düşünülmesi gereken şey. sınır ötesi operasyon için hükümetten teskere isteyenler kendi dağlarımızdaki terör yuvaları ile ne kadar baş ettiği ortadadır. asker sayımız yeterlidir. ve işi eğitim boyutunda düşündüğünüzde meslek yüksek okullarının hiçbir çekici yönü yoktur sadece nedir? askerliği bir süre tecil ettirebilirsiniz. daha sonra yine gitmez kaçak olursunuz
    Cevapla
  • ümit ergören 16 yıl önce Şikayet Et
    ELMA İLE ARMUDU KARIŞTIRMAYIN... Ben bir meslek yüksek okulu mezunuyum. iyi de bir milliyetçi olduğum kanaatindeyim. Yakınlarımdan şehit olanda var. Uzman çavuş arkadaşım bingölde tank şöförü. Teyzemin oğlu Üsteymen. Şİmdi bazı yorumcu arkadaşlar çok duyarlı davranıp dedelerimizin askere yeniden gitmek için dilekçe verdiğini falan yazıyor. bunların bir kısmının şov amaçlı olduğunu göz ardı ediyorlar. terörle mücadele 80 yaşında dedemin yapacağı iş değil. profesyonel askerler ancak teröristle mücadele edecektir. yani tsk ta bırakın bu işi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal