Kilisede cuma namazı kılınacak

İtalya'nın Treviso şehrindeki Santa Maria Assunta Kilisesi'nin rahibi Aldo Daniele, kasabadaki Müslümanlar'ın ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kilisenin bazı bölümlerinin cuma günü namaz kılınması amacıyla Müslümanlar'a açıldığını söyledi.

Kilisede cuma namazı kılınacak
Kilisede cuma namazı kılınacak
GİRİŞ 10.11.2007 00:43 GÜNCELLEME 10.11.2007 00:43
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İtalya'nın Treviso şehrine bağlı Veneto bölgesindeki 11 bin 400 nüfuslu Paderno di Ponzano Kasabası'nda bulunan Santa Maria Assunta Kilisesi rahibi Danieli, kasabada yaşayan 640 yabancı uyruklu vatandaş arasındaki Müslümanlar'în ibadetlerini yerine getirmesi için cuma günleri kilisenin bir bölümünü Müslümanlar'a açtığını söyledi.

Danieli, 'Diyalog için kapıların açık olması gerekiyor. Hatırlatmak gerekir ki, Papa II. Jean Paul, Müslümanlar için 'saygıdeğer Müslüman kardeşlerim' ifadesini kullanıyordu. Bu durumda kapılar neden kapansın. Benim için hepimiz Allah'ın kuluyuz ve kardeşçe, hep birlikte barış içinde yaşamak için ne gerekiyorsa yapılması gerekir. Paderno di Ponzano Kasabası'ndaki Müslüman kardeşlerimiz için önemli ibadet günlerinden biri olan cuma günü, onlara böyle bir imkan vermek istedim. Bu sayede yine bir ibadet yeri olan kilisede, Allah'ın huzurunda dini görevlerini yerine getirme fırsatını bulmuş olacaklar' dedi.

Cuma günleri yaklaşık 200 Müslüman'ın ibadet için kiliseye geldiğini kaydeden 69 yaşındaki rahip, 'Ramazan ayında bin, bin 200 Müslüman kiliseye gelerek, bir gün de olsa ibadetlerini yerine getirme imkanı buldu. Bu, beni oldukça mutlu ediyor' diye konuştu.

Bu uygulamayı 2 yıldır sürdürdüğünü belirten rahip, bunun için kimseden izin almadığını, çünkü bunun bir yerde hayır amacı taşıdığını söyledi. Bölgenin en yaşlı rahibi olmasının yanında, profesör olduğunu da dile getiren rahip Danieli, 'Eğer bu uygulamadan vazgeçmemi isteyen olsaydı, kulak asmazdım. Küfür eden Hıristiyanlar'ın yerine ibadet eden Müslümanlar'ı tercih ederim' ifadelerini kullandı. Bu uygulamaya geçtiği zaman, Müslümanlar'ın kısa sürede kiliseyi sahiplenebilecekleri yönünde uyarılar aldığını söyleyen rahip, 'Ben kesinlikle ırkçı değilim. Bu şekilde düşünenler hata ediyor. Bu tür korkulardan kurtulmak için, cesaretli olmak gerekir. Papa da, 'diyalog için kapıları açık tutun, bunu herkes için olduğu gibi, Müslümanlar için de yapın' çağrısında bulunmuştu' diye konuştu.

İHA

YORUMLAR 33
  • ABDULLAH AYDIN 16 yıl önce Şikayet Et
    YANILGIYA DÜSMEYİN ARKADASLAR. adamlar ne güsel düsünmüsler.zaten daha önce HZ. FATİH SULTAN MEHMET te kilisede namaz kılmıstı.bu arada yine fırsattan istifade bazıları muhterem hocamıza camur atmaya calısmıslar.hocamızın tek bir amacı var bütün insalıgın birbirini anlaması birbirini dinlemesi
    Cevapla
  • ayşenur kaplan 16 yıl önce Şikayet Et
    . Efendimiz (sav) de kendini ziyaret eden bir grup hristiyanın mescid-i nebevide ayin yapmasına müsaade etmişti.Tabi bağnaz bazı müslümanlar asla bi hristiyanın camide ibadet yapmasını istemez.Ama belli ahlak ve temizlik kaidelerine uyulduğu sürece hiçbir sorun olmaz.Sonuçta ALLAH bizi heryerde duyan,gören sonsuz kudret sahibi olandır.Cami,mescit vs. yok diye ibadet etmemektense kilisede ibadet etmeği yeğlerim.Bu arada isevilere olan genel kızgınlığımız var ama her müslüman da sütten çıkmış ak kaşık değildir.
    Cevapla
  • hanzala kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    kadir . sana tavsiyem islma tarihini bir oku.allah bilir sen çanakkalede yaralı anzak askerini sırtlayan ecdadını da hayasızca eleştirirsin. o zat-ı muhterem bir alimdir lafını sözünü tart da konuş.siyasi düşüncelerine onu alet etme. sana tavsiye önce o hocayı bir tanı... beğenmediğin o adam senin milli günerde pencerene astığın bayrağı adını söylemekten dahi aciz olduğun yüzlerce ülkede dalgalandırıyor. şimdi kızıyorsun bunları okurken ama unutma ben de sana kızarak bunları yazıyorum
    Cevapla
  • kadir sasonlu 16 yıl önce Şikayet Et
    dinelrarası diyalogcular fethullah hocacılar sevinsin işte. alınm tam size göre müthiş birşey sevinin yakında camilerde papazlar vcaaz verir
    Cevapla
  • taşralı.69 16 yıl önce Şikayet Et
    DİNİDAR MÜSLÜMANDANSA DİNDAR HIRİSTİYANLA KONUŞMAK İYİDİR.... Bizim \"dinidar\", \"laikçi\", \"tesettür düşmanı\" tayfasındansa, samimi Hıristiyan\'la diyalogu tercih ederim... En azından adam inandığı gibi yaşıyor, mertmiş derim. Yani bizim \"inandığı gibi yaşamayan\" tersine \"yaşadığı gibi inanan\", ağzı ALLAH gönlü \"yallah\" diyenlerimizdense ne olursa olsun \"harbi-mert-samimi\" adamla fikir alış verişini yeğlerim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?