Niçin PKK terör örgütü diyemiyorlar

Erhan Çelik, bu yaşam öykülerini okuduktan sonra onların PKK'ya terör örgütü diyememelerinin nedenlerini anlayamayan kalmaz diyerek 8 DTP'li vekili yazdı:

Niçin PKK terör örgütü diyemiyorlar
Niçin PKK terör örgütü diyemiyorlar
GİRİŞ 14.11.2007 08:22 GÜNCELLEME 14.11.2007 08:22
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Erhan Çelik'in köşe yazısı


PKK'ya terör örgütü diyemiyorlar! Çünkü...

Son günlerde DTP'nin en fazla konuşulan ismi oldu; Fatma Kurtulan. Kocası dağda kendisi Meclis sıralarında boy gösterince dikkatler ona çevrildi.

 Halbuki ne var bunda bu kadar şaşıracak anlamış değilim doğrusu! DTP'li diğer tüm kadın vekiller de en az Fatma Kurtulan kadar ilginç yaşam öykülerine sahip!

Öyle olmasa, DTP tarafından Meclis'e taşınırlar mıydı hiç? Sanmam! Aslında DTP'nin kadın vekillerin yaşam öykülerine bakınca DTP'nin kadın vekillerini hangi kriterlere göre seçtiği daha iyi anlaşılıyor. İşte DTP'li kadın vekillerin siyasi yaşamlarından küçük bir araştırmanın ortaya koyduğu sıra dışı satırbaşları...

*

Aysel Tuğluk: Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın en yakın arkadaşlarından Alaattin Tuğluk'un kız kardeşi. Ağabeyinin örgütle ilişkisinden dolayı çocuk yaşında birçok terörist tanıdı. Yıllar sonra Öcalan'ın avukatı olarak karşısına çıktığında 'O kara kuru kız sen miydin?' sorusuyla karşılaştı. 7 yıl boyunca İmralı'da Abdullah Öcalan ile en çok görüşen isim oldu. Hakkında PKK propagandası yapmak iddiasıyla açılan dava devam ediyor.

*

Emine Ayna: Partinin çiçeği burnunda eş başkanı Mardinli değil ama Mardin'den milletvekili seçildi. Kürt olmasına rağmen partide Kürtçe bilmeyen tek milletvekili. Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiasını ilk o dile getirdi. Kızıldere'de Mahir Çayan'la birlikte öldürülen THKO üyesi Ömer Ayna'nın amcasının kızı.

*

Pervin Buldan: Terör örgütü PKK'nın uyuşturucu kaçakçılardan Savaş Buldan'ın karısı. DTP'li kadın vekillerin arasında tek ev hanımı olanı. Kocası 1994 yılında ölü olarak bulunduktan sonra kendisini terör örgütüne yakınlığıyla bilinen dernek ve siyasi parti faaliyetlerine verdi. Yeniden evlenmedi.

*

Sevahir Bayındır: DTP grubundaki tek sağlıkçı milletvekili. Mesleği hemşirelik. İzmir SSK Tepecik Hastanesi'nde görev yaparken, kapatılan DEHAP'ın kurucu üyesi oldu. Kato Dağı'nda yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist İhsan Tekeş'in sağlık durumunu soru önergesiyle Meclis'e taşıyıp bir ilke imza attı. Yaralı PKK'lının durumunu İçişleri Bakanı'na önergeyle soran Bayındır da partinin bekar vekilleri arasında.

*

Gültan Kışanak: Diyarbakır'da Türkçe öğretmenliği okurken 12 Eylül darbesiyle cezaevine girdi. Serbest kalınca Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olup gazeteciliğe başladı. 1991'de Yeni Ülke ile başlayan gazetecilik yaşamı PKK çizgisindeki diğer gazetelerde devam etti. Milletvekili seçilmeden önce en yakın arkadaşı olan Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsekmenler'in danışmanlığını yapıyordu.

*

Sabahat Tuncel: PKK üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde yatarken milletvekili seçilerek yeniden özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi öncesinde partide aldığı en aktif görev; kapatılan HADEP'in Esenyurt İlçe Başkanlığı. Gruptaki en fanatik Kürt milliyetçilerinden olan Tuncel, Malatya Yazıhan doğumlu ve öz be öz Türk!

*

Ayla Akat Ata: Meclis'in en genç dört vekilinden biri. Batman'ın ilk ve tek kadın milletvekili. Abdullah Öcalan'ın avukatlarından olan Ata, Aysel Tuğluk ile birlikte PKK propagandası yapmaktan yargılanıyor.

*

Bu yaşam öykülerini okuduktan sonra onların PKK'ya terör örgütü diyememelerinin nedenlerini anlayamayan kalmamıştır herhalde! DTP'li tüm kadın vekillerin yolu bir şekilde terör örgütüyle muhakkak kesişiyor. Ve ortaya çıkan bu tablo bize aslında DTP'li 8 kadının hangi nedenlerle, niçin milletvekili yapıldıklarını da açıkça gösteriyor. Tıpkı Fatma Kurtalan örneğinde olduğu gibi...


erhanc@bugun.com.tr


(Bugün)

YORUMLAR 69
  • celalettin çekiç 16 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kendi hallerine. adamlarla ugraşıp ne kadar deger verdigimizi kanıtlıyoruz adata her gün haberler eh istedikleride bu zaten ayrıca inanın kapatılmayada cok istekliler. kardeşim bırakın konuşsunlar ne diye içeri tıkıpta kahraman yapacaksınız konuştukca zaten batıyorlar 2 dodru kelam etseler oda yok.ayrıca kürt halkını pkk ve bunlarla bir görmeyin bu siyaset ve zihniyet meselesidir her türküm veya kürdüm diyenin peşine de takılmıyor zaten bu millet.adamları konuşturmayınca yanlışı nasıl anlaşılacak görüyorsunuz demi chp yi
    Cevapla
  • sinan yusuf 16 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR BÖLÜCÜ VE ASKER KATİLLERİ. bunların şeceresini dökmeye gerek yok.bunlar ülkeyi bölmeye çalışan ve 30 bin insanımızın katilleri teröristler.pkk ya terörist örgüt deseler ne olur demeseler ne olur.usandık artık bu kepazelikten.
    Cevapla
  • ortsa ortsa 16 yıl önce Şikayet Et
    biz dedikte ne oldu. senelerdr söylüyoruz pkk terör örgütü diye de ne oluyor bırakın demesinler diyemezlerde zaten diyecek olsalar dtp den aday olupta oraya gelemezlerdi.
    Cevapla
  • Hüseyin Akdağ 16 yıl önce Şikayet Et
    Teröristiye. Bunların bütün Türkiye biliyor.Bunlar bir şekilde kadınıyla erkeğiyle kanlı terörist PKK\'nin adamları...Bunların asıl üzen Doğu illerindeki AK Parti oyları.Bu endişelerini kanlı propagandalarını yaptıkları Roj tv.de durmadan dile getiriyorlar... Üç tür PKK\'li var şimdi:Dağda,İmralıda,malesef meclisimizde! Türk hukuku gerekeni yapacaktır;ancak batı emperyalizmine açtığı savaşı kazanan Atatürk ve arkadaşlarının açtığı TBMM\'ye bu bölücüler hiç mi hiç yakışmıyor!
    Cevapla
  • arif arı 16 yıl önce Şikayet Et
    . demeseler ne kaybederiz? bırakın demesinler. balçıkla güneş sıvanmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi