Habere hakaretli yoruma şok ceza

Adıyaman Çelikhan'da, internette yayınlanan habere "hakaret" içeren yorum yazdığı gerekçesiyle bir kişi, 3 bin 500 YTL para cezasına çarptırıldı. Dava bir ilk niteliği taşıyor.

Habere hakaretli yoruma şok ceza
Habere hakaretli yoruma şok ceza
GİRİŞ 18.11.2007 09:07 GÜNCELLEME 18.11.2007 09:07
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, türkücü Mustafa Çiçek, Çelikhan Kaymakamlığı'nın 5 ay önce Şehit Şeyho Şişman Lisesi'nde düzenlediği eğlence programında sahne aldı. Program bir internet sitesinde haber olarak yayınlandı. Haberin yayınlandığı web sayfasının yorum köşesinde "gutlas" rumuzuyla Mustafa Çiçek'i hedef olan ve hakaret içeren bir yorum yayınlandı.

Mustafa Çiçek, yorum yazısında "yavşak" sözcüğüyle kendisine hakaret edildiğini, küçük düşürüldüğünü öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Çelikhan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma sonunda, yorum yazısının ilçede lokanta işleten Abdurrahman Büyüktaş'ın bilgisayarından yazıldığı belirlendi ve Abdurrahman Büyüktaş hakkında ceza davası açıldı.

Sanık Abdurrahman Büyüktaş, Çelikhan Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasındaki ifadesinde, lokantasındaki bilgisayarını zaman zaman arkadaşlarının da kullandığını, yazıyı kendisinin yazmadığını, kimin yazdığını bilmediğini belirtti.

Mahkeme, Türk Dil Kurumu internet sitesinde yer alan Genel Türkçe Sözlük içerisinde araştırma yapıp "yavşak" kelimesinin mecaz anlamda "yılışık, geveze kimse" anlamında kullanıldığını, sözcüğün ayrıca "bit yavrusu" anlamına da geldiğini belirledi.

Yargılama sonucunda, hakaret suçunu alenen işlediğine karar verilen Abdurrahman Büyüktaş'ın 3 bin 500 YTL ceza ödemesi kararlaştırıldı.

YORUMLAR 30
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Eleştiriye karşı olan bakmasın yorumlara!. Haber7.com\'da hakaret göremezsin, burda istesen de edemezsin, çünkü makaslanır. Ayrca demokrasi diyorsunuz ama eleştiriye, hesaba çekilmeye karşısınız. Dünya\'da başkanlar, din adamları dahi eleştiriyi bırak hakaret dahi ediliyor ama bizde eleştiri dahi yok hadi ordan be demokrasinizde samimi olun.
    Cevapla
  • İsmet Yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    . Ali başka işin yokmu senin benle uğraşıyorsun? Diktatörler eleştirilmez demişsin bunu çocuk söylemez yani. Böyle bişey olabilir mi. Her insan eleştirilir. ama hakaret edemezsin.
    Cevapla
  • İsmet Yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    Mirza sıktın artık. Mirza seninde bi tek ismin var be kardeşim. O da olmasa nolacak halin. Ne olduğunu bir türlü anlayamadık. Daraldım seni görmekten
    Cevapla
  • İsmet Yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    HAKARET VE ELEŞTİRİYİ KARIŞTIRMIYORUM. Kimsede karıştırdığımı düşünmüyor. Hepsini kaydettim. İçinizdeki bazı bana sataşan yorumdaşlarında Atatürke garezleri olduğunu biliyorum. Ama bunlar kayıtlı. Haber7.comun arama sayfasına girin atatürk diye aratın. Haberleri okuyun ve yoruma bakın. Ne kadar alakasız, hakaret dolu yorum varsa aranızda muhakkak o yorumları yazan vardır. Sadece üzülüyorum. Atatürkün yanlışını söyleyeceğine git bi dua oku Atatürke? Ama yok sizin gibiler Atatürk haberine bile camiyi sokar, arapçayı sokar... siz böylesiniz.
    Cevapla
  • mehmet ali 16 yıl önce Şikayet Et
    mirza demiş ki. SAV\'ın dediği gibi; Mazlum ile Zalim arasında bir seçim yaptığımda Mazlum olmayı tercih ederim her zaman. Eğer bu söze kalpten inanıyorsan nasıl her fırsatta DTP ile MHP yi aynı kefeye koyup hedef saptırıyorsun.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar