Pakistan'ın Apo'su öldürüldü!

Pakistan'ın Apo'su olarak bilinen Balach Marri'nin, korumaları ile birlikte Afganistan toprakları içerisinde öldürüldü. Pakistan'ı karıştıran ölüm hakında çelişkili iddialar var.

Pakistan'ın Apo'su öldürüldü!
Pakistan'ın Apo'su öldürüldü!
GİRİŞ 22.11.2007 14:35 GÜNCELLEME 22.11.2007 14:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Belüçistan Kurtuluş Ordusu (BKO) Lideri Nawabzada Balach Marri'nin korumaları ile birlikte Afganistan toprakları içerisinde öldürüldüğü bildirildi.

Ölüm haberinin duyulmasıyla birlikte Pakistan'ın dört eyaletinden birisi olan Belüçistan'ın başkenti Kuvetta'da ve eyaletin diğer bölgelerinde geniş kapsamlı şiddet olayları başladığı bildirildi. Karışıklıklarda, silahlı çatışma, bombalamalar neticesinde ikisi polis 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Eyalette şiddet olayları gölgesinde tüm eğitim kurumları tatil edildi.

AİLESİ DE DOĞRULADI

Belüçistan Kurtuluş Ordusu sözcüsü Beeburg Baloch'de uydu telefonu vasıtasıyla basına yaptığı açıklamada beluç milliyetçisi liderlerinin öldürüldüğünü doğruladı ve Marri ile birlikte önemli iki BKO liderinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başka kaynaklar Balach Marri'nin Afganistan toprakları içerisinde NATO güçlerinin, Marri ve maiyetindekileri yanlışlıkla Taliban güçlerine benzeterek, yapmış olduğu saldırı neticesinde öldürüldüğüne yer verdiler.

Nawabzada Balach Marri 2002 de Belüçistan eyalet meclisine seçilmiş ama hiçbir meclis oturumuna katılmamış ve geçtiğimiz yıl Belüçistan milliyetçi lideri Nawab Akbar Khan Bugti'nin öldürülmesi sonucu Afganistan'a sığınmıştı.


Haberin İngilizce metni için bakınız

Dünya Bülteni

YORUMLAR 7
  • erhan öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    kurtuluş örgütüymüş. nasıl bizdeki pkk terörist ise onlar da teröristtir. bir dvletin toprak bütünlüğüne saldıran, o devletin evlatlarını öldüren herkes ve her grup teröristtir, editör lütfen bu haberi onların terörist olduğunu daha açık belirterek yazın. nasıl bize yapılanı istemiyorsak aynı hassayeti başkalarına da göstermeliyiz
    Cevapla
  • Hüseyin 16 yıl önce Şikayet Et
    bizden başka herkes öldürüyor da. bir biz besliyoruz böylelerini
    Cevapla
  • Ahmed Qassam 16 yıl önce Şikayet Et
    Bir ölür bin diriliriz. Belüçler afganistan pakistan sınırında yaşayan çok inançlı müslüman bir millettir. Bu insan terörist değil gerçek bir kahraman ve şehiddir. Allah şehadetini kabul etsin.
    Cevapla
  • umudumuz azadi 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET ETSİN bir gider bin gelir. zalimler butun mazlum halkları katletmedikçe ne sorun biter nede liderler biter bir ölür bin doğar. zalimler için yaşasın pırıl pırıl yanan cehenem ateşi. umulurki anlarsının akılanırsınız.?
    Cevapla
  • yavuz selim 16 yıl önce Şikayet Et
    Darısı. Darısı imralıdakinin başına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler