Karayılan'ın kardeşi ilk kez konuştu

Terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda ve ABD'nin arananlar listesinde bulunan Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, 9 yıl aradan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti.

Karayılan'ın kardeşi ilk kez konuştu
Karayılan'ın kardeşi ilk kez konuştu
GİRİŞ 27.11.2007 09:15 GÜNCELLEME 27.11.2007 09:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kardeş Karayılan, ağabeyi Murat Karayılan'ın yakalandığına dair bir bilgilerinin olmadığını ancak, televizyonlardan duyduğunu söyledi.

Karayılan'ın köyünde sessizlik sürüyor. Karayılan'ın köyünde Türk bayrağı dalgalanıyor. Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, ağabeyi Murat Karayılan'ın yakalandığına dair kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından örgütün başına getirilen Murat Karayılan'ın köyünde bulunan kardeşi Bozan Karayılan tam 9 yıldır kameralar karşısına geçmediğini kaydetti. Basında yanıltıcı ve çarptırıcı haberler çıktığını belirten Bozan Karayılan, uzun aradan sonra ilk kez konuştuğunu söyledi. Ağabeyinin yakalanarak İtalya'ya götürüldüğüne dair çıkan haberler üzerine ilk kez konuşan kardeş Bozan Karayılan, 'Bizde yakalanmasını basından ve medyadan takip ediyoruz. Bizim herhangi bir görüşmemiz olmadı, bu mümkün değil. Biz barışın sağlanmasını istiyoruz. Bu ülkede kardeş kanının akıtılmamasını istiyoruz. Her zaman barışın savunuyoruz. Bu ülkede silahların bırakılması ile birlikte özgür birlikteliğin sağlanmasını benimsiyoruz' dedi.

Köylerinde kendilerine yönelik baskıların olmadığını kaydeden Bozan Karayılan, ağabeyine bu konuda bir çağrıda bulunma gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek, 'Bizim isteğimiz silahların bırakılmasıyla beraber bu insanların siyasal olarak Anayasa'daki haklarının talep edilmesi, verilmesidir ve barışın sağlanmasıdır. Biz Türk-Kürt kardeşliğini savunuyoruz. Bu noktada devlet yetkilileri üzerine düşen görevi yapsın' diye konuştu.

Murat Karayılan'ın, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Konak Köyü Sakaltutan köyünde Birecik Kaymakamlığı tarafından geçen yıl yaptırılan okulda Türk bayrağı dalgalanıyor. Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, köylerinde yaşayanlarla akraba olduklarını ve hiç kimse ile bir sorunlarının olmadığını söyledi.

YORUMLAR 8
  • umut beydağı 16 yıl önce Şikayet Et
    önce komünistliği bırakın . ondan sonra hak hukuk arayın, Atatürk komünistlerin nerede bulursanız başını ezin demişken bize size ne hakkı vereceğiz?
    Cevapla
  • alperen 16 yıl önce Şikayet Et
    . E naapıyım benim dedemde padişahdı...
    Cevapla
  • Hasan Turk 16 yıl önce Şikayet Et
    .. sayın editor , adamın tüm açık adresini vermişsiniz , adamın abisi suçlu olabilir ama bu adam değil o yüzden bence o adresi ordan kaldırın sonra azmettirdi gibi haberler çıkmasın arkanızdan
    Cevapla
  • Can Kara 16 yıl önce Şikayet Et
    Kanser mi?. Bu bölücünün kanser olduğu söyleniyor.Eğer buraya getirilirse devlet onun tedavisiyle mi uğraşacak? Apo itinin şimdiki halini gördükten sonra,ben şahsen hiç bir pkk lideri buraya getirilsin istemiyorum artık.
    Cevapla
  • azadiya_rovi 16 yıl önce Şikayet Et
    sallayın bakalım. karayılan antepli değil pazarcıklıdır bu bir (pazarcık 1946 ya kadar antepe bağlıydı) karayılanın akrabalarına pazarcık ve su an adıyamana bağlı gölbasında arazi verilmiştir bu iki urfaya gittiklerini siz antepte yaşamayanlar söylüyor. bana inanmayanlar adıyaman gölbaşının kösüklü köyüne gidip bizzat görüşebilir akrabalarıyla . yani murat karayılanla alakası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor