Vekilleri için kayıp ilanı verdiler

Çağdaş Kars Haber Gazetesi birinci sayfasında siyah çerçeve içerisinde 'Kayıp Aranıyor' manşetini atan gazete, sayfaya milletvekilinin büyük bir fotoğrafını da koydu.

Vekilleri için kayıp ilanı verdiler
Vekilleri için kayıp ilanı verdiler
GİRİŞ 28.11.2007 17:30 GÜNCELLEME 28.11.2007 17:30

Kars'ta yerel olarak günlük yayın yapan Çağdaş Kars Haber Gazetesi'nde, ikinci kez AKP'den Kars Milletvekili seçilen Zeki Karabayır için ‘Kayıp Aranıyor’ başlığıyla eleştirisel bir dille yazılmış tam sayfa haber yayımlandı.

Haberde, ‘Yukarıda resmi görülen AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'dan 22 Temmuz gününden sonra haber alınamamıştır. Karabayır'ı görenlerin veya yerini bilenlerin, insaniyet namına Kars halkına haber vermeleri önemle rica olunur’ ifadelerine yer verildi.

Birinci sayfasında siyah çerçeve içerisinde ‘Kayıp Aranıyor’ manşetini atan gazete, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın büyük bir fotoğrafını da koydu.

Haberde ise ‘Yukarıda resmi görülen AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'dan 22 Temmuz gününden sonra haber alınamamıştır. Tüm aramalara karşın bulunamayan Zeki Karabayır'ı görenlerin veya yerini bilenlerin, insaniyet namına Kars halkına haber vermeleri önemle rica olunur’ ifadelerine yer verildi.

Çağdaş Kars Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gümüşpala Kortağ, AKP Milletvekili Zeki Karabayır'ın, milletvekili seçimlerinden önce seçmene, sürekli Kars'a geleceğini, Kars'ın sorunlarına karşı duyarsız kalmayacağını ve telefonlarının 24 saat açık kalacağını söz verdiğini anımsattı.

Gümüşpala Kortağ, “Ancak seçim bitti, Karabayır gitti. O günden sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Milletvekiliyle görüşmek için Ankara’ya gidenler bulamıyor. Seçimden sonra cep telefonları hep kapalı. Milletvekili Karabayır'ı gidip bulamayan, telefonla ulaşamayan Karslılar, gazeteye gelip dertlerini bize anlattı. Biz de vatandaştan gelen talep üzerine, 22 Temmuz seçimlerinden sonra bayramlar dışında kentte gözükmeyen Karabayır'ı aramaya koyulduk. Umarız bulunur ve Kars halkı sevinir. Yine umarız Karabayır görünmez vekil olmaktan çıkıp, gerçekten Kars'ın milletvekili olur" diye konuştu.

'KARABAYIR KİMDİR?'

1 Ocak 1952'de Kars'a bağlı Yeniköy'de doğdu. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Sümerbank Genel Müdürlüğü’nde Montaj Mühendisi, Devlet Sanayi ve İşçi Yatırım Bankası'nda (DESİYAB) uzman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Baş İş Müfettişi, özel sektörde yönetici olarak görev yaptı. AKP’nin Kurucular Kurulu uyesi oldu. 20’nci dönem kapatılan Refah Partisi'nden, 22 ve 23’üncü dönemde de AKP’den Kars Milletvekili seçildi.

20. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) üyeliği, 22. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA)Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. 23. Dönem’de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Karabayır, evli ve 4 çocuk babası.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık