Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı

Yurdun güney ve batı kesimleri, salı günü yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklık, pazartesi ve salı günü tüm yurtta 2 - 4 derece artacak ancak... Bölge bölge 5 günlük hava:

Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı
Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı
GİRİŞ 03.12.2007 09:15 GÜNCELLEME 03.12.2007 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen doğu kesimlerde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın, bu gece saatlerinden itibaren yurdu terk etmesi bekleniyor.

Yarın, yurdun doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kıyıları parçalı çok bulutlu, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi, yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma, don olayı, sabah saatlerinde Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sis bekleniyor.

Salı günü, yurdun güney ve batı kesimlerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, Marmara, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun güney ve batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli lodosla birlikte etkili olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, güney, iç ve batı bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışların, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında etkili olması, hafta ortasından sonra yağışların kuzey, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının, pazartesi ve salı günü tüm yurtta 2 - 4 derece artacağı, ancak çarşamba gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak 3- 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Salı günü batı bölgelerde lodostan kuvvetli esecek rüzgarın, çarşamba günü Marmara ve Kuzey Ege'de poyraza dönmesi bekleniyor.

Açıklamada, salı günü, kuvvetli lodosla birlikte, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında, çarşamba günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında etkili olması beklenen yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

*Marmara Bölgesi’nde yağmur ve bugün esen karayelle birlikte hava sıcaklığı düştü. Yarın ise bölgede yağış beklenmiyor. Bugün beklenen en yüksek sıcaklık Edirne ve Kocaeli’de 11, Çanakkale’de 13 derece.

*İç Anadolu Bölgesi’nde bugün yağmur aralıklarla devam ediyor. Yağış Sivas çevresinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Bugün Konya 11, Eskişehir 7, Sivas 9 derece.

*Ege Bölgesi’nde devam eden yağış akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Yarın parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Bugün Denizli 14, Muğla 15, Kütahya 9 derece.

*Akdeniz Bölgesi’nde, bugün yalnızca Antalya çevresinde yağmur görülüyor. Yarın hava parçalı bulutlu olacak.

* Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yarın yağış beklenmiyor. Bugün Antalya 18, Gaziantep 13 derece.

*Doğu Anadolu’da yağış kuzeyde Erzurum-Kars çevresinde karla karışık yağmur şeklinde görülüyor, yarın bölge genelinde kar yağışı etkili olacak. Erzurum 3, Malatya 10, Van 4 derece.

*Karadeniz Bölgesi’nde bugün devam eden yağış yarın bölgenin en doğusunda Samsun-Artvin arasında görülecek. Bugün Trabzon 12, Samsun 13, Bolu 11 derece.

5 GÜNLÜK HARİTALI RAPOR:

YORUMLAR 2
  • serdar taş 16 yıl önce Şikayet Et
    kar yağsın. yağsın ki barajlara su dolsun.Kuraklık mahvedecek dünyayı.Tedbirler artmazsa.
    Cevapla
  • ahmet yor 16 yıl önce Şikayet Et
    kar . tane tane karın yağmasını özledik...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!