DTP'li Sabahat Tuncel Kürt değilmiş

PKK'ya üye olduğu gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanırken bağımsız olarak seçilen S.Tuncel hakkında müthiş iddia. Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu'na göre Tuncel Kürt değil.

DTP'li Sabahat Tuncel  Kürt değilmiş
DTP'li Sabahat Tuncel Kürt değilmiş
GİRİŞ 10.12.2007 09:30 GÜNCELLEME 10.12.2007 09:30
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış
Düzgün Karadaş'ın haberi...

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Anadolu'daki aşiretlerle ilgili kapsamlı araştırmasının detaylarını BUGÜN'e anlattı: 'DTP'li Sabahat Tuncel Balaban Aşireti'nden. Araştırdım. Balabanlar Oğuzlar'ın bir kolu. Yani Tuncel 'Kürt'üm diyor' ama bir Türk' dedi

Osmanlı defterlerinden yola çıkarak 1500'lerden günümüze Anadolu'daki aşiretlerin dökümünü çıkarmak için araştırma yapan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, yine gündemi sarsacak.

42 BİN AŞİRET BULUNUYOR

Makamında görüştüğümüz Halaçoğlu, 1500-1600 yılları arasındaki yaklaşık 245 Osmanlı tahrir defterini incelediklerini belirtti. Halaçoğlu Anadolu'da yaklaşık 42 bin aşiret tespit ettiklerini, bunların 37 bin 706'sının Türkmen, 166'sının Moğol, 90'ının Arap ve 2 bin 287'sinin de Kürt aşireti olduğunun altını çizdi. İşte, aşiretleri 'A' harfinden başlayarak alfabetik sıraya göre, en az 8 cilt halinde yayınlayacaklarını belirten Halacoğlu'nun söyledikleri:

DTP'Lİ TUNCEL: Gazetede çıkan bir haberde, Balaban Aşireti'nden olduğunu söylemişti. Merak ettim. Balaban Aşireti'ni taradım. Balabanlar, Oğuzlar’ın bir kolu. Yani Sabahat Tuncel, kendisini Kürt sanıyor, aslında Türk'tür. Zaten Tuncel kendisini Alevi-Kürt olarak nitelendiriyor. Oysa, Alevilerin yüzde 99'u Türk'tür. Çünkü, Alevilik bir ırk değil, inançtır.

AŞİRET KUYRUĞU: Bana gelip aşiretini soran birçok ünlü isim var. Doğu ve Güneydoğu’dan vekiller geliyor. Kendisinin Kürt olduğunu belirten bazı milletvekillerinin, aslen Türk oldukları ortaya çıktı.

TELEFON YAĞIYOR: Açıklamamdan sonra en az 500 tebrik telefonu aldım. Yüzlerce mektup ve faks geldi, gelmeye de devam ediyor. Tabi, eleştirenler de çıkıyor. 'Şimdi bunun zamanı mıydı' diyenler var.

MİT’E VERMEM: Kesinlikle MİT'le veya başka bir birimle bağlantım yok. Ben bir araştırma yapıyorum. Bunu da kimseye vermiyorum.

DERİN DEVLET: Yaptığım çalışma için 'Derin Devlet mi yaptırdı' diye yorumladılar. Bunlar doğru değil.

HÜLYA AKRABAM DEĞİL: Hülya Avşar'la akraba olduğumuz konusunda tartışma var. Türkiye genelinde 4 bin 455 Avşar Aşireti mensubu bulunuyor. Her Avşar'ın birbirine akraba olması gerekmiyor.

ALMANLAR ARAŞTIRMIŞ: 1989'da Almanya'da 'Türkiye Cumhuriyetinde Etnik Gruplar' başlığında bir çalışma yapıldı ve yayınlandı. Kitapta köy köy listeler vardı. Ardından Bu verileri harita üzerinde gösterdiler. Bizim bunların doğru olup olmadığını araştırmamız gerekmez mi? Orada Kürt Aleviler, Türk Aleviler şeklinde ayrım yapmışlar. Türkiye'yi 50 etnik gruba bölmüşler. Şimdi biz buna kayıtsız mı kalalım?

DEŞİFRE İÇİN YAPMADIM: İnsanları deşifre etmek gibi bir amacım yok. Biz Ermenilerle ilgili araştırmalarda geç kaldık. Ermeni diasporası soykırım diye bir iddia ortaya att. 1915’ten önceki nüfuslarını ortaya çıkarmamız gerekmez mi?

(Bugün)

YORUMLAR 96
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Teşekkür ederim Miray Bayrak
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Suat Güçlü . Metin Yazar o yazıyı istihza ile kinaye maksatlı yazdı.Yanlış anlamalar yüzünden kardeşimizi kırmayalım!
    Cevapla
  • emine genc 16 yıl önce Şikayet Et
    \"doğru yoldasınız\". sn:Y.Halaçoğlu. arştırmazın tabiiki uygun bizce mahsuru yok.birde şu kayıp ermeniler meselesi çözülse bize yeter.ben trakyalıyım.çocukluğum da dedem ve ninem iki savaşı anlatırlardı.ninemin babası bir harbte dilim dilim kesilmiş ninemi bebek olduğu için bırakmışlar yetimdi.köy insanı radyo yok tv yok elektrik bile yok.biz bu hikâyelerle büyüdük.şimdi türkler ermenileri katletti denince insanın kanı donuyor.ne olursa olsun sonuç, ak koyun kara koyun belli olsun hiç değilse şehitlerimiz huzur içinde uyur.
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    \"BAKALIM BUNA NE DİYECEKLER\"DİYE İSTİHZA İLE AĞZINDAN SALYALAR AKITARAK ELLERİNİ OĞUŞTURAN ŞAHIS!. Aldın mı cevabını?Tokat gibi resmen!
    Cevapla
  • Suat Güçlü 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın;Metin Yazar. Türkleri % 1 olarak bile kabul edemiyor ondan sonra da millete ırkçı diyorsunuz.%30 Kürd var tablonda.Demek ki ırkçı sensin.Hemde palavracı ırkçı.Ülkemizin adına bakarsan kimin çok olduğunu anlarsın.Sen ya sayı saymasını bilmiyorsun....Hz.Allah bütün insanları eşit yaratmıştır.Bir ırkın diğerine üstünlüğü yoktur.Ben Türk\'üm.Sen Kürd olabilirsin,bir diğeri başka bir ırktan olabilir.Bu kompleksden kurtul ve insanlarla dost olmaya çalış.Kompleksini at kardeşim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat