Kızılay'ın kurban kesimine CD'li delil

Kızılay, kurban kesimini CD'ye aktarıp yarım kilo kurbanla birlikte hayır sahibine gönderecek. Kurum geçen yılki bağışlarla 85 bin 650 aileye yardım dağıttı..

Kızılay'ın kurban kesimine CD'li delil
Kızılay'ın kurban kesimine CD'li delil
GİRİŞ 15.12.2007 07:39 GÜNCELLEME 15.12.2007 07:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tarihinde ilk defa, geçtiğimiz yıl Kızılay da vekaletle kurban kesimi işine girdi. Bu yıl ise Fatih Terim, Beyaz, Ali Bardakoğlu gibi isimlerin de desteğiyle daha iddialı. Veterinerler Birliği ve Et Balık Kurumu ile işbirliği yapan Kızılay, vekaletle kurban kesimi için para toplayan diğer derneklerin bir adım önüne geçmek için kesimi noter huzurunda yapıp, CD'ye kaydedecek ve yarım kilo kavurma ile birlikte hayır sahibine gönderecek.

BU YILKİ HEDEF 100 BİN AİLE
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, en saygın kurumlardan biri olarak tanınan derneğin neden kurban kesim işine girdiğini SABAH'a anlattı. İlk olarak 2005 yılında Pakistan'da meydana gelen depremden sonra kurban organizasyonuna girdiklerini hatırlatan Küçükali, 'Bu çalışmamız çok iyi sonuçlar verdi. Bunu ülkemizde de yapabilir miyiz diye düşündük. Yaptırdığımız araştırmada, kurban konusunda ülkemizde ciddi israf ve sıkıntılar olduğunu belirledi. Nasıl daha düzgün yapılabilir diye düşününce bu proje ortaya çıktı' dedi. Din adamlarından da brifing aldıklarını belirten Küçükali, kurbanın nasıl kesilmesi gerektiğini öğrendiklerini söyledi. 2006'daki Kurban Bağış Kampanyası'nda on binlerce kurban bağışı topladıklarını ve toplam 85 bin 650 aileye bu yardımları ulaştırdıklarını belirten Küçükali, 'Bu yaklaşık 400 bin kişi demektir. Hedefimiz daha fazlası. En az 100 bin aileye ulaşmak istiyoruz. Böylece bir milyondan fazla kişi bu şekilde bayramda yardım almış olur' dedi. Veterinerler Birliği ile protokol yapan ve kurbanlıkların şartlara uygun olup olmadıklarını denetleten Kızılay, Et Balık Kurumu ile anlaştı.

YORUMLAR 5
  • Alperen_Usaklı 16 yıl önce Şikayet Et
    kızıl hakkaten garip. bi yorumcu demiş ya kızıl-ay isminde kızıl var.hakikaten doğru cok garip bi isim.milletin hakkını cok yedi bunlar ne kadar iyi olursa olsun daha bunlara zırnık yok benden.
    Cevapla
  • ufuk kaplan 16 yıl önce Şikayet Et
    kızılay önce adını değiştirsin. ben adında kızıl geçen kimseye güvenmem. kızıl denince sanki ermeni yahudi gibi bişeyler çağrıştırıyor bana...
    Cevapla
  • cihat erdem 16 yıl önce Şikayet Et
    Oglunun Kanını Babasına Para İle Satıp Bedeli Otelde Yaşayanlar . Kızılay Başkanları İstanbulun En Lüks Otellerinde Geceliği Binlerce $ Konaklıyorlar Yanlış Hatırlamıyorsam 1999 Sivissotele gittim bir zaat geldi Yanında 5-6 koruma 3-4 sekreter kim bu dedim dedilerki kızılay genelbaşkanı bunun evi yokmu dedim niye burda kalıyor başkan seçilenler otelde kalırlarmış bedelini kızılay ödermiş benim babam hastaydı abim kan veriyor babama lazım olan kanıda para ile satın alıyoruz oğlunun kanını babaya para ile satıp otelde keyip çatan zihniyet
    Cevapla
  • ismail kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    insan söylemeye utanır!. seksen beşbin aileye,yani ortalama dört beş kişilik bir aileye sadece yarım kilocuk mu et dağıttınız.insan bunu söylemeye dahi utanır.diğer kalan etleri kimlere dağıttınız?yoksa kokutup imhamı ettiniz.sizin adetinizdir imha etmek.kızılay\'da kan bağışından toplanan kanların imha edildiğini duyduktan sonra,değil kan,kurban,tırnağımı bağışlamam.
    Cevapla
  • Bilal ESKİ 16 yıl önce Şikayet Et
    . Adın çıkacağına canın çıksın derler ya.. işte tam da öyle bir şey. Bir kere çıkmış işte
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!