Barzani, Kandil için yardım istiyor

Kandil'e yapılan operasyon sonrası K.Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Kandil'de vurulduğu iddia edilen sivil bölgeler için dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Barzani, Kandil için yardım istiyor
Barzani, Kandil için yardım istiyor
GİRİŞ 17.12.2007 00:10 GÜNCELLEME 17.12.2007 00:10
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, insani yardım kuruluşları, Kerkük ve Erbil valilikleri ile KDP örgütlerine çağrıda bulunarak, Kandil'de vurulduğu iddia edilen sivil bölgeler için yardım yapılması çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Barzani, "Vurulan sivil bölgelere yardım yapmak, bizim insani görevimizdir. Bölgeye acilen insani yardım götürülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"OPERASYON DURSUN"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonunun durdurulmasını istedi. Bölgesel yönetimin divan başkanı Doktor Fuat Hüseyin tarafından yapılan açıklamada, "Operasyonda sivillerin de zarar gördüğü, bir sivilin öldüğü, birkaç sivilin yaralandığı" ileri sürülerek, "operasyonun durdurulması ve sorunun çözülmesi için diplomatik yollara başvurulması" istendi.

İHA

YORUMLAR 104
  • bünyamin yaman 16 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar...... Okuyorum yorumları islamiyetten bahsediyorlar. müslüman böyle olmalı gibi. Ama unutmayınki Irak kürtlerinin %99 u musevi (yahudi) kökenli. onlara göre bir şeyler yazmalı. tevrat\'tan okuyan varsa yazsın!
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Devlet ek savaş vergisi çıkarsın.Hava harekatı uzun sürsün.Tamamen etkisiz hale getirmeden askeri Irak\'a sokmasın. Askerimizin canı paradan çok daha önemli.Para yine kazanılır ama bir Mehmetçiğin canı geri getirilemez. ABD Irak ordusunu hava harekatıyla nasıl imha edip,kara savaşına pek gerek kalmadıysa Türk ordusu da aynısını yapsın. Göğüs gögüse savaş isteyen Türkçülerimiz de kusura kalmasınlar gari:) İki üç kişiyi tatmin edelim diye askerimizi ateşe atmayı kimse düşünmez.
    Cevapla
  • ibrahim sözüpak 16 yıl önce Şikayet Et
    EDİTÖR BEY YAZILARIMI YAYINLAMIYOR. Yorumlarınızı küçük harflerle yazınız.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    Başaralı olamadiysa bunca feryat niye:). Bu bölücüler Türkiye\'yi çok mu seviyorlar da paralar boşa gidiyor diye ağlıyorlar. Dediklerinde haklılarsa sevinmeliler:) Böyle yapa yapa Türkiye batar,Kürdistan kurulur.:) Bunu istemiyorlar mı? Türkiye Cumhuriyeti var oldukça başka nasıl bu topraklar üzerinde Kürdistan kuracaklar? Ben bölücülerin yerinde olsam Türkiye\'yi yeni harekatlar için cesaretlendiririm:) Bizim saftirik Türkçüler\'de Kürtçülerin kuyruğuna takılmış\"Hani asker niye goğus goğuse çarpışıp,şehit olmuyor\" diye üzülüyor!
    Cevapla
  • serkan aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLAR DEVLETE BAĞLI OLURLAR. kimse müslümanlara çamur atmaya çalışmasın. osmanlı bu yüzden büyüdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı