Gates'ten Guantanamo itirafı

ABD Savunma Bakanı Gates, Beyaz Saray'ın terör şüphelilerinin tutuklu bulunduğu Guantanamo cezaevini kapatma hedefine yönelik önemli bir ilerleme kaydetmediğini söyledi.

Gates'ten Guantanamo itirafı
Gates'ten Guantanamo itirafı
GİRİŞ 22.12.2007 00:02 GÜNCELLEME 22.12.2007 00:02

'Beyaz Saray, cezaevini kapatma hedefine yönelik önemli bir ilerleme kaydetmedi'

Gates, Pentagon'da düzenlediği yıl sonu basın toplantısında, hükümetin, Guantanamo'nun kapatılmasına yönelik çok çeşitli yasal meselelerle uğraştığını kaydetti. Bakan Gates, Guantanamo'daki cezaevinin kapatılmasına yönelik bir soru üzerine, 'Kongre'deki her iki parti tarafından paylaşılan bazı yasal endişeler nedeniyle samimi bir cevap vereceğim. Bu yönde çok fazla bir ilerleme olmadı' dedi. Guantanamo'nun 2008 yılı sonuna kadar kapatılma ihtimaline ilişkin bir soruya ise Gates, bu konuda iyimserolmadığını ifade etti.

Washington yönetimi, 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarının ardından terörle mücadele kapsamında tutuklanan şüphelilerin bulunduğu Guantanamo'nun kapatılmasını istediği yönünde çok sayıda açıklama yapmıştı. Hala 300 şüphelinin bulunduğu Guantanamo, sorgulama teknikleri ve tutukluların mahkumiyet haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle insan hakları örgütlerinin sert tepkilerine hedef oluyor.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor