İspanyollar neden Türk bayrağı asıyor?

İspanyol futbol takımı Deportivo'nun “Türkler” lakabı almasının ve taraftarlarının maçlara Türk Bayraklarıyla katılmalarının sebebini biliyor musunuz?

İspanyollar neden Türk bayrağı asıyor?
İspanyollar neden Türk bayrağı asıyor?
GİRİŞ 30.12.2007 01:07 GÜNCELLEME 30.12.2007 01:07
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Barboros Hayreddin Paşa Akdeniz’e hükmettiği sıralarda Avrupa'nın yarısına sahip, dünyanın en büyük Hristiyan devleti olan İspanya'yı yaptığı baskın ve savaşlarla sarsmakta, binlerce İspanyol'u esir almakta ve İspanyol işkenceleriyle öldürülen Endülüslüler'in binlercesini de katliamlardan kurtararak gemileriyle Mağrip'e taşımaktaydı.

İşte bu sıralarda İspanya’nın yiğitliği ile ünlü Galicia bölgesinin delikanlıları Barboros’a ve Türkler'e çeşitli konularda destek vermişler. Bu desteği içlerine sindiremeyen rakip kent Vigo Halkı ise ihanet saydıkları bu durum karşısında La Coruna’lılara 'Türkler' adını takmışlar. Buna karşılık, La Coruna Halkı da Celta Vigo'lulara Portekizliler'e yakınlıkları sebebiyle 'Hain' manasına 'Portekizli' yakıştırması yapmışlar. İki komşu şehir arasında yüzyıllardan beri süregelen bu rekabet günümüzde ise özellikle futbolda kendini göstermektedir. Celta Vigo’lular, Deportivo’lulara Türkler'e verdikleri destek nedeniyle; Deportivo’lular da Celta Vigo’lulara Portekiz’lilere yakınlıkları sebebiyle, 'Hain' yakıştırması yapmaya ve rakiplerince takılmış bu adları inadına ve zevkle sahiplenmeye devam etmektedirler.

Vigo şehrinin takımı Celta’da çok sayıda Portekiz taraftar derneği kurulmasına karşılık La Coruna takımı Deportivo'da da ateşli Türk dernekleri kurulmuş. İşte bu sebeple Deportivo La Coruna’nın her oynadığı maçta sahaya asılmış çok sayıda Türk bayrağı görebilirsiniz. Celta’lı futbolseverler derbi maçlarda 'Türkler dışarı' diye tezahürat yaparken, Deportivo’lular da 'En büyük Türkiye' diyerek gururla takımlarını desteklemektedirler.


Haberin İngilizce metni için bakınız

SPORDABUGÜN.COM

YORUMLAR 84
  • mert vidinli 16 yıl önce Şikayet Et
    . İslam kardeşliğim Müslümanda kardeşimdir düsturunda olmak lazım gerisi hikaye Türklük bizim alt kimliğimiz asıl kimliğimiz müslüman oluşumuz klavye başında tatlı su kahramanlığı ve çok bilmişlik yapmanın anlamı yok
    Cevapla
  • emrah şakir 16 yıl önce Şikayet Et
    YETER ARTIK BE KARDEŞİM... Ya arkadaşlar her haberin altına terör yorumu.Sıktınız artık.Biz bıktık sizin terör yorumunuzdan,siz bıkmadınızmı.Normal bir haber okuyorsun altına hemen terör yorumu.Bırakın onuda devlet halleder.Burda boşuna klavye sallamayın.Habere göre yorum yapın.Lütfen...
    Cevapla
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    . Adamlar dağa çıkacak silahlı baskınlar düzenleyip insanları telef edecek, bir kısmı katillerin sözcülüğünü üstlenip meclise girecek, ondan sonra ben bu katillere ve destekçilerine hakaret edince \"tahammülsüz\" olmakla suçlanacağım öyle mi? Çifte standardın bu kadarına da pes doğrusu! Ben olsaydım en azından karşılıklı bir durum değerlendirmesi yapar sebep-sonuç analizi çıkarır ondan sonra konuşurdum. Dünyanın hangi ülkesinin vatandaşı böylesi bir duruma seyirci kalıp \"tahammül\" göstermeyi yeğlerdi acaba?
    Cevapla
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    Evet tebrik de ederiz teşekkür de.. Aslını da inkâr etmesin, ama devlete de bizlere de silah çekmesin. Yorumcu orda yazmıştı \"sorun varsa bunun adı etnik değil, demokratik hak talebidir\" diye ve adını doğru koymuştu. haklarını demokratik yollardan aradılar da biz bişey mi dedik. artı inanıp inanmamak da özgürsünüz, sizin için durup dururken \"yalan söylemek\" niyetinde değilim, sadece olayların nerden nereye geldiğini özetlemek için yazmıştım size yönelik değildi. size de iyi geceler.
    Cevapla
  • Ahmet SEYDAOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    Dünkü bir kaç kişiyi tebrik edenleri de iyi biliyoruz.... Adamlar sorun yok demiş tebrikler o biçim. Ben bunu biliyorum bazıları farklı fikirlere karşı çok tahammülsüz. Bunun en basit kanıtı hakarettir. BU pc başında ddurup dururken hakaret etmek hazımsızlığın en büyük işaretidir. Neyse gündüz yetmiyormuş gibi geceleri de birbirimizi kırmayalım.Hayırlı geceler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle