Hz.Amine'nin mezarının fotoğrafları

Peygamber Efendimizin annesi Amine Hatun'un kabrinin son halini gösterdiği iddia eden resimler, Hulûsi Efendi Vakfı'ndan izin alarak bir yerel sitenin sayfalarına yayınlandı.

Hz.Amine'nin mezarının fotoğrafları
Hz.Amine'nin mezarının fotoğrafları
GİRİŞ 09.01.2008 15:05 GÜNCELLEME 09.01.2008 15:05
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

www.darendehaber.com sitesinin haberine göre Malatya’nın Darende İlçesinden giden bir grup hacı Hz. Amine annemizin kabrinin bulunduğu yere çok zor şartlarda ulaştı ve kaybolan mezarı taşlarla belirgin hale getirdi.


Medine’deki Neccaroğullarından olan Peygamberimizin dayılarını ziyaret ettikten sonra dönerken Ebva Köyü’nde miladi 577 tarihinde vefat eden Hz. Amine annemizin mezarı Vahhabi inancı gereği kabir mimarisine izin verilmediği için bu halde varlığını sürdürüyor.

Hz. Âmine’nin kabri eskiden köy iken şimdi vadi halini alan Ebva Vadisinde bulunan bir tepede yer alıyor.



Osmanlı devrinde kabir, bir türbe içine alınmış, iki ucuna mezar taşları dikilmiş, ancak daha sonra bu yapı Suudi Hükümeti tarafından yıktırılmış, ve ziyaretler de yasaklanmıştı. 



Biz sizlere bu görüntüleri samanyoluhaber.com sitesinden aktarıyoruz....  



(Haber 7)

YORUMLAR 49
  • h.hulusi 16 yıl önce Şikayet Et
    \'SENİ(HZ.MUHAMMED(SAV)) YARATMASAYDIM, ALEMLERİ YARATMAZDIM..\'. BUYURMUYORMU YÜCE YARADAN..SALATU SELAM VE DUALARDA ALİNE VE AHVADINADA SELAM EDILMIYORMU, YARADANIN BU KADAR EHEMMIYET VERDIGINI AP ACIK SOYLEDIGI RESULUNE..BU ZUMRELERIDE HADISINDE BUYURMUS YUCE PEYGAMBER; \'\"Yahudiler 71 fırkaya bölündü, Hıristiyanlar 72 fırkaya. Ümmetim ise 73 fırkaya bölünecek. Biri dışında hepsi ateşte olacak. Kurtulan fırka benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir.\" NE YAZIK.. PEYGAMBER SEVGI VE SAYGISINI ONA TAPINMAK ILE KARISTIRAN ZIHNIYETE ALLAH ONLARA HIDAYET ETSIN.
    Cevapla
  • mehmet selim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    BU KONU ÇOK ÖNEMLİDİR. İslam dinin tek gayesi vardır.Putçuluğu kaldırmak.ibrahim as.gibi tek Allah inancını yerleştirmek.İptida kabir ziyaretleride onun için yasaklanmıştı.Şimdi insanlar dilleriyle Allah deselerde.önemli olan icraatlarıyla Allaha değil,Puta tapıyorlar.Ölmüş kişi müslümanda olsa ona dua edilir,ancak kuran dahi okunmaz.Peygamber yakını olması durumu değiştirmez.Ebu Lehepte amcasıydı.Nuh as Oğlunu kurtaramadı.Hidayet Allahdandır.kabirler.İki karış yükseklik ve iki taştan ibaret olur.Kültür din değildir.
    Cevapla
  • fatih demir 16 yıl önce Şikayet Et
    . Allah razı olsun Hulusi Efendi Vakfı\'ndan.Onlar olmasa belki birkaç yıl sonra Hz.Amine\'nin mezarı hiç bilinmez olurdu.Kimileri şemsiyeye takılmış kalmış.Sana ne kardeşim şemsiyenin kime tutulduğundan,sen işin güzelliğine baksana...
    Cevapla
  • mehmet selim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞLERİM İSİMLER SAPLANIP KALMAYALIM. Amine anamızın adı güzel isimler arasındadır.Peki Ebu cehilin adı ne bilen varmı?.esas adı Ömerdir.şimdi hattapoğlu Ömerle katalımmı?.bir birine?.olmaz değilmi?.wahhabilik kötü bir şey değil.ben hanefiyim.Allah nasip ederse Vahhabide olamaya gayret ediyorum.Türkiyede Hanefi-Şafii olmaktansa.Vahhabilik iyidir.Hiç değilse mezara tapmazlar.İlmi esas alırlar.Sünni mezheplere diyecağım yok.diğerlerini kabul etmem.ama Wahhabiliği bilmeden yazanlarada gülüyorum.Benim için mezar ve içindekiler önem arzetmez.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Vahhabiler Afganistan,Bosna ve Çeçenistan\'a sızarak müslümanları vahhabi yapmaya çalıştılar. Hala da çalışıyorlar. Editör bey: İstersen bunu da sil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı