Kanlı bayrak Büyükanıt'ı duygulandırdı

Kırşehir'de bir grup öğrenci, Dağlıca'da şehit edilen 13 askerin anısına, parmaklarından akıttıkları kanlarla yaptıkları Türk bayrağını Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a gönderdi. Büyükanıt, bayrağı basın mensuplarına gösterdi.

Kanlı bayrak Büyükanıt'ı duygulandırdı
Kanlı bayrak Büyükanıt'ı duygulandırdı
GİRİŞ 11.01.2008 09:40 GÜNCELLEME 11.01.2008 09:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

28 Kasımda bir araya gelen Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Mürsel Burak Akyürek, Fatih Yaşar, Ömer Hakan Yiğit, Kemal Buğra Avşar, Latife Cihan, Derya Şahin, Serhat Hüseyin Özdemir, Mustafa Güngör, Abdülkadir Ünaloğlu, Çiğdem Gürsoy, Fatma Karaca, Ramazan Mahmut Oflaz, Funda Uçaçan, Tuğba Soylu, Bilgehan Burak Türkmen, Fadime Safa, Tülay Koç, Elif Şahin, Mehmet Ali Sucu ile Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesinden Fatma Kabukçu ve Yılmaz Yunus Akyürek adlı öğrenciler, Türkiye'de meydana gelen terör olaylarına tepki göstermek amacıyla parmaklarından akıttıkları kanlarla Türk bayrağı yaptılar.


Gençler daha sonra kanlarından yaptıkları Türk bayrağını çerçeveleterek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiler. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için, her yaşta seve seve askere gidebileceklerini belirten ve bu yönde Genelkurmay Başkanlığına bir de dilekçe gönderen öğrenciler, yaptıkları davranışın gerekçelerini AA muhabirine şöyle anlattılar:



"Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu'nda meydana gelen terör olaylarına karşı içimiz kan ağlıyordu. Her gün bu topraklar için şehit düşen askerlerimiz ailelerini olduğu gibi bizleri de derinden üzüyordu. Biz de bu olaya daha fazla kayıtsız kalamazdık. Kan ve gözyaşıyla kurulan, yüz binlerce şehit kanıyla sulanmış vatanımızı bir avuç çapulcunun bölmek istemesine izin veremezdik. Atalarımızın kanlarıyla yaptığı bayrağımıza biz de kanlarımızı kattık. Kanlarımızla yaptığımız bayrağımızı, vatanımızın bekçisi Genelkurmay Başkanlığımıza gönderdik. Ayrıca bu vatan uğruna gerekirse canımızı vereceğimizi belirtirken, her an askere gidebileceğimizi bir dilekçeyle bildirdik. Vatanımız ve bayrağımız bizim her şeyimizdir. Ona canımızı vermeye hazırız."


Öğrenciler, bugüne kadar vatan için canlarını veren tüm şehitlerin anısına bir internet sitesi kurmak için çalıştıklarını da belirterek, Genelkurmay Başkanlığına gönderdikleri bayrağın ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'a operasyon düzenlemiş olmasından da büyük mutluluk duyduklarını kaydettiler.


GENELKURMAY BAŞKANI DUYGULANMIŞTI


 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir televizyon kanalı tarafından düzenlenen "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası"nın finalinde yaptığı konuşmada, öğrencilerin kanlarıyla yaptığı Türk bayrağından söz etti. Orgeneral Büyükanıt, duygularını şöyle dile getirdi: "Bakın şimdi size bir şey göstereceğim. Bu bir Türk bayrağıdır. Bir özelliği var. Bir grup genç tarafından kanlarıyla yapılmıştır. Biz büyük bir milletiz. Ve gerçekten şehitlerimiz kutsal amaç uğruna şehit olmuşlardır, yaşadığımız ülkenin birlik ve bütünülüğünü koruyabilmek için... Onların aileleri bizlere emanettir. Onlara gözümüz gibi bakmamız lazım."

YORUMLAR 4
  • yunus balcı 16 yıl önce Şikayet Et
    ne sandın ya... allah askerimizi basımızdan eksik etmesin.. ne olursa olsun vatana hizmet edip ömürlerini asker ocaklarında gecirerek bize faydaları wardır..g.kurmay baskanımızında aynı davaya hizmet ettigini düsünürsek allah ondanda razı olsun..
    Cevapla
  • Mehmet ÖZTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    İYİ VARSIN PAŞAM. Türkiye\'ye sizin gibi insanlar şart.Sizlerin varlığı bizlere şevk ve cesaret vermekte. HERŞEY VATAN İÇİN.
    Cevapla
  • kerim ceylan 16 yıl önce Şikayet Et
    Tepki..... tepki olması doğal ancak lise öğrencilerinin bu kadar üst sınırlarda tepki vermesi düşündürücü
    Cevapla
  • yılmaz doğan 16 yıl önce Şikayet Et
    öylemi!!!!. bu adamda duygu varmıydı ya!!! inanki şimdi teşbihte hata olmasında gülümseyim sevinç filizleri doğuyor içime, sebebide g.kuurmay başkanımızın duygu sahibini öğrenmek, onunda bizden biri oldunu düşünmek beni mutlu etti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam