Türk Telekom'a sabit ücret darbesi

Artık sabit telefonda her ay mecburi ödenek olan sabit 10 YTL ücrete son. Duyarlı bir vatandaşın açtığı dava üzerine Türk Telekom'a sabit ücret darbesi vurdu.

Türk Telekom'a sabit ücret darbesi
Türk Telekom'a sabit ücret darbesi
GİRİŞ 23.01.2008 00:00 GÜNCELLEME 23.01.2008 00:00
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Artık sabit telefonda sabit 10 YTL ücrete son. Türk Telekom'a vatandaştan sabit ücret darbesi geldi.


Telekom'un her ay "sabit ücret" adı altında abonelerinden aldığı ücreti ödememek için Beykoz Kaymakamlığı'na başvuran işçi emeklisi Salim Yılmaz açtığı davayı kazandı.


Alınan kararla Telekom, Salim Yılmaz'ın parasını faiziyle birlikte ödedi. Bu karar uzun zamandır tartışma yaratan bu konuya da son noktayı koymuş oldu.


Davayı açmaktaki asıl amacının parayı geri almak değil, vatandaşa isteyince hakkını alabileceklerini göstermek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ben kazandım ama mücadele daha bitmedi. Haksız uygulama sonlandırılana kadar mücadele edeceğiz, tüm vatandaşlara örnek olsun" dedi.


YILDA 3.420 MİLYON YTL HAKSIZ KAZANÇ


Paşabahçe Tekel İçki Fabrikası'ndan emekli 58 yaşındaki Salim Yılmaz Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak, iki adet sabit hatlı telefonu olduğunu, Türk Telekom'un bu hatlardan "sabit ücret adı altında ücret aldığını belirterek, her iki hattından alınan bu haksız ücretin kaldırılması talebinde bulundu. 5 kişilik heyet, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan iki mühendisin verdiği Bilirkişi Raporu doğrultusunda, karar verdi. Raporda,  herhangi bir hizmet tanımlanmadan "sabit ücret" adı altında bir bedel alınmasının teknik olarak açıklanamadığı kaydedildi.


Kararda, "Telefon hatlarından konuşma bedelleri dışında belirsiz gerekçelerle sabit ücret adı altında her ay alınan ücretin iptaline, bu isim altında tüketiciden adı geçen firma tarafından alınan tüm ücretin, tüketiciye geri iade edilmesine karar verildi" denildi.


Türk Telekom'un hiçbir hizmet vermeden "sabit ücret" adı altında her ay yaklaşık 19 milyon aboneden KDV ve Özel İletişim Vergisi de ilave edildiğinde 15 YTL'yi bulan bir ayda 285 milyon YTL, bir yılda ise 3.420 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.


"HERKES HAKKINA SAHİP ÇIKSIN"


Telekom'un haksız yere insanlardan para aldığını ifade eden işçi emeklisi Salim Yımaz, "Halk bu haksızlıklarla kendisi mücadele etmeli" dedi. 600-700 YTL arası emekli maaşı aldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Maaşımız zaten elektrik, su telefon faturalarına gidiyor. Onların ise umrunda değil. Benim tek isteğim halk kendi kendine sahip çıksın, haklarını arasın.  Halkı sömürmekten başka düşünceleri yok. Halkı aptal yerine koymasınlar"


ZAFER TÜKETİCİNİN


Salim Yılmaz'ın başlatmış olduğu mücadelenin tüketicilerin lehine sonuçlanmasıyla harekete geçen Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Beykoz Şubesi, Türk Telekom'a haciz işlemi başlattı. Beykoz İcra Dairesi'nde başlatılan haciz işlemi sonunda Yılmaz, toplam 659.00 YTL'yi tahsil etti. Böylece 19 milyon aboneyi ilgilendiren dava tüketicinin zaferiyle sonuçlanmış oldu.

YORUMLAR 83
  • tit 14 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekom´a sabit ücret darbesi. vatandaşın biri demekki telekom da çalışıyor da işine geldiği gibi yazmış ben 3 yıldır internet için telekom abonesiyim bana ekstradan bir kazancıda hizmetide yok kardeşim zaten kullanım bedelini alıyorlar sallyorum 10 dakika konuşmaya 1 tl aldılar diyelim bunun 1tl+kdv+ötv sini ödüyorsun bu hizmetin karşılığı olarak peki sabit ücreti neden alıyorsun bu ne yav diyelim sabit ücreti de aldın peki bu haksız kazancın vergisini niye alıyorsun eyy telekom bunu izah et bize ...
    Cevapla
  • mehmet can 15 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay Türk Telekom'un Sabit Ücret Uygulamasını Haklı Buldu. Telekom alt yapısının sürekli bakım ve açık tutma maliyetleri vardır. Kişi alt yapıyı kullandığı için ve telefonu her an kullanıma hazır beklediğinden dolayı aslında hiç kullanılmasa dahi bir hizmet alınmış olmaktadır. Ayrıca güncel teknolojilere ayık uydurabilmek için hizmet alanlar için yeni yatırımlar yapması gerekmektedir. Bu dava temyiz edilmiştir.
    Cevapla
  • Ramazan Hizan 16 yıl önce Şikayet Et
    2006 yılı net karını bir yorumcu yazmış,bende 2007 yılının karını yazayı 5.6 milyar dolar..
    Cevapla
  • osman kolcu 16 yıl önce Şikayet Et
    Bir arkadaş. Demişki şu kadar değeri vardı şu kadara satıldı.Efendim şu kadarda kar etmişti.Birincisi o değerleri nerden aldın yada senmi uydurdun.İkincisi bu rakamlar hiçde senin bildiğin gibi deil.Ben şaşırıyorum burada bir konu gündem oldumu ohooo herkez uzman kesiliyo velhasıl SALLAMAYI çooooooookkk seviyoruz vesselam.
    Cevapla
  • osman kolcu 16 yıl önce Şikayet Et
    seçkin. İsimli arkadaş demişki istedikleri ücreti yazıyolar bilmeden sallamak diye buna denir.Arkadaşım o faturalar ve ücret kademeleri kaç kontrolden geçerek vatandaşa fatura ediliyo senin haberin yok tabi ve şuna inanın açıklanan tarife üzerinde ücretlendirmeler yapılıyo ve bir hata varsa her zaman vatandaş lehine düzeltiliyo yani bilmeden araştırmadan lütfen sallamayın.İkincisi sabit ücrete bende karşıyım ama tüm avrupa telekom şirketlerinde sabit ücret var ha ödemek istemeyen hukuki yoları dener.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!