Derin PKK'da Ergenekon sancısı

Ergenekon operasyonunun “derin güçlerle” irtibatlı PKK’lıları da zora soktuğu ve “derin PKK ile derin devlet birlikte çalışıyor” diyen Kürt aydınlarını tehdit ettiği belirtiliyor.

Derin PKK'da Ergenekon sancısı
Derin PKK'da Ergenekon sancısı
GİRİŞ 06.02.2008 08:20 GÜNCELLEME 06.02.2008 08:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gamze Polat'ın haberi


Emniyet güçlerinin başarılı operasyonuyla deşifre olan “Ergenekon terör örgütü” ile ilgili tartışmalar uzun yıllar devam edecek gibi. “Ergenekon’un başı, sonu neresi?” gibi sorular hep sorulacak. Yapılanmanın PKK gibi terör örgütleriyle ilişkisi olduğu yönündeki iddialar ise oldukça şaşırtıcıydı. Ergenekon operasyonu ile ortaya çıktığı belirtilen “şer birlikteliği”, aslında öteden beri ileri sürülen “derin PKK ile bazı ‘derin’ güçler ortak çalışıyor” tezini kısmen doğrulamış oldu.


Ergenekon operasyonunun konuşulduğu şu günlerde Kandil’de terör örgütü PKK’nın bazı üst düzey yöneticileri arasında da bir hareketliliğin başladığının ileri sürülmesi de ilginç bir ‘rastlantı’ gibi görünüyor. PKK’nın “derin troykası” veya bazılarının tabiriyle “Kürtlerin Ergenekon’u” sıfatını taşıyan Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Mustafa Karasu gibi isimlerin başı çektiği 20 kadar üst düzey yöneticinin “bize iş kalmadı” diyerek Avrupa’ya kaçmak istediği aktarılıyor. Hava operasyonlarıyla sarsılan örgütte bölünmelerin giderek derinleştiği de belirtiliyor. “Derin PKK’lıların” başta Yunanistan, İsveç, İsviçre, Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelere geçmek istedikleri vurgulanıyor. Irak’ta kendilerine sağlanan nüfus cüzdanlarıyla rahatlıkla seyahat edebileceği belirtilen PKK’lıların bölgeden kaçmak istediği haber veriliyor.


Kaçış öncesi PKK’nın Avrupa sorumlularıyla irtibata geçen “derin PKK’lıların” burada kendilerine zemin hazırlanmasını istediği aktarılıyor. Bu kaçış planını duyan terörist Cemil Bayık’ın ise “cepheyi terk etmekle” suçladığı militanların “davaya ihanet ettiğini” söylediği belirtiliyor. “Derin PKK’lıların” örgütün görünmeyen idari kadrosunu oluşturduğu, ulusalcı bir çizgiyi benimsedikleri ve AK Parti hükümetini sekteye uğratacak her türlü eylemi benimsedikleri biliniyor.


“ERGENEKON-DERİN PKK” İDDİASINA ÖLÜM TEHDİDİ TEHDİT


Derin PKK’nın silahlı kolu olarak bilinen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) ve “ölüm fedaileri” adı verilen yapılanma, kendilerini eleştirenleri yine tehdit etmeye başladı. Ergenekon yapılanması ve derin PKK irtibatını yazdığı yazılarla dile getiren ve daha önce de “derin PKK ile derin devlet birlikte çalışıyor” diyen Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü’nün hedef alındığı belirtiliyor. Aynı süreç daha önce de yaşanmış ve eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan öldürülmüştü. Fidan da PKK’nın ‘derin’ tarafını ve şiddet politikasını eleştiriyordu.


Ergenekon operasyonu sonrasında tehdit trafiğinin başlaması ise dikkat çeken noktalardan biri. Bazı etnik internet sitelerinde yazdığı yazılarda “Kürt Ergenekonu”nun da çözülmesi gerektiğini söylediği için hedef gösterildiğini söyleyen Güçlü, “Gerçekler bazen acıtır. Düzenleri bozulacağı için böyle yapıyorlar. Ama doğruları söylemekten şaşmayacağım.” diyor. PKK’nın HPG (Halk Savunma Güçleri) kanadı üyesi olduğunu söyleyen ve Aram Masis imzasını kullanan bir ‘tetikçinin’ bu yönde tehditler savurduğu belirtiliyor. Tehdit mektubunun İbrahim Güçlü’den başka bazı Kürt aydınlarına da iletildiği aktarılıyor. PKK’nın hazırladığı ölüm listesinde olan; ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen 5 Kürt aydını daha bulunuyor. Ergenekon operasyonu sonrası yaptıkları açıklama ve yazdıkları yazılardan dolayı tehdit edilen isimler şu yorumu yapıyor: “Ergenekon darbesi PKK’nın içindeki bazı kesimleri de sarstı. Onlar bazı bağlantılarını yitirdiler. Bu da onları rahatsız ediyor. Yazılan yazılara ve yapılan eleştirilere tahammül edemiyorlar. Tabii bütün bunların altında hükümetin anayasa tartışmalarını baltalama, sekteye uğratma da var. Kaos oluşturma gayreti söz konusu.”


Ergenekon operasyonu, “derin güçlerle” irtibatlı PKK’lılara da büyük darbe vurdu. “Derin PKK”nın elebaşları Avrupa’ya kaçmak isterken, Ergenekon-PKK bağlantısını gündeme getiren Kürt aydınlar tehdit ediliyor.


(Aksiyon)

YORUMLAR 10
  • N. İpek İBRANMEN 16 yıl önce Şikayet Et
    KURTLAR VADİSİ. Acayip sallamışlar. Adamın hayal gücü bayağı gelişmiş. Kurtlar Vadisi senaristlerine duyurulur. Bu adamı kaçırmayın ekibe taze kan olur.
    Cevapla
  • erzıncanlı görkem 16 yıl önce Şikayet Et
    otoritenin olduğu her yerde,çatışma olur.... otoritenin olduğu her yerde çatışma ve kaos olur.filozofların çoğu bu çatışma kuramını bu şekılde yorumlar.gerçekten de toplumsal çatışmaların olduğu her yerde otoritenin ağırlığını görürsünüz.yani otorite ayakta kalmak için sürekli çatışma ortamı hazırlar ve bu şekilde ayakları üzerinde durur onun için bu şekılde anlaşmların ve iş birliğinin olması kaçınılmaz bir gerçektir
    Cevapla
  • Ahmet Altındiş 16 yıl önce Şikayet Et
    Gül Sevgili Canım Gül Receb Abim . Beyler soruyoruz Eşref Bitlis Paşa\'mız acaba bir kazayamı kurban gitti yoksa cinayetemi.Acaba neleri görmüştü neler biliyordu.Silahlı kuvvetlerimizde yuvalanmış derin çeteler acaba nelerin peşindeler.Tek cevabı var tüm bu oluşumların ikinci mondoros mütarekesi.İçten parçalayıp bitirme özlemi.
    Cevapla
  • Abdullah Ademoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Mirzacim senin bu konudaki hassasiyetilerini biliyor ve yorumlarini hatirliyor ve o guzel ve nuktedan yorumlarinin devamini bekliyoruz. Tabi Metin beysiz bu islerin tadida olmuyor bunuda bil....:)). Derin Devlet(state-within-a-state) veya derin gucler tarihi surec icerisinde hep var oldular ve olacaklar. Bencede olmasi lazim. Bu elinizde olan ve kontrol edilmeye musait bir silah olmali. Kontrolden ciktimi o zaman doner o silah basiniza bela olur ve bizde oldugu gibi. Osmanli doneminde bu derin iliskilerin boyutunu gorebilirz. Fakat Osmanli hicbir zaman onu dahilde istimal etmedi ve hep harice kullandi. Bugun ABD bu taktigi dahada ilerleterek muthis bir sekilde istimal etmektedir...
    Cevapla
  • cripton ss 16 yıl önce Şikayet Et
    Vay anasını.... Neler okuyorum sabahtan nedemek bunlar. T.C. hiç bu kadar güçlü olmamıştı. >Bu güç bazılarına ciddi manada dokundu demekki. Bizi bölemeyecek ve kaosa sokamayacaklardır. Allah a şükürler olsun ki tüm oyunlar tersine döndü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor