'General Motoru' bodrumda keşfetti

Kırşehirli mucit, eşinin rüyasından yola çıkarak yakıtsız motor icat ettiğini ileri sürdü. Mucit, 'Petrol ve LPG tarihe karışacak, otomobil firmalarının sistemleri altüst edeceğim' diyor

'General Motoru' bodrumda keşfetti
'General Motoru' bodrumda keşfetti
GİRİŞ 09.02.2008 04:25 GÜNCELLEME 09.02.2008 04:25
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kırşehirli Ahmet Kolbaşı, eşinin gördüğü rüyadan yola çıkarak yakıtsız motor icat etti. Mucit, hayli iddialı: Petrol ve LPG tarihe karışacak. İcadımla otomobil firmalarının sistemleri altüst olacak.


Kırşehirli mucit Ahmet Kolbaşı, bundan 17 yıl önce ilginç bir "buluş" gerçekleştirdi. Kolbaş, "radyoların arkasından çıkan adi mıknatıslarla manyetik alanları kullanarak yakıtsız motor" üretti. Kolbaşı bu icadına da 'Manyetik Alanları Kullanarak Gücü Katlanan Motor' ismini verdi. İcadının maharetini şöyle anlatıyor: "Ben 24 volt aküyle elektromıknatısları hareket ettiriyor ve manyetik alanı kullanarak güç elde ediyorum." haber7


17 YIL GİZLEMİŞ


1991'de bunları yapan Kolbaşı, icadını kimseye göstermek istememiş. Nedeni de kimsenin inanmayacak olması, kendisiyle dalga geçilecek olması: "Çünkü teknolojinin gelişimi o zaman bu kadar hızlı değildi. Zamanını bekledim ve şimdi piyasaya duyuruyorum. Projelerini çizdim ve patentini aldım." Kolbaş'a göre, icadının mahareti çok: "Otomobillerde kullanılabilir. Sıfır maliyete yakın elektrik üretilebilir. Isınma olmadığı için hararet yapma durumu yok. Bunun tamir işi, arızası da normal motorlara göre sübap, sekman, piston olmadığını için arızası ve masrafı da yok. Egzozu ve yakıt kullanmadığı için ne hava kirliliği ne de ses kirliliği yapıyor. Tam bir çevre dostu ve ekolojik bir motor sistemi."Ahmet Kolbaşı, icadı için emekli albaylarla da görüştüğünü, onların fikirlerine danıştığını söylüyor. haber7


Kolbaşı, "Silahlı Kuvvetler'den emekli albaylarla görüştüm. Onlar Güneydoğu'da kışın araçların donduğunu ve sıkıntı çektiklerini söyledi. Bu motor askeri zırhlı araçlarda kullanılabilir çünkü ısınma ve hararet problemi yok" diyor. Kolbaş, otomotiv firmaları ile görüşmediğini özellikle vurguluyor. Nedeni olarak da projesinin hayata geçmesi ile birlikte otomotiv sektörünün alt üst olacağını iddia ediyor.


RÜYADAN ÇIKAN İCAT


Kolbaşı, eşinin gördüğü bir rüyadan yola çıkarak projeyi geliştirdiğini söylüyor. Besime Kolbaşı ise Başbakan'dan eşinin bu projesine destek vermesini istiyor.


Yarış arabalarını geride bırakacak


Kolbaş'a göre yakıtsız motorun özellikleri:


  • Proje uçaklarda kullanılması durumunda, uçaklar çok daha yükseklere çıkabilecek.

  • Yanma olmadığı için oksijene ihtiyaç yok. Motorda ısınma olmadığı için roketlerin uçakları vurma ihtimali sıfır.

  • Klasik motorlardan daha güçlü ve devire sahip. Hızı yarış arabalarına yakın.
  • YORUMLAR 56
    • Murat GÜRKAN 16 yıl önce Şikayet Et
      AKIBETİ HAYR OLA. değerli amcam; diesel motorun mucidi Rudolf Diesel diye bir adam vardı,ürettiği motorun ilk yakıtı biodiesel idi.Bu Rudolf bey bir gün Hamburg limanından ingiltereye gitmek için gemiye bindi ama malesef gemiden inmek adama nasip olmadı.adamcağız sırra kadem bastı.Birde senin bu motor kaç beygir güç üretiyor,devrine falan bakma ürettiği güç nasıl.Bak senin motor teoride iş yapar ama nakadar?örnek bazı yüksek manyetik alanlarda yokuş yukarı çıkan araçlar.Tokat\'ta böyle bir yer var.
      Cevapla
    • Salih Pehlivan 16 yıl önce Şikayet Et
      :). Amerika 3 gün sonra çöker bu adama.. bizimkiler çok meşgul baş örtüsü ÖSS derken bu adamlamı uğraşacaklar
      Cevapla
    • Göksel SAHIN 16 yıl önce Şikayet Et
      aselsan mühendisleri. arkadasin biri aselsan mühendisleri gibi öldürülebilirsin demis... ya aselsan mühendislerinin cia ve mossada bilgi siizdirdiklarindan dolayi türkistihbaratcilari tarifandan infaz edilmis olma olasiligini neden herkes gözardi ediyor. derin dalga bunlar. hem bizim mucit amca ile ne alakasi var ???
      Cevapla
    • Darılmaca Yok 16 yıl önce Şikayet Et
      E hadi artık .... Bu zamana kadar böyle bir iddiayla çıkan hiç kimse daha fazla ileriye gidemedi. Buldum deniyor, gerisi gelmiyor. Birinizde açıklayın, hayata geçirin şu projeleri ya, bıkkınlık geldi yemin ediyorum.
      Cevapla
    • Can Tuğlu 16 yıl önce Şikayet Et
      hemşerim yaw.... bür numarasın amca... :)
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
    İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi