Apo'nun yakalanışına kepenkli tepki

1999 yılında Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’nın yakalanışının 9’ncu yıldönümü nedeniyle kepenk kapatma eylemleri yapıldı.

Apo'nun yakalanışına kepenkli tepki
Apo'nun yakalanışına kepenkli tepki
GİRİŞ 15.02.2008 11:13 GÜNCELLEME 15.02.2008 11:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış
PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’nın yakalanışının 9’uncu yıldönümü nedeniyle Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçe merkezlerinde sessiz bekleyiş sürüyor.


1999 yılında Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen çetebaşı Abdullah Öcalan’nın yakalanışının 9’ncu yıldönümü nedeniyle kepenk kapatma eylemleri yapıldı. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bu sabah saatlerinde fırın ve eczaneler dışında yaklaşık 4 bin işyerinin kepenklerinin kapalı olduğu gözlendi. Kepenk eylemine Şemdinli İlçesi’nde de çok sayıda esnaf katıldı.


Hakkari’de ise çok az sayıda esnafın kepenk kapattığı gözlendi. Polis, 15 Şubat nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde alarma geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte adeta kuş uçurtmazken, olası bir olaya karşılık her türlü önlem alındığı belirtildi. Kentin giriş ve çıkışına kontrol noktaları kuruldu. Kontrol noktalarında geçiş yapan araçlar da didik didik aranıyor.


Batman'da 15 Şubat sessizliği


Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 9. yıl dönümü nedeniyle güvenlik güçleri Batman'da alarma geçti.


Batman'da esnaf kepenk kapattı. Önceki gün bölücü örgüt sempatizanları tarafından esnafa dağıtılan bildiriler nedeniyle kentte esnafların büyük bir kısmı kepenklerini açmadı. Sabah saatlerinden itibaren iş yerlerine gelen esnafların çoğu kepenkleri başında bekledi.


15 Şubat nedeniyle kentte sessizlik hakim olurken polis kent merkezinde olası olaylara karşı alarma geçti. Şehrin yüzde 80'inde kepenkler inerken az sayıda işyerinin açık olduğu görüldü. Geçen yıl yaşanan olaylarda birçok esnafın camlarının kırılması ve darp edilmesi nedeniyle esnafların tedirginlik yaşadıkları belirtildi.


Sabah saatlerinden itibaren çarşı merkezinde gezen Emniyet Müdürü Arif Öksüz, esnafa kepenkleri açmaları konusunda telkinde bulundu.


Diyarbakır'da '15 Şubat' propagandası tutmadı


DİYARBAKIR (CİHAN)


Terör örgütü PKK'nın Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle güvenlik güçleri alarma geçti. Terör örgütünün çağrısına rağmen Diyarbakır'da sadece Bağlar beldesinde bazı esnaflar kepenk kapattı.


1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 9'uncu yıldönümünde sessiz bekleyiş sürüyor. Terör örgütünün uzun süredir 'kepenk kapatın' yönündeki propagandasına esnaf ilgi göstermedi. Diyarbakır'da vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren işlerine giderken, esnafın büyük bölümü kepenkleri açtı. Sadece Diyarbakır'ın Bağlar semtinde bazı esnaflar işyerlerinin kepenklerini açmadı. Kepenk açmayan Bağlar esnafının büyük çoğunluğu ise, işyerlerinin önünde bekliyor.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü şehrin kritik noktalarında yoğun güvenlik önlemleri almış durumda. Polis, kepenk kapatmalarına müdahale etmezken polis, geçen yıllardaki gibi kilit kırıp kepenk açma yoluna başvurmuyor.

YORUMLAR 18
  • mehmet BAYLAN 16 yıl önce Şikayet Et
    ne zamana kadar. bu dar zamanda korku salarak ortalığa kepenk kapattırmak bu ülkeyi sevenlerin hadi fazla abartımı diyorsunuz kendi kardeşini sevenlerin bir işi olamaz zyıflar hep korkutuyor nedense alakası yok ama baykalda idamı hatırlatmıyor mu sıkışınca
    Cevapla
  • çınar elaldı 16 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır. valla ben d.bakırlıyım İDDAA oyniyim dedim iki saat aradım bi iddaacı bile açık deiLdi :DD:
    Cevapla
  • mahir sezgin 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne bu yahu.... Ne olacak her sene bu zulmü mü yaşayacaz? Güzelim ülkemizi terör şehirleri ile dolduran soysuzlara sadece şunu diliyorum Allah ıslah etsin etmezse Helak etsin.Saygılar...
    Cevapla
  • Doğan Barış 16 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi Yanlış. Batmanda yüzde 80 değil yüzde 98 kapalı lütfen sayın editör yazının içeriğini değiştiriniz...
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 16 yıl önce Şikayet Et
    . yahu arkadaşlar oturduğunuz yerden doğu hakkında ahkam kesmeyi bırakın. allah aşkına hangi esnaf dükkanını kapatmak ister. zaten ülkede ekonomi kötü. esnaf siftah yapmadan kapatıyor. borç harç içinde yüzüyor. yok kepenk kapatan pkklıymış neymiş. geçin bunları . batman ve dıyarbakırda 2 yıl önce esnaf kapatmadı diye, 10-15 yaşındaki çocukların ellerine 5 ytl sıkıştırılarak dükkanları başlarına yıkıldı. o olaylarda batman polisi ne yaptı biliyor musunuz. akp binasının önünde barikat kurmakla yetindi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar