TÜ-MER'den Pepsi'ye: Özür bekliyoruz

TÜ-MER Genel Başkanı Ömer Keser, Pepsi'nin "Duygularını Göster" yarışma kampanyasına ilişkin olarak Pepsi'den özür beyan edilmesini beklediklerini açıkladı.

TÜ-MER'den Pepsi'ye: Özür bekliyoruz
TÜ-MER'den Pepsi'ye: Özür bekliyoruz
GİRİŞ 15.02.2008 13:41 GÜNCELLEME 15.02.2008 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, Pepsi'nin "Duygularını Göster" yarışma kampanyasına ilişkin olarak Pepsi'ye gönderdiği yazıyı basınla paylaşarak, "Kurumunuz tarafından özür beyan edilmediği takdirde gelişmeleri Türkiye Tüketicisi ile anbean paylaşacağımızı belirtir, gereğini dileriz" dedi.


Keser, yazıda, Pepsi tarafından düzenlenen "Duygularını Göster" isimli fotoğraf yarışmasında, "türbanlı fotoğraf kabul edilmeyecektir" şartı getirildiğini savunarak, "Başta Tüketici Hakları Merkezi olmak üzere kamuoyundan gelen haklı tepkiler üzerine kampanya şartları, kurumunuz tarafından alelacele değiştirilmiştir" görüşünü aktardı.



Keser, yazıda şunları kaydetti: "Yine artan tepkiler üzerine Pepsi Bottling Group'tan yapılan yazılı açıklamada, 'Pepsi olarak faaliyet gösterdiğimiz her ülkede, toplumsal sorumlulukların gereğini yerine getiren, ülkenin yerel değerlerine saygılı, toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulunduran bir anlayışa sahibiz' ifadelerine yer verilmiş, mamafih söz konusu açıklamanızda özür beyan edilmemiştir. Kurumunuzun kamuoyuna deklare edilen değerlerinde, açıklık-dürüstlük, karşılıklı saygı, sorumluluk kavramlarına yer verilmiştir. Zira yaptığınız uygulama ile milyonlarca tüketici rencide edilmiş durumdadır. Değerleriniz gereği kamuoyu huzurunda özür beyan etmeniz gerekmektedir. Türkiye tüketicisi bu ve benzeri yanlışlıkların tekrarlanmayacağı düşüncesini taşımaktadır. Bu nedenle kurumunuz tarafından özür beyan edilmediği takdirde gelişmeleri Türkiye Tüketicisi ile anbean paylaşacağımızı belirtir, gereğini dileriz."



 

YORUMLAR 2
  • edib islamoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    . dindarların düşmanları bir türlü uslanmıyor. boykot etmek 1-2 ay sürmez ki ömür boyu sürer. yok yok yine de uslanmayız biz. yakında sıcaklar bastırınca yine gidip pepsi ile içimizi serinletiriz - biliyorum.!
    Cevapla
  • fatih genç 16 yıl önce Şikayet Et
    özür yetmez...boykot varrrr. özür yetmez.pepsi ye gereken dersi biz tüketiciler verecez.bundan sonra pepsi almıyoruz.pepsiyide satarken başörtülü insanlara satmasın pepsi gurubu.satarken başörtülüler aklına gelmiyorda sonrasındamı başörtülüye ambargo var?başörtülülerin sırtın para kazanamıyacaksınız artık...pepsiye boykot var....
    Cevapla