Toyota araçları küçülttü

Toyota, dünyanın en önemli otomobil fuarlarından olan Cenevre Motor Show’da yepyeni küçük aracı IQ ve yeni küçük SUV modelinin tatımını yapacak.

Toyota araçları küçülttü
Toyota araçları küçülttü
GİRİŞ 15.02.2008 21:02 GÜNCELLEME 15.02.2008 21:02

Toyota geçtiğiniz yıl Frankfurt Motor Show’da konsept otomobil olarak sunduğu IQ’yu, 2008 yılı sonlarında seri üretimine başlanması hedefleniyor.


Toyota’nın yeni tasarımı olan IQ, şehir ulaşımında yeni bir çığır açıyor. Küçük şehir araçlarında yepyeni bir dönemi başlatacak IQ’nun toplam uzunluğu sadece 3 metre ve 3 yetişkinin rahatlıkla oturabileceği alanın dışında, bir çocuk ve bagaj için de uygun alan imkanı sağlıyor.



Japon kültürüne özgü tasarım öğelerinden ilham alan IQ, araç tasarımında radikal bir değişimin yanı sıra çevreye duyarlı taşımacılığı da  temsil ediyor. Toyota IQ, yüksek teknolojisi ve üstün güvenlik özellikleri ile de küçük arabaların basit ve emniyetsiz olduğu düşüncesini tamamen yıkıyor.


SUV konforuyla düşük yakıt tüketimi!


Toyota, Cenevre Motor Show’da yeni küçük SUV modeli ‘’ Urban Cruiser’’ın Avrupa tanıtımını da gerçekleştirecek.



Toyota’nın yeni modeli hem şehir içinde kullanım kolaylığı sağlayan hem de tüm yol koşullarına da uygun küçük bir SUV. Hem SUV konforunu yaşamak hem de yakıt tasarrufu sağlamak isteyen sürücüler için mükemmel bir alternatif oluyor. Çevreye karşı duyarlılığı ile de ön plana çıkan Urban Cruiser, düşük  CO2 emisyon değerlerine de sahip.


Konsept modeller


Toyota, süreklilik prensibi doğrultusunda, hibrid sistem ile beraber çalışan alternatif yakıt türleri ve yakıt tüketimini düşüren teknolojiler üzerine de çevreye duyarlı çalışmalarını da aralıksız sürdüyor. Bu doğrultuda geliştirdiği 2 yeni konsept araç, Toyota 1/X Hibrid FFV (Flexible Fuel Vehicle), i-Real ve  Plug-in hibrid prototipini de Cenevre Motor Show’da tanıtacak.