MSN'de bu kelime karşıya gitmiyor

Bu denemeyi yapmak için MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine haberin içinde söyleyeceğimiz kelimeyi yazın. Bu kelimenin geçtiği mesajlar, karşı tarafa iletilmiyor

MSN'de bu kelime karşıya gitmiyor
MSN'de bu kelime karşıya gitmiyor
GİRİŞ 18.02.2008 00:17 GÜNCELLEME 18.02.2008 00:17
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine 'rahip' yazıp gönderin. Sonuç, maalesef olumsuz. Maalesef mesajınız karşı tarafa gitmedi. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yok.


Bu engellemenin, sadece Türkiye'deki MSN kullanıcıları için yapıldığı da söylenenler arasında. Ancak yurtdışındaki bilgisayar kullanıcılarına da bu kelimeyle ilgili sansürün uygulandığı, basit denemelerle ortaya çıkıyor.


Diğer Yasak Kelimeler de Var mı?


Bu uygulama, Microsoft tarafından uygulanan sansürün hangi boyutta olduğu sorusunu da akıllara getiriyor. Yasaklanan diğer kelimelerin ne olduğu merak konusu.


MSN kullanıcıları, yasaklanması muhtemel kelimeleri denemeye başladılar bile.


 shiftdelete.net


İLİŞKİLİ HABER


MSN'de yasaklanan 'rahip'in nedeni

YORUMLAR 91
  • Selim DURMUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    Madem ilginizi çekmiyor.. madem bu haber ilginizi çekmiyor yada size göre gereksiz bir konu, yorum kısmını ne diye kirletiyorsunuz. haber7 nin teknoloji içerikli haberlerine herkes yorum yapmasın. dengesiz dengesiz yazılar yazmasın. 90 yorumun 30 u saçma sapan geyiklerle dolu. anlamadığınız bir konu, ne diye yorum yazıyorsunuz. 4-5 kere açıklama yazmışız herkes bildiğini denediğini yazmış ama okumaya denemeye üşenen tipler yorumcu olmuş \"yorum7 yi böyle tipler içinmi hazırlıyorum ben\" diye düşünüyorum. alakasızlar söze karışmasın.
    Cevapla
  • ilter sarıer 16 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan sende... bunlar reklam kokan hareketletler mayk.. sırf aşağıdaki sitenin reklamını yapmak için hazırlanmış bir düzenek.bu siteye yakıştıramadım..adam gibi bir konu yok mu.bunlar magazin bıle değil.
    Cevapla
  • sivaspor 16 yıl önce Şikayet Et
    iş sadece kelime kısıtlamasımı?. Bu yazıları denetleyen programın konuşmaları denetlediği aklınıza gelmiyormu? microsoft tarafından olmasa bile bir hacker tarafından bütün kullanıcıların yazışmalarına ulaşılabilir ayrıca özellikle aranan kelimeler çok kolay bulunabilir. El-kaide den nefret eden birisi bunu yazdığında terörist ilan edilebilir, microsoft artık polisliğede el uzatmaya başladı, anti psihing diye zırvalar döktürdü yakında. Polis XP, Polis Vista lar duyarız Yada Yargıc 360 isteyene avukat konsolu hediye! çevir çevir oyna!
    Cevapla
  • ismail BİLİR 16 yıl önce Şikayet Et
    yalan. yahu ben şimdi burda sazanlıkmı yaptım bilmiyorum ama rahip kelimesini yazdım yolladım arkadaşımda bana rahip sensin dedi. hani gitmiyodu
    Cevapla
  • Ahmet Raşit Olgun 16 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık . Kardeşim türkiyemizde bu kadar sıkıntı, sorun varken böyle önemsiz haber haber7.com a yakışmıyo sizlerden daha anlamlı,daha önemli haberler istiyoruz...lütfen bari siz yapmayın,zaten türkiyeye böyle yasakları koymasalar şaşarım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!