Fotoğraftaki başörtülü kız konuştu

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türkiye Komünist Partisi üyesi bir grubun sözlü ve fiilî saldırısına uğrayan Nagihan Yılmaz, başı açık arkadaşlarının kendisini kurtardıktan sonra teselli ettiğini söyledi. İşte Yılmaz'ın sözleri:

Fotoğraftaki başörtülü kız konuştu
Fotoğraftaki başörtülü kız konuştu
GİRİŞ 01.03.2008 14:15 GÜNCELLEME 01.03.2008 14:15
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Nergihan Çelen'in haberi


Akşam gazetesinde yayınlanan fotoğraf, Nagihan Yılmaz'ın yaşadığı dramı net şekilde gösteriyor. Yılmaz, olay sonrası saatlerce ağladığını ifade ediyor.

Özgürlük karşıtlarının 'üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmaması' yönünde başlattığı saldırgan eylemler devam ediyor. Özellikle Komünist Partili bazı gençlerin organize ettiği eylemlerde başörtülü öğrenciler, hakaret ve tacizlere maruz kalıyor.

Bu olaylardan biri İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversite içinde hiç tanımadığı insanların tacizine uğrayan 20 yaşındaki Nagihan Yılmaz'a yapılanlar, 1957 yılında Amerika'da zenci olduğu için üniversiteye alınmayan Elizabeth Eckford'un yaşadıklarını hatırlattı.

Eckford da Yılmaz gibi okuluna girmeye çalışırken beyaz öğrencilerin tacizine uğramış ve yaşadıkları nedeniyle siyahî öğrencilerin mücadelesine sembol olmuştu. 'Bana hakaret edenler, okulun öğrencileri değildi.' diyen Yılmaz, yaşadıklarından sonra saatlerce ağlamış. Talihsiz öğrenciyi grubun elinden başı açık arkadaşları kurtarmış.



6 Şubat Çarşamba günü Aydın Üniversitesi'nde öğrenciler arasında yaşananlar, oluşturulmak istenen kaos ortamının en canlı örneğini gösteriyor.

Aydın Üniversitesi'nin Beşyol'da bulunan Halit Aydın Kampüsü'nde başörtüsü takan öğrenciler, kimliği belirlenemeyen gençler tarafından yuhalanarak sözlü ve fiilî saldırıya uğramıştı.

Normal günlerde kimlik kontrolünün ardından turnikelerden geçilerek girilen okula olay günü hiçbir arama yapılmadan dışarıdan ziyaretçi alındığı ortaya çıktı.



Turnikelerin bozulması nedeniyle böyle bir uygulamanın yapıldığı belirtilirken, olay çıkartan gençlerin okulun öğrencisi olmadığı anlaşıldı.

YORUMLAR 17
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . canım tkp liler ne diye kuzey koreye gitmiyorlar.kominizmi istiyorlar ya o bakımdan.amaçları ülkemizi karıştırmak.dıştakilerin içteki kuyruklar olmalı kendileri
    Cevapla
  • turbison 16 yıl önce Şikayet Et
    neden yakalanmıyorlar?. herkes diyor bunlar öğrenci değil diye. ortalığı karıştırıyolar. milleti isyana teşvik. bunun bir bedelinin olması lazım. yoksa bunlar - Allah korusun - bir gün başarılı olacaklar.
    Cevapla
  • turbison 16 yıl önce Şikayet Et
    eee bunlar neden yakalan mıyor.
    Cevapla
  • Seyfullah ŞİMŞEK 16 yıl önce Şikayet Et
    . İnsanlar demek bu halede gelebiliyorlar. Bu tacizde bulunanlar acaba kendilerine aynı şekilde müdahale edilseydi neler hissederdi. yazık ülkemin insanına hemde çok yazık. yarın yüzüne bakacağını bile bile bunu yapanlara çok yazık...
    Cevapla
  • fatih cengizi 16 yıl önce Şikayet Et
    özyurdunda garipsin öz yurdunda parya. yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya! eğer Gevşerseniz işte böyle parya olur böyle hakarete uğrarsınız ey yavrularım!!!derken işte bu fotoyu kullanabilirsiniz.ALLAH ın torpili yok,çalışmayan MÜSLÜMAN da olsa zillete düşer.bu bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı