62 milyon yıllık deniz timsahı fosili

Bilimsel adı Guarinisuchus munizi. Deniz Savaşçısı anlamında geliyor. Brezilya'da bulunan yaklaşık 62 milyon yıllık bu deniz timsahı fosili, bilim adamlarınca inceleniyor.

62 milyon yıllık deniz timsahı fosili
62 milyon yıllık deniz timsahı fosili
GİRİŞ 27.03.2008 08:08 GÜNCELLEME 27.03.2008 08:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

'Guarinisuchus munizi' (Deniz Savaşçısı) adı verilen fosil, Pernambouc eyaleti kıyısındaki kayalarda bulundu.

Brezilyalı Paleontolog Maria Somalia Viana, Rio de Janeiro'da düzenlediği basın toplantısında, fosilin yaklaşık 62 milyon yıllık olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, fosili bulunan timsahın 55-65 milyon yıl önceki Paleosen döneminde yaşayan 'Dyrosaurides' grubundan olduğunu söyledi.

Timsah fosilinin kafatası, alt çenesi ve omur kemiğini inceleyen araştırmacılar, bu tür timsahların atalarının Afrika'da 200 milyon yıl önce yaşadığını belirttiler.

Araştırmacılar, ilk kez Afrika kıtasında görülen bu timsah türünün, Güney Amerika ve Kuzey Amerika'ya da yayıldığını söylediler. O dönemde Afrika kıtasıyla Brezilya'nın en kuzeydoğusundaki toprakların bugünkünden çok daha yakın olduğu belirtildi.

Timsahın deniz hayvanlarının tipik özelliklerine sahip olduğu ve balıklarla beslendiği kaydedildi.


(AA)

YORUMLAR 6
  • Baran BÜYÜKANIT 16 yıl önce Şikayet Et
    evrim yok. bu fosilde evrimin olmadığını ispatlıyor.. 62 milyon yıl önce nasılsa şimdide aynı timsah hiçbir değişiklik yok..
    Cevapla
  • tuncay tezel 16 yıl önce Şikayet Et
    EVRİM YOK, İŞTE BİR DELİL DAHA. Tam bir timsah bu. Hiç bir değişikliğe uğramadan günümüzdekiyle aynısı.
    Cevapla
  • Polat ÇELİKHAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Aman aman!. Arkadaşlar hiç evrime bulaşmayın. Bari bu haber için safsatalar dinlemeyelim(okumayalaım). Allah\'a hamd olsun her şey aşikar. Gerisi bizlere kalmış...
    Cevapla
  • Zbgniev Horace 16 yıl önce Şikayet Et
    timsah. bu hayvanın evrimcilere kapak olduğunu nereden çıkardınız allah aşkına? bu fosillerin evrimi çürüttüğü maksatlı bir yalandır. eğer ki bu fosille birlikte bir insan veya memeli fosili bulunsaydı, evrim teorisini direkt çöpe atardım. hodri meydan. ama daha öyle birşey olmadı. çünkü evrim bir GERÇEK.
    Cevapla
  • modern müslüman 16 yıl önce Şikayet Et
    evrimcilere kapak olsun bu haber. timsah bildiğin timsah, günümüzdekinden farksız, hani ara geçiş formu vardı, hani bulacaktınız, Allah size yeraltında böyle tuzaklar hazırlamış işte, siz Allahsızlığın olmayan kanıtlarını ararken Allah yaratılış mucizelerini çıkartıyor size :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'